Školka od 2 let. Jak to chtějí kapacitně zvládat?

gabca1
26. dub 2010

Dnes jsem se dočetla, že vláda předběžně schválila, že do školek budou moci i dvoulet dětičky od roku 2012/13. Proč ne, ale nechápu jak to chtějí kapacitně zvládnout, když 3 leté dítko dnes nemá téměř šanci se dostat do školky a oni budou brát i dvouleté 😠 Tak to nechápu..... 😖 Odkaz: http://zpravy.idnes.cz/do-materinek-by-mohly-za...

vojtisek2007
26. dub 2010

gabca - a to teď nesmí dvouleté dítě do školky? Můj první syn šel do školky taky ve dvou letech - je to 8 let zpátk,normálně mi ho přijali - a řeitelka mi tenkrát řekla, že když ve spádvé oblasti kam patříme nejsou jesle, má školka povinnost ho přijmout - samo že nejpve brali předškoláky apod...ale asi bylo málo dětí a normálně chodil taky.

malovani
26. dub 2010

Líbivá politika, akorát jim nedochází, že matky na MD nejsou blbé, tudíž to, že zákon umožní přijímat děti do MŠ již od dvou let je samozřejmě hovadina, protože místa ve školkách stejně nejsou, že...

gabca1
autor
26. dub 2010

No u nás dvouleté vezmou pokud umístí všechny tříleté, ale kapacita nedovolí umístit ani všechny tříleté takže nevim jak to chtějí zvládnout s dvouletýma 🙂 My musíme letos do soukromé školky a příští rok jsem doufala, že nás umístí do státní, ale asi to zase nedopadne. Když je málo dětí tak asi berou i mladší, ale to u nás nehrozí. Je hrozný, že vláda schválí 2 letou mateřskou, ale maminky bohužel tady nemají šanci ani s tříletýma dětičkama natož s dvouletýma. No uvídíme co z nich vypadne, třeba zvýší kapacity školek tak, aby bylo místo pro všechny 😀 Což pochybuji, ale byla bych ráda.

lena27
26. dub 2010

u nás je jedna školka od 2 let, ale berou jen 10 dětí do třídy

marselina
27. dub 2010

kubík chodil taky od 2let,ale jen 5dnů v měsíci.

marselina
27. dub 2010

jinak postavili ted u nás novou školku stará kapicitně nevyhovovala a ejhle ta nová školka za hrozně moc milionů je uplně kapacitně stejná jako ta stará,no nejsou to vyhozené peníze???je tady ted moře dětí a už cca 5 tříletých odmítli do školky vzít.