icon

Sloučení rodiny s cizincem během těhotenství. Jak na to?

alassea
10. led 2022

Dobrý den, mám takový netradiční dotaz a třeba tady někdo bude, kdo něco podobného řešil.
Jsem těhotná + otec cizinec Ukrajinec.
Jsme spolu už přes rok s "pauzami" kvůli schengenským vízům (90dní zde, 90dní doma atd). Konečně se nám podařilo dotáhnout projekt "dvouletá zaměstnanecká karta" a partner nastoupil do zaměstnání. Ano, mohli jsme řešit rychlejší verzi a to sňatek, ale oba jsme uznali, že je to něco, co nechceme ani jeden dělat kvůli něčemu, abychom si to usnadnili atd.
Nyní jsem těhotná. Těhotenství plánované a moje otázka je, jestli lze žádat o sloučení rodiny už v těhotenství? Co je k tomu případně potřeba,? Lze to vůbec? Nebo to připadá v úvahu až po narození dítěte? Určitě by chtěli určení otcovství - lze to v těhotenství stanovit?
Jde nám o to - partner je nyní vázaný na půl roku pracovat u zaměstnavatele, který mu poskytl zaměstnaneckou kartu - je to přes půl republiky, pracovní směnnost taková, že jsme schopni vidět se 1x za 14 dní o víkendu. Chceme těhotenství prožít spolu, co nejvíce to půjde...absolvovat prohlídky atd. Ráda bych, aby byl partner také zapojen do toho hezkého a mohl vidět to, co já.
Budu ráda za každý postřeh 🙂

Děkuji

drakenn
11. led 2022

Se vemte ne? Proc furt vymyslet jak a co? Buďte prostě rodina a ne přítel, partner..

orisek56
11. led 2022

Nechcete si to usnadňovat svatbou, tak si upichnete dítě 🤣 jop, tohle uvažováni mě vždycky rozesmeje....tomu se říká logika. ..

lilian2111
11. led 2022

Vzít se 🤷🏻‍♀️ 😂
Jednou máte být rodina, tak ať se vším všudy.

alassea
autor
11. led 2022

Děkuji za názory....ale neptala jsem se, jestli se máme vzít nebo ne...hledala jsem někoho, kdo řešil slučování rodiny MIMO svatbu.

Výraz UPÍCHNUTÍ DÍTĚTE - nebudu snad ani komentovat...

Já zase nechápu, že někdo má potřebu vynakládat energii na komentování něčeho, čím vlastně nepomůže - tomu zase říkám já LOGIKA.

Jinak díky za váš čas....

drakenn
11. led 2022

A čím chceš dokazovat, že jste rodina? Nebudou se v tom úřady zbytečně vrtat?
Jste spolu teprve rok a to jak píšeš, s přestávkami. Opomenu to, že si koledujes o průser, chlapa vůbec neznáš! Navíc pochází z úplně odlišného prostředí jak ty. A hned dítě. Holka, držím ti palce, protože to smrdí pruserem. Abys tady po čase nepsala, jaké ti zploditel dělá problémy.

alassea
autor
11. led 2022

@drakenn známe se 4 roky a myslím, že velmi dobře... spolu jsme rok. Přestávkami myslím to, kdy musel odjet domů kvůli vízu - neznamená to, že bychom se rozcházeli kvůli nějakým problémům. Je pravda, že jsme jiný národ, jiné prostředí...ale z jiného prostředí může pocházet kdejaký čech.
Děkuji za držení palců, já to jako průser nevnímám a věřím tomu, že to ani průser nebude...a kdyby ano, tak já si pořád říkám, že kdybychom se celý život něčeho báli a do ničeho nešli, protože co by kdyby, tak se nikdy nikdo z nás nehne z místa... Uvidíme, co nám život přinese.... 😊😉

tinaprofi
11. led 2022

@alassea neposlouchej je tvl, bys to muselo rozstrelit prakem at se slepice zase rozutecou 🙂) https://www.mzv.cz/jnp/cz/informace_pro_cizince... tady mas veskery info

alassea
autor
11. led 2022

@tinaprofi DĚKUJI 🙂 Chystám se volat na OAMP na infolinku, je to nejlepší, ale říkala jsem si, že zkusím tady, jestli nemá někdo reálnou zkušenost. 🙂 Díky za odpověď přímo k mému tématu 🙂)