Soud alimenty a svěření do péče

23. lis 2021

Dobrý den,
S manželem jsme od sebe tři měsíce, na všem jsme dohodnutí, odešel on, styk s dítětem máme dohodnutý, alimenty na dítě i na mě také.
Manžel to celé stále nechtěl řešit oficiálně, já už ale na radu právníka dala vše k soudu, abych měla v ruce rozsudek a domluva byla v případě nutnosti vymahatelná.
Soud má být příští týden, já, můj advokát, ospod, vsichni dostali obsilku ve stejný den minulý týden. Manžel ale tvrdí, že jemu nic nepřišlo, prý nic nemá ani jeho advokát. Přitom manželovo bydliště je ve stejném místě, jako ospod, který obsílku dostal.
Je možné, že si soud pozval pouze mě, nebo manžel lže? Díky za informaci a za zkušenosti.

jancaand
23. lis 2021

A co manželovi napsat sms nebo mail, kde bude jasně popsané, kdy a kde se soud koná. V případě, že se nedostaví k soudu, tak to můžeš ukázat, že jsi měla snahu ho informovat, ať se nevymlouvá..

tez83
23. lis 2021

Není. OSPOD a advokát dostává předvolání datovou schránkou, takže pokud ji manžel nemá a šlo mu to poštou, trvá to déle... Ještě je otázka, zda si to vyzvedl. Ovšem píšeš, že má advokáta, jestli o něm soud ví, poslal to do datovky jeho advokatovi.On ve finále to předvolání nemusí mít v ruce, stačí, že mu řekneš, jen tam určo bylo, že má doložit příjmy, tak o tom nebude vědět.

autor
23. lis 2021

@tez83 manžel už byl i na ospod, předvolali si ho na šetření, mě čeká návštěva u nás doma. Všechno ví, je tu několikrát v týdnu, takže normálně komunikujeme, ale tohle je už podruhé, co odmítá převzít poštu a vymlouvá se, že nic nepřišlo. Mně volal právník rano, že to dostal datovkou a ja to mela v poledne už v ruce, normalne to přišlo.
Dost mě to štve, protože tím akorát vše prodlužuje a nechápu to, když odešel on a na všem jsme dohodnuti a fungujeme, tak nevím, proč se tomu tak brání.

autor
23. lis 2021

@jancaand to jsem udělala, dokonce jsem mu vyfotila první stranu předvolání, kde je datum, čas a místo konání jednání. A ještě jsem mu psala, že tam má službu, tak ať si to zařídí v práci. Já právě jednám normálně a otevřene, věděl, že to chci podat a mit to oficiálně, tak vůbec nechápu, co se teď děje.

tez83
23. lis 2021

Soudu to řekni, že je od tebe informovaný. Sice asi odroci, některý soudce je schopný mu i zavolat a zeptat se ho, kde je, když od tebe ví, že teď má být u soudu. Ale udělá to 2x a dostane pokutu nebo si ho soud nechá předvést.