icon

Špatně vykázané doby na OSSZ. Jak postupovat?

skororozvedena
4. led 2021

Holky, není tu někdo, kdo by poradil? Posledních 7 let jsem byla buď na MD nebo RD (3 děti), přičemž mé zaměstnání celou dobu trvalo. Mělo by to být tedy jako náhradní doba pojištění - z hlediska důchodu. Nicméně někde se stala chyba a mám tam spoustu měsíců nebo dokonce let jako neprokázané, mám totiž výpis z OSSZ. Nevíte, jak mám postupovat? Řešit to se zaměstnavatelem? nebo s někým z toho OSSZ? Promiňte možná hloupý dotaz, ale nemám zkušenost. Jde mi o to, jak to chodí v praxi. Předem děkuji,

j.a.n.i
4. led 2021

@skororozvedena Zaměstnavatel to má správně, ten vykazuje jen doby, kdy platíš odvody na důchodové pojištění, takže on to nahlásil správě a není s ním co řešit. Náhradní doba se řeší přímo s OSSZ a buď můžeš hned nebo kdykoliv později z RL listy dětí, moje máma to třeba dokládala až při žádosti o důchod.

skororozvedena
autor
4. led 2021

@j.a.n.i Ty jsi zlatá, víš fakt všechno 🙂 Moc Ti děkuji!!!!

areh
4. led 2021

Já jsem náhodou přišla na to, že druhá MD, která navazovala na RD není evidována na zdravotní pojišťovně. Musela jsem dodatečně dokládat potvrzení z CSSZ potvrzení o MD

deaneira29
4. led 2021

Jo občas tam je dobrý borcus, nejvíc mě pobavilo, že mi tam chyběla doba 3 měsíců kdy jsem byla na pracáku. Proto je fajn když si to člověk průběžně hlídá a má přehled jestli tam má všechno.

editah222
4. led 2021

@skororozvedena bylo mi řečeno, že to teď neopravuji, mám vše doložit až budu jednou zadat o důchod 😀