icon

Stěhování, dají mi v Rakousku na dvě děti 1200 eur?

janadajova
22. lis 2014

Muj muz chce po novem roce odejit do rakouska,ja moc nadsena nejsem,jazyky neumim, dite pujde skoly, manzel me laka ze tam jsou lesi penize ,je pravda ze kdyz tam budu zit rakusani mi budou davat na dve deti 1200 eur?

janneke
22. lis 2014

Nemyslím, že by ti hned po příjezdu přiznali nějaké dávky. To nedostaneš nikde v Evropě..

berenika39
22. lis 2014

S otevřenou náručí čekají na toho, kdo se přistěhuje, z jiné země, natáhne ruku a čeká :"1200 éček na dvě děti". Aniž by tam odvedl korunu daně, aniž by byl sociálně potřebný, aníž by pracoval nějakou dobu tam atd atd. Žádný stát není dojná kráva, kam se dá přijít, říct, že chci a mít se dobře.
Doporučuji skontaktovat někoho, kdo tam rtreálně delší dobu takhle funguje, přistěhoval se, pracuje a má zkušenosti. Bez znalosti jazyka nebudeš moct nic řešit s úřady sama, takže bud se spolehnout na něčí pomoc, čechů tam žijících, nebo mít tlumočníka.
Obecně - tohle nefunguje - půjdu jinam, budu se tam mít líp. Trochu něco jiného jsou oblasti příhraniční, kde se lidi mísí, pracují tam, oni tady.
Jde to, znám lidi, kteří se vydali ven a jsou spokojeni, ale nejde to s myšlenkou, kolik euro dostanu za dvě děti.

berynka
22. lis 2014

@janadajova pokud tam má manžel zajištěnou práci (a bydlení), tak toho určitě využijte 😉. Máš být doma tady, nebo tam.
Co se týká přídavků, tak se to určitě odvíjí od zaměstnání a byl by nárok na Familienbeihilfe. Myslím, že to dělá kolem 160euro a víc na dítě měsíčně do 19 let dítěte! 😎 Ve vašem případě by to tedy bylo krát dva. Určitě si zjisti, jak by to bylo i s vyplácením mateřské/rodičovské, kdybyste tam žili.

http://www.rakousko.net/mkportal/modules/wiki/i...

janadajova
autor
22. lis 2014

@berynka manzel tam bude delat s tim ze bysme setam ofiko nahlasily, rikal mi o 1200 a me se tomu verit nechce tusim ze me lakuje , jazykova bariera toralka u me manzel twn je v poho ....takze kdyz uz tak jedine 320 eur a to teda nevim no ;)))))

berynka
22. lis 2014

@janadajova a nemyslí to jako třeba ročně 😉? To by bylo kolem dvou tisíc eur za jedno dítě. Na co by jiného byl nárok mě nenapadá. V Rakousku jako pendler pracuje kamarád, má teď roční dítě a vyřizovali si jen tenhle příspěvek. Manželka má mateřskou a rodičák z ČR.
Jazyk by ses určitě naučila 🙂!

My máme situaci podobnou, jen já zvažuji, jestli jít do Německa. Manžel tam pracuje. Horší je, že dcera už je ve škole, tak by to pro ní bylo asi ze začátku fakt hodně náročné. Uvidíme no 😉 .

janadajova
autor
22. lis 2014

Jsem hrozna konzerva ,ale rekla jsem si vratit se mohu vzdycky

mafeska
23. lis 2014

Takže balíte? 🙂 První co mě napadlo je jak se domluví dítě ve škole? No, záleží na tobě jak se na to cítíš, já osobně nejsem cestovatelský typ a nešla bych do toho už kvůli jazykové bariéře 🙂
Přítel přišel s něčím podobným jen s rozdílem že po mě nechtěl abych jela s ním (ví že se odsud nehnu), jel by pracovat na nějakou dobu do Německa a během té doby by za náma na pár dní v měsíci jezdil. Nejdřív jsem byla proti (strach a vzdálenost),ale pak se mi to rozleželo v hlavě a kývla na to. Po čase přišel s tím, že peníze a rozum ho tam dosti táhne ale srdce ho drží u nás doma 🙂
@janadajova