• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme:  Beremese.cz Modrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Svadba s Čechom. Kam ísť pro potvrdenie o občianstve?

28. června 2008 
Nasla som si co vsetko treba

* doklad o narození - rodný list, z něhož musí být jasné jméno a příjmení, datum a místo narození a tytéž údaje o rodičích
* potvrzení o trvalém pobytu a stavu, vydané příslušným úřadem domovského státu
* potvrzení o státním občanství, není nutné přikládat, je li uvedeno v dokladu č.5
* je li snoubenec rozvedený - právoplatný rozsudek o rozvodu, je li ovdovělý - úmrtní list zemřelého manžela
* doklad o právní způsobilosti k uzavření manželství, podle práva státu, jehož je snoubenec příslušníkem, není známa překážka k uzavření manželství, která by po uzavření manželství jeho platnost vylučovala. Jde současně o to, aby sňatek uzavřený v České republice byl uznán za právoplatný ve státě, jehož je snoubenec příslušníkem.

Ale neviem na ake urady na Slovensku musim ist, aby mi dali potvrdenie o st. obcianstve a doklad o pravnej sposobilosti.
Co vsetko ste museli pred svadbou obehat a ako dlho tie papierovacky trvali?
19. čer 2008 ve 21:49  • Odpověz  •  To se mi líbí
Doklad o prav. sposobilosti ako slovenka nepotrebuješ - podpisuješ čestné prehlásenie a doklad o štát. občianstve som myslím nedávala - stačil RL, OP. Ale ak, tak ti ho podľa mňa vydajú na matrike mesta na SK v ktorom si žila s rodičmi. Ak budeš niečo potrebovať, pisni do IP.
20. čer 2008 ve 13:45  • Odpověz  •  To se mi líbí
zeez, to je spíš téma na beremese :wink:
jinak je tam o tom i článek, co všechno je třeba :wink:

potřebuješ:
-občanku
-rodný list
-pokud máš povolení k trvalému pobytu, tak to, jinak potvrzení o trvalém pobytu
-potvrzení o způsobilosti manželství SR nevydává, MP si musel vyžádat papír z matriky, že mu to nevydají a u nás požádat o prominutí (pokud máš trv. pobyt na území ČR déle než 2 roky, tak to nepotřebuješ)
-potvrzení z cizinecké policie, které nesmí být starší než 7 pracovních dnů

plus musíte na matrice vyplnit běžné papíry :wink:
20. čer 2008 ve 20:04  • Odpověz  •  To se mi líbí
Manzel je Slovak a potvrzeni o pravni zpusobilosti si vyrizoval v SR na matrice, ale to uz je 12 let :stuck_out_tongue_closed_eyes:
28. čer 2008 ve 22:12  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek