Těhotná, RD končí. Jde jít zas hned na nemocenskou?

lenik2
30. bře 2009

Za 2 měsíce mě končí rodičák, teď jsem zjistila, že jsem těhotná. Jak to bude vypadat dále? Smlouvu u zaměstnavatele mám stále platnou (na dobu neurčitou). To mám zaměstnavateli oznámit, že jsem těhu a "hodit se" na nemocenskou??? Jde to takhle?? A jak vysoká je v dnešní době nemocenská? Před těmi čtyřmi roky jsem měla zhruba 9000 hrubého... To by mě ale musel gynekolog napsat rizikové těhotenství, že? A ty zbylé 2 měsíce mě teda už rodičák nezaplatí? Prosím objasněte mě to někdo, strašně v tom plavu a na sociálku se mi vůbec nechce, jsou tam neochotné ženské. Děkuji!!!

vojtisek2007
30. bře 2009

lenik - normálně doklepej rodičák, tak jak máš a dnem kdy bys měla nastouit do práce normálně můžeš nastouit na nemocenskou

jajik25
31. bře 2009

Ahojky holky nevím jestli tady nkde už tohle téma je ale potřebovala bych vědět jak je to teď s placením o doktora za děti?Díky moc za odpověď

nesetrilek
8. pro 2012

Ahojky, obnovuju tohle téma 🙂 19. prosince mi končí rodičák a jsem čerstvě těhotná (zatím jen z TT). Teď nevím jak to mám udělat, abych měla nárok na mateřskou, jde-li to tak vůbec udělat. Jsem zaměstnaná, ale zaměstnavatel se mnou nepočítá (neprozřetelně jsem mu nahlásila, že plánuji další mateřskou, ale jaksi to nevyšlo časově tak, jak jsem si myslela...), předběžně jsme domluveni, že rozvážeme pracovní poměr.
I kdybych chtěla nastoupit na nemocenskou, tak stejně nevím, jestli do 19. už bude na UZ vidět akce srdeční. A i kdyby byla, tak je otázka, zda mě Dr. doma nechá, on není zorvna z těch, co by nechával doma každou.

Na druhou stranu, když se půjdu dnem skončení rodičáku přihlásit na pracák, tak nebudu mít nárok na mateřskou. Tudíž až do porodu budu na podpoře a dnem porodu nastoupím hned na rodičák?

Poradíte mi někdo, jak to ve skutečnosti je a jaké mám možnosti

děkuju!