icon

VZP - příspěvky 2021

bebekeksy
24. únor 2021

Dobry den,

Chcela by som sa ujistit, ze tieto produkty mi preplati pojistovna vid foto + k tomu odsavacku do hodnoty 3000 kc. Mozem dat doklady o zaplaceni aj z dvoch lekarni?

Chcela by som este poprosit o typy, co spada pod prispevok pro novorozence na nákup dětských potřeb nebo pomůcek v lékárně?

Dekuji za odpovedi 🙂

VZP - příspěvky 2021VZP - příspěvky 2021
leniczka23
24. únor 2021

Nebylo by lepší napsat na pojistovnu? A budeš mít jasno.

mmm88
24. únor 2021

@bebekeksy Můžeš. Včera jsem tam byla. Dávala jsem dva doklady, jeden screening a jednu zubní hygienu a ještě mohu doložit jednu fakturu, když jsem vybrala jen 2500 😉

hezz17
24. únor 2021

@bebekeksy ja teda odpovim malinko bokem... odsavacku bych rozhodne nekupovala predem. Pokud se teda nechystás po sestinedeli vracer do prace a odsavat tam. Da se koupit kdykoli, kdyz je potreba, kupovat ji preventivne je nesmysl

vikinkav
24. únor 2021

Ja bych nekupovala nic krome tech prsnich vlozek 😄

handulkak
24. únor 2021

@vikinkav mě prsní vlozky neprošli na pojišťovnu

handulkak
24. únor 2021

@vikinkav i když teď koukam, ze tam jsou. Tak to nechápu. 😁
Koupila jsem ty nejlepší. Dvě baleni za 600 a řekla mi ze ne. Prošlo mi z celého nákupu jen formovace

vikinkav
24. únor 2021

@handulkak oni tento rok rozsirovali ty polozky, ktere proplaceji

handulkak
24. únor 2021

@vikinkav tak možná proto. 😁

amazonkajanik
24. únor 2021

Se s dovolením připíchnu, proplácí vzp bezkontaktní teploměr? Vím že zpmv to měla, ale letos jsme přecházeli pod vzp a teploměr pořídili až teď a na jejich stránkách jsem to nedohledala

hezz17
24. únor 2021

@amazonkajanik no pokud jsi rodila ted nekdy, respektivedo 12mesicu od porodu, tak by mozma prosel. Ale na starsi ditw ne

amazonkajanik
24. únor 2021

@hezz17 no já myslela, že bych to dala na syna,na sebe vím, že to už propadlo

hezz17
24. únor 2021

@amazonkajanik co jsem koukala naposled, tak deti tam nic takoveho nemaji, sport, celiakie, ockovani...

amazonkajanik
24. únor 2021

@hezz17 no právě. Uvidím, zkusím dojít na pobočku a zeptám se

priefi
24. únor 2021

@hezz17 tak manuální odsávačka přijde vhod vždy. Já ji u staršího neměla, když jsem jí akutně týden po porodu potřebovala a nakonec z toho drsný zánět, pak už hned jako první pomoc jsem ji měla po ruce. U mladšího syna jsem byla fakt vděčná za to, že ji mám hned doma a nemusím nic řešit.

veru181
24. únor 2021

@bebekeksy Dávala jsem asi 13 účtenek a v pohodě 😀

veru181
24. únor 2021

@amazonkajanik Jestli myslíš na těch 500 Kč po narození, tak to na teploměr využít nelze.

hezz17
24. únor 2021

Ja teda jeste kdyz jswm mela objwdnavku z netu, tak jim nestacila fakrura, ale potvrzeni o provedeni platby a na tom potvrzeni muselo byt videt jmeno majitele uctu-me. Jako voser hroznej. Ale treba jsem jen narazila na nejakou pipku.

87pavlina
Autor odpověď smazal
87pavlina
24. únor 2021

Určitě lze dát víc dokladů. Pokud jsou do pomůcky pro kojení, tak to VZP proplatí.
Ohledně těch 500 Kč na nákup pomůcek pro mimčo: Na pojišťovně mi řekli, že na dokladu musí být uvedeno - dětský (třeba krém), baby. Ale když jsem tam byla podat žádost (v červenci 2020) o proplacení, tak mi nakonec proplatili i to, kde nebylo uvedeno "dětský". Stejně si tam musíš nejdřív dojít nebo zavolat (já tam volala a stačilo to), aby ti poslali poukaz na těch 500 Kč, tak se jich pro jistotu můžeš ještě zeptat 😉 Mně proplatili dětský čaj, zubní kartáčky, zubní pastu, gel na růst zoubků, dětský krém na obličej, dětská manikúra, dětský teploměr. Neproplatí léky.

bebekeksy
autor
8. bře 2021

Moc dakujem za odpovede a hlavne realne skusenosti. Na pojistovnu se ozvu, len se musime dat trosku dohromady… dcerka prinesla ze skolky covid 🙁