VZP - příspěvky 2021
Dobry den,
Chcela by som sa ujistit, ze tieto produkty mi preplati pojistovna vid foto + k tomu odsavacku do hodnoty 3000 kc. Mozem dat doklady o zaplaceni aj z dvoch lekarni?
Chcela by som este poprosit o typy, co spada pod prispevok pro novorozence na nákup dětských potřeb nebo pomůcek v lékárně?
Dekuji za odpovedi 🙂

Ja bych nekupovala nic krome tech prsnich vlozek 😄
Se s dovolením připíchnu, proplácí vzp bezkontaktní teploměr? Vím že zpmv to měla, ale letos jsme přecházeli pod vzp a teploměr pořídili až teď a na jejich stránkách jsem to nedohledala
@amazonkajanik no pokud jsi rodila ted nekdy, respektivedo 12mesicu od porodu, tak by mozma prosel. Ale na starsi ditw ne
@hezz17 no já myslela, že bych to dala na syna,na sebe vím, že to už propadlo
@amazonkajanik co jsem koukala naposled, tak deti tam nic takoveho nemaji, sport, celiakie, ockovani...
@hezz17 no právě. Uvidím, zkusím dojít na pobočku a zeptám se
@hezz17 tak manuální odsávačka přijde vhod vždy. Já ji u staršího neměla, když jsem jí akutně týden po porodu potřebovala a nakonec z toho drsný zánět, pak už hned jako první pomoc jsem ji měla po ruce. U mladšího syna jsem byla fakt vděčná za to, že ji mám hned doma a nemusím nic řešit.
@amazonkajanik Jestli myslíš na těch 500 Kč po narození, tak to na teploměr využít nelze.
Ja teda jeste kdyz jswm mela objwdnavku z netu, tak jim nestacila fakrura, ale potvrzeni o provedeni platby a na tom potvrzeni muselo byt videt jmeno majitele uctu-me. Jako voser hroznej. Ale treba jsem jen narazila na nejakou pipku.
Určitě lze dát víc dokladů. Pokud jsou do pomůcky pro kojení, tak to VZP proplatí.
Ohledně těch 500 Kč na nákup pomůcek pro mimčo: Na pojišťovně mi řekli, že na dokladu musí být uvedeno - dětský (třeba krém), baby. Ale když jsem tam byla podat žádost (v červenci 2020) o proplacení, tak mi nakonec proplatili i to, kde nebylo uvedeno "dětský". Stejně si tam musíš nejdřív dojít nebo zavolat (já tam volala a stačilo to), aby ti poslali poukaz na těch 500 Kč, tak se jich pro jistotu můžeš ještě zeptat 😉 Mně proplatili dětský čaj, zubní kartáčky, zubní pastu, gel na růst zoubků, dětský krém na obličej, dětská manikúra, dětský teploměr. Neproplatí léky.
Moc dakujem za odpovede a hlavne realne skusenosti. Na pojistovnu se ozvu, len se musime dat trosku dohromady… dcerka prinesla ze skolky covid 🙁

Nebylo by lepší napsat na pojistovnu? A budeš mít jasno.