21měsíční dítě nechce chodit. Jak mu pomoci?
Dobrý den.
Dceři bylo ted 21 mesicu a ještě nechodi. Chodíme na rehabilitace ale nic .. před třemi dny na hřišti se najednou pustila a udělala hodně kroku a došla si kam chtela. Dokáže stát bez opory ale od te doby nic. Pořad chce za ruku i když se skoro nedrží jen chce mít proste asi jistotu. Měl jste to někdo také tak ? Už jsme z toho dost nervózní je vidět ze sama proste nechce i když by to šlo,radši všude rychle po kolenou 😓
@anonym_e13d98 problém je v tom ze to vypadá ze chodit proste nechce. Jednou to zvládne a konec. Jen na tom hřišti udělala krůčky a doma skoro vubec od te doby proste nic
@anna776 Tak se jí nechce no 🤷♀️
Já bych na to moc netlačila. Vím, že tabulky říkají něco jiného, ale je potřeba brát ohled na to, že každé dítě je jiné.
Slysela jsem o detech, ktere chodily s vareckou v ruce, protoze potrebovaly mit pocit, ze se drzi. Mozna by neco takoveho u vas taky zafungovalo. Nemusi to byt primo varecka, jestli se treba bojis padu, ale neco prijemneho do tlapky.
Chuze urcite neni jen o svalech, koordinaci a rovnovaze, povaha a temperament ditete se v ni opravdu hodne projevi.
Slysela jsem o detech, ktere chodily s vareckou v ruce, protoze potrebovaly mit pocit, ze se drzi. Mozna by neco takoveho u vas taky zafungovalo. Nemusi to byt primo varecka, jestli se treba bojis padu, ale neco prijemneho do tlapky.
Chuze urcite neni jen o svalech, koordinaci a rovnovaze, povaha a temperament ditete se v ni opravdu hodne projevi.
@anonym_6fdb8a s tou vařečkou jsme to zkoušeli a bohužel nic 😓 dneska teda zase udělala sama par krucku tak budu doufat ze se časem rozchodi více
Tak očividně se jí jen nechce. Když jsi viděla, že to zvládne, tak bych se tím moc nestresovala. Dej jí čas, každé dítě je jiné a každému to trvá jinak. 🙂
Syn první samostatné krůčky dělal až v 19 měsících, a i poté strašně nerad chodil, odrážedlo nechtěl nic. Holt některé děti to tak mají. Jednou jsme u moře byli pak nuceni si půjčil golfky snad za 20 euro na týden, dala jsem mu na výběr buď se půjčí kočárek, ale nebude celý týden zmrzlina, nebo to překoná a kousek půjde a budou zmrzliny. Bez mrknutí oka, že raději kočárek a když ostatní měli zmrzky, ani nepíp. To už mu byly tak 4 roky a bavme se o vzdálenostech pár set metrů, žádný tůry. Není žádný turista ani teď :D

@anna776 A v čem je problém? Chodit umí