4 letá vstává v 5.30. Jak ji naučím spát déle?
Ahoj holky,
ráda bych se s vámi podělila o zkušenosti ohledně spánku vašich dětí a uvítám jakoukoli radu,která jen trochu pomůže,abych se konečně vyspala 😉
Mám 4.letou holčičku,která vstává v 5,30hod a já si myslím a celé roky čekám,kdy už se konečně vyspím,i když teď-když čekáme další miminko to asi nebude 😀 Přes den má spoustu aktivit,takže musí být zákonitě hrozně unavená,kolem odpoledne má krizi,kdy se jí chce spát a je protivná,někdy usne v autě,doma jí ale nenechám a večer chodí spát kolem 20hod max.20,30hod- déle nevydrží.Ráno vstává v 5,30hod a já šílím.Je to na nás prostě hrozně brzy.Nevím,jak jí konečně naučit spát déle.Nebo je to normální??????
Děkuju za příspěvky!!
@brendda mě děti už taky přes den nespí, večer chodí do postele kolem 20.té a to usnou během 5ti minut, ráno vstávají kolem 7.00 - celkem na prd, když chodíme do práce a do školky a musím je v šest budit ☹
Hmmm,díky holky.Já neočekávám,že bude spát přes den,to po ní už ve 4letech nechci,ale vstávání v 5,30hod se mi prostě zdá děsný....Malej mi v břiše krásně spí celou noc a jak N. začne ráno povídat,hned je vzhůru....takže mám strach,že mi bude budit i miminko a já budu celé noci ponocovat,kojit atd.....takže ta rána budou ještě brutálnější.No,snad se to nějak srovná.Nikdy nebyla velký spáč,ale tyhle budíčky za poslední měsíc jsou už na mě fakt moc 😎
Naší budou 4 za dva měsíce...ale je zase spáč. Vstává v 7.30-8h (podle toho, jestli jde do školky), po obědě spí tak hodinu a jde spát do 20.30. Fakt, že já ji k odpočinku vedu už od malička..teď čekáme druhé a pak bude po pohodě, ale v poledne si chodím lehnout s ní a ještě si to užívám 🙂
u nás je tento režim naprosto normální cca od 3 let. dřív se vstávalo i o půl 5, takže vstávání po 6 hodině je pro nás supr 😉
náš malej chodí spát kolem půl 9 a stáva tak kolem 9,,o víkendu klidně až v 10...
tak naši kluci chodí spávat tak kolem 21,30,ale usnou kolem 22,00 😖 😖 😲 bohužel už jsou tak naučení,a vstávají nebo spíš je budím kolem 7,00 do školy a školky,o víkendu jak na potvoru vstávají i kolem půl 7,klasika,rodiče chcou spát a dětí zlobí 😀 😀 😀 Co vím od mamky,my jsme se ségrou jiny nebyly 😀 😀 .Mladší chodí po obědě ještě spát,má 3,5 roku,spí tak tu hodinu a půl,když nespí je protivnej,a věřím tomu,že kdyby šli spát večer dřív,ráno budou brzo vzhůru,ale spát do 9 nebo 10 se nám nikomu ještě nepodařilo,já i manžel jsme nespavci,kolem 7 jsme vyspani,i o víkendu 😀 😀 .
@brendda ale radu nevím,každé dítě je jiné,kluci vstávali tak brzy když byli mimina,a to je hooodně dlouho,a to byl děs vždycky 😀 😀
@salilinka hodnej chlapeček,že rozeznává i víkend a nechá vás si přispat 😀
No nic,dneska vstávačka zase v 6hod.Ale chtěla mi udělat radost,věděla,že se budu zase zlobit,tak sama vstala,šla se obléknout,vyčistit zuby a pak opatrně šeptala,že by chtěla uělat snídani 😀 Maminko,miláčku....tak můžu se já na ní zlobit??? 😀 😀
Ahojky, naše dcerka je opak, spáč od malička. Přes týden vstává do školky před půl osmou a to je problém, kolikrát jí musím i spící postavit a probrat, jinak by spala do 9. Ve školce, je jen do oběda a jak příjdeme domů, jde si kolem jedné lehnout a o půl 4 jí musím budit. Když jí vzbudím po hodině, je protivná. Večer chodí spát kolem deváte. O víkendech spí do 9, po obědě spát nechodí, když si pospí ráno, usla by, ale co by z toho dne pak měla. Večer usíná kolem osmé a do minuty.
Já jsem taky spáč, manžel ráno moc dlouho nepospí, tak spáč bude asi po mě.
Brendda normální to určitě je, většina dětí mých kamarádek v tomhle věku, ráno taky moc nepospí. A po obědě Ti nespí už dlouho?Napadá mě jen, dát jí spát po obědě alespoň na hodinku, vydržela by pak déle večer a ráno by možná spala trošku déle. Jinak fakt nevím, některé děti jsou nespavci a nedá se s tím dělat nic ☹
@janeses po obědě spala do 3let,teď už to nejde-i kdybych tam s ní ležela,četla,šimrala jí,nevím co všechno-neusne.
Někdy mi usne v autě po těch svých kroužích,ale o to jde spát pak později večer,protože by nezabrala.
Dneska byla v pokoji tma,pršelo a vstávala v 7,15hod což je super.
Už to nebudu řešit,ona si prostě řekne sama,kdy a jak je unavená.
Díky.
@brendda dcera uz od 19 mesicu nespi pres den(uspavani se posunovala az tak na pul 3 a to jen v kocarku a s revem, takze jsem to vzdala) a usina okolo 19.30-20.00 a spi do 6.30-7.00(vyjimecne dele. Kdyz jsme v aute usne tam a parkrat , tak 1x za 14 dnu usne sama treba okolo 4 odpo. Kdyz ti spala do 3 let muzes byt rada, takovych jako moje i horsich spacu je fakt dost. Vim jak je to narocne mit nespavce ,ale bohuzel ☹ se s tim nic nenadela. Nekdo tvrdi rezim a posouvat, ale deti proste spi , kdyz se jim chce a ne jak by se to libilo rodicum🙂. Jen me napada, synovec se rano koukal na vsechny ty kreslene pohadky, kdyz vstaval v 6 a podobne. Neni to asi moc vychovne🙂, ale ostatni mohli spat nebo aspon lezet, on si sam pustil TV a treba hodku koukal. Drzim palce at to druhe male je naopak spac nad space.
ja myslím,že aj ked sa takto skoro zobudí,tak to nieje problém..vycikat sa može ist 4r.dieta samé,naša napr,si veze knižky,je v izbe s mladšou sestrou,je potišku že ju nezobudí,vezme si pastelky a kreslí,alebo si číta knihu

@brendda můj syn chodí spát taky večer tak ve 20.30 a vstává o 6.00, málo kdy spí déle, přes den nespí vůbec 😝 😝