Co použít u 3-měs. kojence jako ochranu před klíšťaty?
mate, prosim informace co lze pouzit u 3-mes. kojence jako ochranu pred klistaty? jezdime casto do prirody.
Lukin kde k němu přišla? vždyť je ještě malinká 😉 ....nevím od kdy se muže očkovat ale idealní je pry věk kolem 2 let 😉
myslím že jen prevence nenechávata ho dlouho ležet třeba na dece v trávě apod..jo a bacha na zvířata jako psi atak po nich to taky hodně leze ..jinak pečlivě prohlížet 🙂
holky proti klíštatům se nočkuje, ale proti klíštové encefalitidě..což je jedna z nemocí co klíště přenáší..no určitě po tom druhém roku kdy mají ukončené povinné očkování...
zanetka: No to kdybych věděla. Ale vím, že ho chytla v kočárku. Možná to klíště skočilo do kočárku ze stromu (což prý ale na stromech moc nebývají), nebo jsem s ním byla nazahradě, takže možná vyskákalo z trávu po kočárku k Natálce 😅
lukin mne sa zda ze na lieskach klieste byvaju takze kludne sa mohlo stat ze z nejakeho stromu skocil, ale treba davat bacha, tiez chodime k nasim na zahradu casto ale zatial sme nic nemali
Ahojky, já jsem pro Nellušku volila Pufíka ve spreji, ale stříkám ji to na nohavice a ponožky, když jdem do trávy;) Na obalu není uvedeno odkdy lze použít, jen to že je to pro děti🙂
my sme boli tiez na vylete v rizikovej oblasti, tak som kupila detsky OFF, poradili mi to v lekarni, dcerka ma cochvila 1 rocik, tiez som to nastriekala na ponozky, topanky a nohavice, nie priamo na pokozku...podla mna su tie "kliestove" choroby vacsie riziko ako par streknuti ☹
Ahoj.Tak naše doktorka nám doporučila denně jednu tabletu bekomplexu,dá se koupit volně v lékárně.Prý po tom smrdí kůže a klíšťata to odpuzuje.Můžu potvrdit🙂.Říkala rozpustit v trošce vody a dat na lžičce.Nám už je devět měsíců,tak rozdrtim a dávám do jídla,ne do celé porce,ale do jedné lžičky,aby to hned spolkla,je to hořké.
Ahoj, o tom bekomlexu sem už taky slyšela. Já koupila Kiss silver repelentní krém. Tak uvidíme, jak bude fungovat. 😅
moje malá měla klíště ve 2měs. 😖
manžel se starší dcerou byli na houbách, jeli autem a v autě ten hazl malej musel na malou druhý den přelézt. našla jsem ho brzo, protože jsme přijeli domů a já šla za hodinku koupat, ani nebylo moc přisáté, ale stejně!
nevím, na co na světě vůbec takový hajzlíci jsou 😝

Tak podla mna asi nic...ved to je este malinke..co chces na male miminko nastriekat nejaku chemikaliu?? 😕 ...ved istotne ho nepolozis niekde do travy ...