Kdy nechat propíchnout uši novorozenci?
Představ si, že se ti za několik měsíců narodí dcera. Necháš jí propíchnout uši, aby mohla nosit náušnice, až bude chtít? Necháš jí propíchnout uši, abys jí mohla už jako kojenci nebo batoleti nasadit náušnice, protože ty budeš chtít? Nebo jí nenecháš propíchnout uši, ale počkáš, až/jestli bude ona chtít?
Nemusim si to predstavovat,dceru mam. A ma propichle usi od kojeneckeho veku,protoze jsem JA chtela. A nevim,jak si prisla na prvni moznost, to je nerealne. Jinak,tohle si kazdy musi rozhodnout sam za sebe,jak to chce.
Mam taky dceru a uši má propíchnuté asi od 12 let, nevidim důvod, proc bych o tom mela rozhodovat ja.
@pavlinkaaa87 - dcera ma od pul roku, dalsi dcera co se narodi bude mit taky po prvnim ockovani. Beru to jako tradici. Nehejtim mamy co nenechaji pichnout a nechaji rozhodovat, ja si to vsak delam po svem. Ja a vsechny zeny v mem okoli mame nausnice od utleho veku, kde jsme o tom “nerozhodovali” a zadne trauma ani vzpominky nemame, jsme rady. Kazdy at si dela co uzna za vhodne.
Rozhodnutí je na tobě, ty jsi máma. Pokud se nemůžeš rozhodnout, nech to na dceři. Kdyby všechna rozhodnutí byla tak jednoduchá jako nechat či nenechat píchnout uši. Ne, svým nově založeným účtem a hned několika dotazy, tady hádku nevyvoláš. Podobné dotazy jsou tu každou chvíli.
@pavlinkaaa87 moje dcera má propíchnuté uši, hned po očkování. Je to mé dítě, ja mám za nej zodpovědnost do 18 let i právní. Pokud by je nechtela, tak je proste přestane nosit, ale to u nás nehrozí 😃 ted jsem ni nastřelila další. Ja nejsem rodič, ltery zástava ten názor, ze je to její tělo, přestože samozřejmě chápu, ze ano, tak i ohledně např. tetování chci at se domluvíme. Naštěstí mám se svou 14 letou dcerou vztah takový, ze ji muj názor zajímá.
Mně se líbí ten přístup, že se uši nechají píchnout, až dcera přijde s tím, že náušnice chce.
@pavlinkaaa87 dcerce je 6 let a uši propíchlé nemá. Až bude chtít, tak s ní půjdeme. Zatím měla 1x takový záblesk (kamarádky ve školce je mají), ale rychle to zapomněla. Takže zatím čekáme. Já sama si uši nechávala píchnout v 15 kvůli tanečním 🤷🏻♀️🙈
Tak první možnost nelze, když nenasadíš náušnici tak ucho zaroste.
@anonym_4ea258 já jsem měla náušnice jako mimino, ale když jsem si v pubertě uvědomila, že mi jako novorozenci zmrzačili uši, přestala jsem náušnice nosit a dírky nechala zarůst
Naší jsme chtěli dát náušničky jako mimču, ale byl covid, a nějak to nedopadlo. Tak jsem si řekla že si jednou řekne. Občas jsme se jí zeptali, ale nechtěla o tom ani slyšet. Když jí byly čerstvě 4 roky, najednou že je chce. Měla jsem obavy že bude brečet, ale zvládla to skvěle, ani nepípla. Za půl roku měla ouško zahnisané, tak měla náušnici venku, a hned jí to zarostlo. Po asi půl roce přišla že ho chce znova propíchnout, tak jsme šly, a zas to zvládla s úsměvem. Kdybysme měli ještě jedno dítě - holku, tak bych to taky nechala na ní.
Náušnice mi píchali už jako větší, asi čtyřleté a matně si to pamatuju. Po prvním uchu jsem udělala scénu a sekla se. Takže jsem pak chodila s jednou náušnicí do asi 10 let, kdy jsem sama projevila zájem si nechat nastřelit druhé ucho. Mamka mi dokonce dovolila nastřelit si druhou dírku asi o rok později. Btw píchala mi to nějaká zdravotnice u známých doma.
Kdybych měla dceru, nechám to rozhodnutí na ní. S pícháním uší miminek nesouhlasím.
Nechala jsem dceři propíchnout uši jako miminku, je to jedno z mnooooha rozhodnutí, které jsem jako její zákonný zástupce udělala za ní.
@pavlinkaaa87 až bude dcera chtít. 4 a půl a zatím nezájem. Jen prababička nechápe, proč, když jí k narození koupila krásné náušničky, jí ty dírky nenechám udělat. Ale je to stará škola, nechápe, ale bere to. Čím víc bude moct dcera za sebe rozhodovat, tím líp. A že v moc věcech logicky nemůže. Mimochodem, hlavně píchnout profikem a ne nastřelit doktorkou 🙏
U dceři jsem nechala rozhodnutí na ní. Přála si náušnice k 6. narozeninám, tak jsme spolu s její kamarádkou ze školky šly na píchnutí. Byla na sebe pyšná, že to zvládla, a náušnic si o to více váží. Byl to takový její první "test" života.
Tchyně má třeba s náušnicemi problém (jako miminku jí to udělali špatně) a já je mám taky trochu nakřivo (ale jinak dobrý).

Tak první možnost nelze, když nenasadíš náušnici tak ucho zaroste.