icon

Menší očičko u 4měsíčního dítěte - co s tím?

zuzan88
16. led 2019

Ahoj holky, můj prcek bude mít 4 měsíce a neustále má jedno očičko menší, nevíte proč a zda se s tím něco dělá? Děkuji za Vaše odpovědi, přidávám foto.

Menší očičko u 4měsíčního dítěte - co s tím?
urtica
•
16. led 2019

Tak nevím, ale na fotce mi to připadá jako běžná nesouměrnost obličeje - taky to tak mám...málokdo má obě poloviny úplně stejné.

kridav
•
16. led 2019

To má každý člověk 😉

zuzan88
autor
•
16. led 2019

Tak moc?😮

urtica
•
16. led 2019

@zuzan88 Nepřipadá mi to jako moc, každopádně malé splaskával otok až do 6. měsíce věku, takže se to ještě může vyrovnat...

zuzan88
autor
•
16. led 2019
zuzan88
autor
•
16. led 2019

@urtica jo? On měl od narození to jedno očičko jakoby přivřené(jakoby nateklé to horní víčko) ale ted uz se mi zdá ok.

urtica
•
16. led 2019

@zuzan88 Může jít opravdu ještě o zbytkový otok, který už není tak výrazný - pamatuju si, že dceři se oči rozevíraly až do toho půl roku.

urtica
•
16. led 2019

@zuzan88 I dr. mi tenkrát říkala, že to trvá až toho půl roku než to úplně splaskne..

jerry009
•
16. led 2019

@zuzan88 Dcerka taky jako malá měla jedno ocicko menší a teď (2 roky) je má úplně stejné, mělo by se to srovnat jak bude růst. 😉 Ale určitě bych to ukázala pediatrovi..

leilinka1234
•
16. led 2019

A co na to pediatr? Kamarádka řešila stejný případ, její syn to nemá tak moc, ale byla poslána na neurologii...

zuzan88
autor
•
16. led 2019

@jerry009 ví o tom, já ji to hlásila hned na začátku😊

zuzan88
autor
•
16. led 2019

@leilinka1234 mě tehdy řekla, že je ještě malý a že počkáme, až jak se bude dál vyvíjet.

leilinka1234
•
16. led 2019

No, ta moje kamarádka byla se synem už ve 2m na ty neurologii... Její pediatr řekl, že prý čím dřív, tím líp 🤷‍♀️ ale víc neporadím, víc nevím.

zuzan88
autor
•
16. led 2019

@leilinka1234 já jdu teď posledního, tak se jí znova zeptám.

urtica
•
16. led 2019

@zuzan88 Pokud jsi z toho hodně nervozní, tak myslím, že je možné si zavolat přímo na neurologii (bývají tam dlouhé objednací lhůty) a domluvit se, že syna prohlédnou - mě takhle neuroložka vzala i bez doporučení (jiný důvod). Ale věřím, že to bude tím otokem - zkusím někde vyhrabat dceřinu fotku ve 4m a pošlu do SZ.

ahyt
•
16. led 2019

Vnučka to taky měla,jako babička doktorka jsem z toho byla nervozní,protože malá má svalovou hypotonii a centrální koordinační poruchu,teď jsou jí 2 roky,oko je v pořádku.A dokonce jsem to nikdy nikomu neřekla- o tom očku- jen teda manželovi,taky Dr.Nechtěla jsem ještě plašit dceru atd, když s malou už beztak měli tolik starostí( Vojtovka dosud,RHB,lázně,hipoterapie dosud atd.)
Neuroložka na to nic neříkala,nevím,zda to viděla,prostě jsem to viděla jen já a i na fotkách je to vidět.Malá je teď úplně v pořádku,trošku pozadu v pohybu za vrstevníky,psychicky ale mnohem napřed.Já bych se ještě jednou zeptala pediatra a pro klid duše i neurologie,ale určitě to nic nebude.

urtica
•
16. led 2019

@ahyt Hmm, tak naše malá měla taky svalovou hypotonii...ale nikoho nenapadlo dávat si to dohromady, ani mě na to nikdo neupozorňoval...

bayt
•
16. led 2019

@zuzan88 No já nevím ale tohle mám celý život :D

urtica
•
16. led 2019

@bayt Viz. první fotka - já taky...ale je fakt, že na těch dvou zbývajících už mi to přijde výraznější...

aselluska
•
16. led 2019

Znám lidi, většinou muže s oční asymetrií a řekla bych, že jsou pohlednější 😎

ahyt
•
16. led 2019

@urtica ja to taky absolutne nedavala ani nedavam do souvislosti s hypotonii.Ja jen psala, ze to vnucka mela/tu asymetrii/ a ze jsem o tom pred dcerou nemluvila,protoze mela tolik starosti s cvicenim atd.,ze jsem ji tim nechtela stresovat.Stacily nervy s hypotonii.Asi jsem to napsala nejasně,omlouvam se.

xmartinecka
•
15. kvě 2026
@urtica

@zuzan88 Pokud jsi z toho hodně nervozní, tak myslím, že je možné si zavolat přímo na neurologii (bývají tam dlouhé objednací lhůty) a domluvit se, že syna prohlédnou - mě takhle neuroložka vzala i bez doporučení (jiný důvod). Ale věřím, že to bude tím otokem - zkusím někde vyhrabat dceřinu fotku ve 4m a pošlu do SZ.

@urtica dobry den; zkusim obnovit. Mohla bych případně také poprosit foto jestli jeste najdete? Řeším ted se synem to samé.

urtica
•
17. kvě 2026
@xmartinecka

@urtica dobry den; zkusim obnovit. Mohla bych případně také poprosit foto jestli jeste najdete? Řeším ted se synem to samé.

@xmartinecka Omlouvám se, teď už je po ruce nemám :-/, každpádně držím palce, ať je to ok a o nic nejde..