Rady. Jak motivovat dceru na kolínka?
Dobre rano maminky , prosím vás nemáme nejakou radu nebo jak motivovat dceru aby si naklekla na čtyři ? Bude mít 9mesicu , otáčí se , valí sudy .. chce dat pod sebe nohy jen ji nejde odlepit břicho . Chodíme na plavání kde stále říkají ze je sikovna s nemáme kam spěchat ... je pravda ze dcera byla vždy při té horni hranici (otáčení na břicho 5m) (otáčení na zadá 7,5m) ale vždy to udělala jednou a pak už to valilo ... děkuji
@ondruchovat Zašla bych na fyzio, nám moc pomohla, chodila jsem s oběma dětmi. U staršího pomohlo dát oveball na bříško a převázat šátkem, aby zvedl břicho. Oba lezli až od roku, chodili až po roce a půl.
Dejte prekazky do cesty,treba vase natazene nohy nebo polstare po zemi.a jeste mi radili ze pri noseni na boku(ne v satku ale v ruce) pokrcovat nozicku(ohnout v koleni) aby vedel ze to jde.ale jecas nebojte.u nas se taky lezlo v 10m a chodilo se v 16m a dnes ve 3l je jeden z nejsikovnejsich na hristi🙂
@lennus u nás na fyzio dělají jen vojtovku a tím ji trápit zbytečně nechci , chodili jsme už jednou i když nebylo potřeba - u nás to neumi . Ale přihlásila sem nás na cvičení ..
@lolam10
@lolam10 tu nozicku dělám ! Zkusím ty překážky ! Super děkuji moc. .. já taky říkám ze to první třídy dojdou všichni pesky 😂
Mate plovoucku, dlazdice, nebo koberec? Nas malej se plazil, vsude mu to klouzalo, takze jsme poridili koberce a v miste prahu ve dverich jsme udelali prekazky z namotanych dek... Rhc u nas bylo nekvalitni, pomohla az kvalitni soukroma fyzio
@ondruchovat pokud se aspoň plazi, tak bych to neresila. Dcera začala lézt až když začala obcházet nábytek a syn má 9 měsíců a taky neleze
Dala bych jí taky čas...chodíme na rehabky a dle širšího rozmezí je ta "normální" hranice na lezení až ve 12 m
@krasna_neznama86 pořídila jswm koberec tak je jen na koberci ..
@miba10 neplazi se , na rhb mi rikala ze se plazit nemá , ze to je dobre , ze musí naklekbout
@urtica jeee děkuji , jswm trochu klidnější 🙂
Prekazky moc pomohou. Vysoke polstare od gauce jsou u nas top. Syn peruje od 5,5 mesice a ted ma 7 a kousek a leze a zacal obchazet nabytek. A nesmekavy podklad, ten uz mate. Zacne, nebojte.
Ja slysela o hracce pod body, a davala jsem ji prekazky - to sice u nas uplne nefungovalo 😃. Nicmene jsem sve dceri dala cas. Zacala lezt v 10,5 mesici 🙂
@ondruchovat u nas prekazky nefungovaly, dcerka je vzdycky obesla 😂 plazit se muze a nemusi, neni to nutny vyvojovy stupen. Mne fyzio ucila davat prst tesne nad solar, kdyz lezi na brisku, tim se dite zvedne, pak jsem pred dcerkou couvala a ona lezla za mnou. Stacily 2-3 dny treninku a lezla. Dcerka se teda plazila a fyzio si ji zkontrolovala, ze ma na lezeni silu. Ale zkusit se to da
Překážky, stačí zvlněná peřina na posteli (to doporučovala naše fyzio, prý však si to musíte taky užít 🙂), tvoje nohy na zemi atd. Plavání je také super, takže bych se toho nebála, čas má...
Určitě překážky a zábava.
Jinak klid, i naše neuroložka říkala, že ty tabulky slouží jen ke stresování matek. Našemu prckovi nic není, je zcela zdravý, ale otáčet na břicho se začal až v cca 8 měsících, sedět v roce, lézt v cca 14 měsících. Zítra mu je rok a půl a obchází nábytek.
Vidělo ho několik fyzio a neroložka a všichni jsou těžce v klidu, že mám zdravého kluka, jen si dává na čas. A mě to nevadí, stačí se jen nesrovnávat s ostatními a držet babičky s chodítky co nejdále 🙂
@lennus ano ano , už sem to poresila. Chodíme na plavání a plus na cvičení teď budeme
@ondruchovat tak to slyším poprvé. 😳Jak říkám ani jeden prcek mi v tehle době nelezl. Malá začala až s prvními krůčky. Malej taky neleze, ale sedí a snaží se stavět.... Prostě nemám tabulkové děti 😁
Malá se plazila od 8 měsíců, na čtyři se dostala až v 11 měsících a teď v roce začala lézt. Zkoušeli jsme všechno možný jako např. overball, aby prelejzala přes nohy, pres balíky plen, pořídili jsme koberec, hračka pod bodycko a ja nevim co ještě. Zároveň chodíme na neurologii a na rehabilitaci. No a stejně se na ty 4 dostala az v těch 11 měsících, nemyslím si, ze bych ji k tomu nejak tim vsim dopomohla, proste to udelala az v momentě, kdy na to byla opravdu připravena. Teď jenom leze a kleci a fyzio i neurolog jsou stale v klidu.

Dala bych ji cas. Nase mala ma take 9 mesicu a take pri horni hranici a nechavam to na ni. Jedine co, tak ji pokladam na overball, aby se podpirala rukama a kolinka na zemi. To se ji strasne libi a i na nem peruje. A nebo kdyz lezi na me, tak taky peruje 😀
Ale byli jsme s ni na neurologii a tam mi rekli, ze se vyviji normalne, a at to necham zcela na ni. Neni kam spechat 😉