icon

Spaní po obědě u předškoláka

billi
29. dub 2018

Mám otázku na maminky spavých dětí. Máte tu některá dítko, co ještě spávalo po obědě v předškolním věku? Odnaučovaly jste aktivně spaní přes den? Jak pak dítko zvládalo školu, kde se už nespí?

sonisek
•
29. dub 2018

Já měla malýho hodně spavyho a spával ve školce ještě cca do ledna po obědě. A pak už přestal,protože učitelky pak už předškoláky nedávaly spát...

kamino
•
29. dub 2018

Prcek ma nastesti odklad, ale kazdy den chrni cca hodinku po obede, pristi rok budeme urcite odnaucovat, zatim pry usina mezi prvnimi..

maybe72
•
29. dub 2018

Ve školce i doma držíme rituál odpočinku (syn je předškolák). Poslechne si pohádku, během ní leží, je v klidu a po pohádce vstává. O víkendu mu po obědě čtu nebo se natáhneme oba a pustíme si pohádku na CD. Odpočíne si a do večera v pohodě vydrží...

billi
autor
•
29. dub 2018

@sonisek nám spí právě i doma a ve školce dávají spát všechny, protože jsou smíšená třída. Kdo neusne, tak po pohádce vstává, ale on usne hned. Pro pobavení - mladší sourozenec ve školce skoro nespí...

@maybe72 náš jak si lehne, tak spí. V týdnu, kdy vstáváme v 5:30, zatím nezvládá nespat. Když je víkend, tak spí do 7:30 a to pak je v pohodě. O prázdninách spát nebude, ale jak začne škola, tak pude zase vstávat brzy. Uvidíme, jak se posune za ty 4 měsíce, co nám zbývají do školy.

j.a.n.i
•
29. dub 2018

@billi No, to záleží, jak si na tom ty, pokud bude moct chodit domů po obědě, tak v tom nevidím problém, když bude potřebovat, tak prostě bude spát i jako školák... problém může být, pokud potřebuješ aby byl v družině.

sylvka
•
29. dub 2018

můj miláček Adámek měl v březnu 6 let a taky ještě spinká...třeba i dvě hodiny po O 🙂 má odklad,je nezralej pro školu + to spaní k tomu jsem také přihlédla.

billi
autor
•
29. dub 2018

@sylvka náš taky klidně i 2 hodiny, ale je na školu zralý a spíš i přezrálý do školy jde.

@j.a.n.i právě bude muset do družiny.

pabka
•
29. dub 2018

@billi dcera ještě nedávno spala po obědě klidně i tři hodiny, cíleně jsme postupně odnaucovali a to zejména prave kvůli škole. Nejprve jsme ale nechali u dr udělat krevní testy, jelikož mi hodně lidi tvrdilo, ze už je to moc a není to normální, takhle dlouho v tomto věku spát... spala celou noc od cca 20.30 do 7hod i později (o víkendu) a ještě po obědě tři hodiny.
Teď už zvládne nespat, ale večer ve 20h je kozena 😂😂😂 a přes den po o jen odpočívá na gauci v klidu.

j.a.n.i
•
30. dub 2018

@billi Tak to je hloupé, no, holt to bude muset zvládnout a když bude nejhůř, tak nechat vytuhnout po příchodu z družiny, ale nějak bych to předem neřešila, o prázdninách bude mís stejně jiný režim a pak se uvidí.

konidana
•
5. kvě 2018

Syn mi spal poo jen ve skolce a to az do 6.5 roku. Je sova.takze nedaval ranni vstavani.poo usinal jako 1.a spal jako spalek. Doma pak vecer ovsem strasil nejmene do 22h. Kdyz pres den nespal sel vecer spat normalne mezi 20. A 21.h tak jsem se tesila az konecne ve skole nevude spat poo. Nekdy po narocnem dnu holt usnul i odpoledne po prichodu z druziny.tak v 17 nebo i v 18.h a pak se jeste budil hlady na veceri a nechtel spat.

konidana
•
5. kvě 2018

Kvuli jeho spani jsem rano dele doma, aby nemusel do ranni druziny. Do skolky jsem ho budila pred 6.h do skoly vstava mezi pul 7.a 7.h

soleilll
•
5. kvě 2018

@billi Syn má teď 5 let, od září nastoupí do předškolní třídy a protože do ní chodil už i letos (potřebovali naplnit třídu, tak byl do počtu) vím, že poobědový klid mají i tyto děti, ale spát nemusí. Některé usnou, jiné mají jen klidový režim - poslouchají pohádku, prohlíží obrázky atp.
Vyloženě si hýčkám, že syn ještě po obědě spává - uložím pak obě děti a mám krásné 2 hodiny klidu. Někdy máme program, tak syn spát nejde, ale často usne v autě nebo už u večeře klimbá, takže je vidět, že ten spánek opravdu ještě potřebuje. Aspoň několik dnů v týdnu.
Předpokládám, že od 1. třídy už po obědě spát nebude, ale o víkendu to ještě zkusím udržet. 🙂