Syn se neumí chovat slušně, máte zkušenost?
Malemu budou 3 na konci listopadu, byl vzdycky hodny, ale ted se naucil takove veci, vubec nevim kde, my to doma nedelame, byl jeden den ve skolce, protoze jsem potrebovala pohlidat a kdyz prisel, porad pri kazde prilezitosti vyrvaval HOVNO, ja myslela ze me trefi, v lete k tomu pridal HOVADO, to slysel u reky, protoze nas postipala ze🙂 a vzdy, kdyz je nastvanej tak rekne hovado 🙄 taky na cizi lidi vyplazuje jazyk, nebo placa rukou kolemjdouci, nebo sam nejak spadne a chce si vybit zlost na nekom, nevim, kde se to v nem bere a nevom co s tim, za tyden jde do skolky, muzu ho tam dat denne, ale budu ho davat jenom dva dny v tydnu, protoze se ucitelky zblazni...a hrozne tvrdohlavy, kdyz ma jit neco delat, rekne ze ho boli nozicka... znova se zacal pocuravat, na zacatku leta si sam stahnul teplacky a cural na travicku... ted dela ze to nejde 😔 mate nekdo zkusenost? mela jsem ted hodne spatny rok, nejsem na tom zdravotne dobre a objevila se u me panicka porucha, kterou pravdepodobne odstartoval strach o syna po prvni hospitalizaci, kdy se dusil. Je casto nemocny... poradte.. dekuji 😉
taky bych ho tam lupla na každý den. jestli se bojíš, že bude víc nemocný, no to asi i bude, v tom případě ho ber dom před spaním, prý to pak není taková hrůza..jinak souhlas s madulinka@ , nevšímat si těch projevů, nerozčilovat se.. ale ono je to těžký.. já ječím furt . tak přeji pevné nervy.
Sprostá slova (která naše Klárka slyšela u našeho "vtipného" dědečka a rozvřískaného souseda) jsme řešili následovně. Párkrát jsem jí vysvětlila, že takhle se u nás doma nemluví, že to říkají opilci a hloupí sprosťáci. Na čas to zabralo, ale když to začala říkat znova (venku na hřišti se tak školáci běžně baví-hrůza), tak jsem jí řekla, že má teď od těch hoven nebo prdelí špinavou smradlavou pusu a normálně jsem jí celou i vevnitř umyla mýdlem. Řev a následovalo "maminko, já už to říkat nebudu" a funguje to. Jazyk vyplazuje taky a občas i vystrkuje zadek, ale jak jsem tak pozorovala, tak to dělá ve školce víc dětí, takže bych ji za to netrestala. A nebo jak píše předchozí maminka, tak ty vyplazuješ jazyk? To budeš asi nemocná, půjdeme k doktorce a dostaneš pigáro. A co se týče poslušnosti ve školce, tak ty učitelky jsou fakt trpělivé, když dítě zlobí, strčí ho na hanbu a hodně udělá i kolektiv samotných dětí. Všimla jsem si, že když některé zlobí paní učitelku, tak i ony samy ho okřiknou.
@srnkadanka promin, ale vymyt diteti mydlem pusu nebo se mu vyhrazat doktorem? Trochu silne kafe.. Kdyz pak bude nemocna, tak bude mit silenej strach jit k doktorovi.. chudak dite..
U nás na sprostá slova zabíralo to, že když je bude říkat, tak jí bude smrdět z pusy 😀
@evaviki děti mám dvě a chudáci to rozhodně nejsou - ani pořádně nevíš, co píšeš
ono je to tezke, sama pracuji ve skolni druzine s malymi detmi (1.-3. trida), sama vlastni vetsi ditko nemam, takze zatim nevim jak bych to resila doma ale v kolektivu to resime nasledovne: v prvni rade ditku rekneme, ze porusuje skolni rad a panu rediteli se to libit nebude a pokud se nepolepsi, do druzinky chodit nebude (to je pro ne opravdu trest, vetsina deti nechce chodit ani domu) a nebo, a to by mohlo pomoct i u tveho mladsiho ditka je to, ze pokud to udela, reknu mu, ze ma tri napomenuti a pokud ty tri "pokusy" vyplytva, nebude si hrat se svou oblibenou hrou (hrackou) do odvolani...proste mu sebrat neco, co ma opravdu rad a on si to rozmysli, zda bude sproste mluvit nebo se polepsi..fyzicke tresty bych nevolila jako dobry napad a na kazde ditko plati neco jineho no..tezko rict 😉 pani ucitelky si poradi, jak je ditko v kolektivu, maji nejaka pravidla a kdyz je nekdo nerespektuje, pred ostatnimi si pak pripada hloupe a polepsi se, chce to cas...
Tady je také pár rad k tématu včetně diskuze 🙂
http://www.moje-rodina.cz/pred-kolaci/mluvi-jak...
@srnkadanka to mydlo uz mi taky prijde hodne ale mozna to nebylo tak zle jak mi to vyznelo
@terezapetrova Rozhodně to nebylo tak zlé, dvakrát jsem jí přejela namydleným prstem po jazyku, určitě to bylo hnusný, ale účel to splnilo.

ahoj, můj názor je, dát ho tam normálně na každý den..neboj se, ony ho tam učitelky zpacifikují tak, aby poslouchal, navíc v kolektivu bude mnohem víc motivovaný k poslouchání, než když je mu věnována veškerá pozornost, když je doma. S těmi nadávkami se asi nic neudělá.. Já bych to buď ignorovala, a nebo bych třeba nakreslila ten hmyz (ováda) a on by ho vybarvil, dala to na ledničku.. a protože to bude povolené, normálně komunikovat o "hovadu", přestane ho to bavit neustále opakovat.. S vyplazováním jazyku, že se to dělá u doktorky, když mu není dobře.. A když vyplazuje, zeptat se ho, jestli mu není dobře, když to dělá.. nebo tak nějak.. Mimochodem já jsem malou učila, že má dávat v trávě pozor, aby nešlápla do "bobku". Když byla s našima na dovolené, babička (moje mamka) ji duchaplně vysvětlila, že bobky dělají králíci a kozy a to ostatní jsou "hovna". Takže když jdeme venku, řeknu malé pozor, je tam bobek. a ona hovno, hovnoooo, pozor na hovnooo. Z toho taky nejsem vůbec nadšená, moje mamka se tomu jen směje, že je to tak ☹