Váha dítěte na mateřském mléce ve třech měsících. Kolik vážily vaše děti?
Ahoj holky , hoďte mi sem ,prosím, jen pro představu, kolik vážily vaše děti ve třech a půl měsících pouze na mateřském mléce.
Včera jsme byli na kontrole a zdá se mi, že Dr napsala ,že prospívá málo. Je pravda , že on nepřibírá každý měsíc ani půl kila a ve třech týdnech prodělal gastroenteritidu . Narodil se s váhou 4180g a 53cm , a nyní má 6960g.
Za necelé 4 měsíce přibral 2780g . Drží sám hlavičku a sám se přetáčí na bříško,je dost aktivní. Na posledním měření ,to mu bylo asi 2 měsíce, měřil 64cm.
Jsem z toho docela špatná ,protože syn pořád ublinkává,někdy mám pocit,že vyhodil 20-30 ml na jedno ublinknutí. Kojím po 3 h, když neusne , jinak si sám neřekne ani když se vzbudí po 4h přes den, večer lehne v šest a spí do jedné do rána. Ublinkává i před dalším kojením 🤦♀️ Furt jenom peru, převlékám i 6x denně.
První syn měl problémy s jídlem a ještě máme v rodině rychlý metabolismus,proto mě to trápí.
Nepotřebuji slyšet,že každé dítě je jiné a hlavně, že je spokojený ,to jako druhorodička vím.
Tak od toho je ta křivka, tam se stačí kouknout a vidíš kolik dětí je pod vaší váhou, ale za mě pokud dítě vypadá v pohodě, neřešila bych, s doktorkou bych se nijak nehadala, ale prostě pokračovala dál ve vašem režimu.
Syn, porodní váha 4,3 kg a 52 cm a na čtyřměsíční prohlídce měl 7,9 kg a 66,5 cm. Plně kojen.
Mně se to tedy nezdá málo. Mám sedmiměsíční holčičku a neváží o moc víc - 7,1kg, porodní měla 3,5kg, v 6 měsících jsme začaly s příkrmy.
Mne ty míry přijdou ok. Můj kluk (porodní váha 3,7) má za pár dní 4 měsíce a má taky kolem 7 kg. Dle Dr. vše v pořádku.
@kaml24 Nám právě nic neřekla ,že by bylo něco v nepořádku, jen to napsala do očkováku,že přibírá málo.
@kaml24 Nám právě nic neřekla ,že by bylo něco v nepořádku, jen to napsala do očkováku,že přibírá málo.
@prosincovemimi kdyby to videla jako problem, urcite by ti neco rekla a resila to s tebou. Do toho ockovaku si to mohla poznamenat treba jen aby priste videla a mela spravny srovnani… I treba v souvislosti s tim, ze maly prodelal zavaznejsi nemoc takhle brzy, to ma urcite vliv a do ockovaku se to taky pise. Neprikladala bych tomu tak velkou vahu, kdyz ti nic nerekla - pokud bys to mela nejak resit, urcite by to s tebou probrala.
Holky náš malý právě zkončil 3. měsíc ( narpzek koncem prosince) a má 5 kg. 60 cm. Porodní váha 3480g a měřil 49cm.
Celý první měsíc bojoval se středně těžkou žloutenkou a shodil na 3140g ( prvních i dní). Pak to šlo nahoru ale hodně pomalu. Byl spavý, nepapal ale usínal atp.
Od konce ledna se to postupně zlepšuje. Týdně přibírá tak 150-170g někdy 180. Co myslíte??😳
Příjde mi jako normální živé usměvavé miminko které je prostě drobnější ale ne hubené🤷♀️ krásně drží hlavičku, reaguje, kope, žvatlá, saje krásně...
Teď jsme byli na prohlídce a za měsíc ho chtějí převážit a zkontrolovat..

Mne ty míry přijdou ok. Můj kluk (porodní váha 3,7) má za pár dní 4 měsíce a má taky kolem 7 kg. Dle Dr. vše v pořádku.