icon

Znáte nějaké bezzubé dítě? Musí zuby opravdu vyrůst?

radka.k
24. srp 2011

Jednomu z mých dvojčat stále nevyrostl ani zoubek. Je nám skoro 19 měsíců. Druhý má 9 zubů, začaly mu růst až ve 13 měsících. Dětská MUDr. mi řekla, ať počkám ještě měsíc a pak zajdu k zubaři na rentgen dásně. Znáte někoho, kdo byl takhle dlouho bezzubý, ale nakonec zuby vyrostly? Kdy?

sova33
•
24. srp 2011

Neznám nikoho, komu by zuby rostly tak pomalu, ale neznám ani žádného člověka, kterému by nevyrostly nikdy.
Tak nevím, asi jsem ti moc nepomohla, co? 😒

dlabinecka
•
24. srp 2011

Tak já dost silně pochybuji o tom, že by zuby nenarostly vůbec, takového opravdu nikoho neznám. Někdy může souviset růst zubů s fontanelou. Moje Eliška má zoubků hodně, ale za to fontanelka nechce zarůst. Pro uklidnění bych k tomu zubaři zašla, ale zuby narostou -neboj 😉

babulinkab
•
24. srp 2011

růst zubů souvisí i např. s vývinem jadýrek v kyčlích, my je měli pozdě a i první zoubky vyrašily, tak kolem toho 9. měsíce
nikoho bezzubýho neznám

karmenta
•
24. srp 2011

je nám 10.měs a taky žádný zoubek na obzoru. Zda s tím souvisí jadýrka v kyčlích nebo fontanelka nevím, ale jadýrka jsme měli až v 7.měsíci a fontanelku máme pořád..
Jinak také neznám nikoho kdo by zuby nakonec neměl a docela by mě zajímalo co na tom RTG zubař zjistí, jako leda zda jsou už zoubky založeny, ale jestli ne tak zda vyrostou, to umí zjistit???

jasekd
•
24. srp 2011

Anodoncie skutecne existuje, zuby se nemuseji vyvinout, nejsou pritomne zarodky. Souvisi to s dalsimi poruchami tkani, ktere se behem tehotenstvi vyvyjeji ze stejneho zakladu , tzv. syndrom ektodermalni dysplazie (kuze, vlasy, potni zlazy, slinne a slzne zlazy....). Takze o tom byste vedeli, ja verim, ze je jen pozadu, ale kdyztak pro klid ten rtg nechte udelat, dneska uz to nejsou zadne velke davky, ceho by ses musela bat 😉 Osobne jsem se s nekym, kdo nema zuby tak dlouho, nesetkala.

berenika39
•
24. srp 2011

nikoho neznám, kamarádka čekala na zoubky u své holčičiky do roka a kousek....myslím, že @jasekd ví přesně, jak to je 😉 😉 😉 , je z oboru, jestli se nepletu 😉

mihaulka
•
25. srp 2011

Určitě narostou, ještě jsem neslyšela o nikom, komu by zoubky nenarostly 😉 Jen si asi dává načas. Držím palce, ať je to už brzy (jéé, první zoubééék 😀 ) Naše malá už jich má 7, první ve čtřech měs. 😎 Ale byla bych radši, kdyby tam neměla nic 😠 To kojení je někdy zážitek 😀

copinka
•
26. srp 2011

Tak nám vyrostl první zobek v roce a další si taky dávají pěkně na čas má skoro 21 měsíců a má 9 zubů taky jsem se bála že rostou pomalu ale prej je to jedno alespoň jí déle vydrží 🙂 🙂

meo
•
26. srp 2011

Já taky zoubky řeším, malé vyrostly dva dole v 8měsíci a teď je jí 13měsíců a dál nic. Ale vidím, že jsou v tom mega rozdíly.