Ověřený recept na korpus

ewusssa
14. lis 2018

Ahoj maminky, prosim o recept na overeny korpus na velky dort a na maly dort. Posledne jsem pekla korpus trikrat a pokazde mi testo krasne vybehlo a najednou bum! Spadlo dolu🤔 nepichala jsem, neotvirala jsem troubu, s praskem do peciva, bez prasku zkusila jsem vse . Jeste me napadlo zda to neni tim ze jsem pekla v troube na takovy ten "turbo" program nebo s ventilaci nevim jak se to jmenuje. Kazdopadne vas poprasim o recept na Vas korpus . Velky a maly diiky

soleilll
14. lis 2018

@ewusssa Já jsem teda naprostý laik a jako kuchařka sotva obstojím, dorty jsem dělala za celý život 4. Právě proto mám naprosto jednoduchý recept (pro blbý) na piškot, který se i mně vždycky povedl:

Základní recept na piškotový korpus
4 vejce
200g cukru moučka
200g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
10 lžic vody

Postup:
Celá vejce šleháme s cukrem do pěny, pak přidáme vodu a nakonec zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Formu vyložíme pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C dokud není špejle na vpich suchá.

Tipy: Tento základní recept lze oživit přidáním jednoho sáčku vanilkového cukru.
V případě vanilkového korpusu lze přidat lžičku vanilkové pasty (dle chuti), v případě kakaového korpusu přidáme 3 lžíce kakaa. Na každou lžíci přidaného kakaa je nutné přidat lžíci vody, aby korpus zůstal krásně nadýchaný.
Toto množství je určeno na korpus o velikosti cca 17 - 20cm. Pro větší dortové formy lze snadno vypočítat 1,5 dávky, případně dvojitou dávku těsta.

janari5
14. lis 2018

https://kousekdortu.cz/piskotove-testo-zakladni/
Ten recept je ověřený. Je to sice pracné, ale výsledek stojí za to. Vždy byl výborný!

montyjack
14. lis 2018

Já mám super zkušenost s tímhle: https://snag.gy/qaG6DQ.jpg, vždycky krásně vyšel a i po několika dnech byl skvělý.