icon

Kterou základní školu v Plzni vybrat pro dceru?

mushabelka
14. pro 2025

Zdravím. Nemá tu prosím někdo zkušenosti s základkami v Plzni. Dcerka je předškolačka a ráda bych nějakou osobní zkušenost. Rozhodujeme se mezi Růžovkou, Šedivkou,. Schwarzovkou. Našla jsem i soukromou EasyStart, ale neznám nikoho, kdo by tam chodil. Ve hře je i 10.ZŠ , ale na tu slyším špatné recenze.

děkuji a klidný advent ♥️🙏 Jana

majca16
16. pro 2025

Mám obě děti na Chválendě. Syn od první, dcera přestupovala mezi 3.a 4.třídou. zatím jsme spokojeni a nemáme si na co stěžovat. Easy start má vysoké nároky, ale zase jsou děti připravené na gymnázium a rodiče jsou specifičtí. (syn pod ní chodil do školky)

tanaku
17. pro 2025

@mushabelka Já je máme taky na Chválenické. Sama jsem na tu školu chodila a hlavně je to pro nás při cestě. Ty chceš Bory, takže tahle odpověď ti nepomůže 😄. Ale osobně jsem slyšela několik dobrých recenzí na růžovku. Easy start taky znám dítě,ale z hlediska učiva mi to nepřijde v ničem těžší nebo lehčí než naše škola. Jen spíš, že jsou to děti z majetnějších rodin,tak jsou mezi svými.

mushabelka
autor
17. pro 2025
@tanaku

@mushabelka Já je máme taky na Chválenické. Sama jsem na tu školu chodila a hlavně je to pro nás při cestě. Ty chceš Bory, takže tahle odpověď ti nepomůže 😄. Ale osobně jsem slyšela několik dobrých recenzí na růžovku. Easy start taky znám dítě,ale z hlediska učiva mi to nepřijde v ničem těžší nebo lehčí než naše škola. Jen spíš, že jsou to děti z majetnějších rodin,tak jsou mezi svými.

@tanaku Aha, díky. Také jsem slyšela, že se tam kouká na to, kdo jakým přijede autem /já jezdím MHD 🙂/. Ale ta škola se mně líbí, dcerka je spíš samotářka a hádavá, tak jsem si říkala, že v menší, soukromé škole by to možná měla lepší. Chtěla jsem školu na nám. Míru, ale na ty slyším špatné recenze :(

mushabelka
autor
17. pro 2025
@tanaku

@tanaku Chválenická vypadá hezky, ale je z ruky (to i ta Easy Start).

tanaku
17. pro 2025
@mushabelka

@tanaku Aha, díky. Také jsem slyšela, že se tam kouká na to, kdo jakým přijede autem /já jezdím MHD 🙂/. Ale ta škola se mně líbí, dcerka je spíš samotářka a hádavá, tak jsem si říkala, že v menší, soukromé škole by to možná měla lepší. Chtěla jsem školu na nám. Míru, ale na ty slyším špatné recenze :(

@mushabelka Ty menší školy jsou,ale to je pro vás opravdu z ruky... napadají mě Černice, Božkov, Brojovka. Na Borech asi jsou jen tyhle větší školy 🤔