Do kdy měly Vaše děti plenu na noc?
Ahoj maminky,chtela jsem se optat na Vase zkusenosti s odplenkovanim na noc.Do kdy melo Vase dite plenu na spani?Dekuji za odpovedi.
Je to strašně individuální. Dcera do 15 měsíce. Když chtěla v noci čůrat (výjíměčně), vzbudila se, řekla si, spala dál.
Dcera přes den odplenkovana v roce a půl a na noc ji má doteď a to jsou ji skoro tři. V poledne už to dává,ale v noci se prostě nevzbudí a má plinu vždycky hrozně nacuranou. Dávám ji čas, neřeším to, ono to přijde. Jen jsem si říkala, že ji trochu omezím pití před spaním a uvidím, jestli to pomůže..
Do tří...měla ji i na den - v podstatě ze dne na den se rozhodla, že už ji nechce a odplenkovala se úplně..veškeré pokusy do té doby byly marné...
Dcerka si sama rekla, ze plenku nechce. Vubec. Takze jak pres den, tak pres noc. Zatim je to tyden, v posteli mame nepromokavou podlozku, ale nehoda nebyla ani jednou. Ma 2 roky, 4 mesice.
Můj malý, do dvou přes den plen, ale na noc stále dávám. Vždy jí má plnou. V řiíjnu mu budou 3 roky. Nedávno jsem přemýšlela, že nakoupím nepropustná prostěradla a že začneme z lehka a pomalu trénovat.
Dcera má 3 roky a 2 měsíce. Odplenkovaná je od 22 měsíců. Kdy jsem ji sebrala pleny ze dne na den a druhy den, už naprosto chápala,co má dělat a tretí den bez nehody. Bylo to strasne rychle, ze se odplenkovala. Byla moc sikovna,ale za to ma do dnes pleny na noc. 🙄 A to ji ma rano totalne naducanou,v noci hodne pije,zkousela jsem ji i nedat,to piti ale rve a rve ze ma zizen.Pije i pres den dost,to ma po manzelovi. 😆Ten vypije tak 4-5 l vody za den...😏 Jinak spi docela tvrde a nevzbudi se,aby si rekla.Tak taky vubec nevim,zda ji mam nechat,az k tomu dospeje sama,nebo proste zkusit nedat,rict ji ze si musi rict i v noci a treba to vyciti? Ze tu plenu nema a vzbudi se,na to curani? Ze treba ted spoleha,ze tu plenu ma,takbze muze curat do ni??Nevim. Tezko rict prave. Rada si poslechnu nazory jinych maminek v teto diskuzi...... 🙂
Prvni Dcera do 2 let pres deb a 4,5 let na noc a druha do 20m pres den i v noci
Pres den do cca 22m vsichni 3 a v noci prvni do temer tri let, druhy do 2,5 let a posledni uz ji nechtel, jak zacal byt pres den bez pleny.
Můj první syn jí měl do 5-tých narozenin. Dávno byl přes den bez plín, jen v noci spal hrozně tvrdě a nikdy se nevzbudil. Budili jsme, u doktora jsme byli, nic nepomohlo. Opravdu den po narozeninách byl schopný vydržet do rána a nepočůrat se. Druhý syn byl něco okolo 2 let s minimálními nehodami.
Přes den bez nehod od 2,5 přes noc přesně od 3. Vypozorovala jsem, že si plínku počurává hlavně vzhůru (dostal ji po koupání a sundávali jsme někdy ráno, takže klidně hodinku vzhůru), začla jsem striktně dávat a brát v posteli a ejhle, plínka suchá, takže je bez ní a i se budí na čůrání, občas teda nehoda je. Ale na nějaké "trénování" teda nemám náturu, jak to jako chcete trénovat? 3x za noc převlíkat postel? 😴
Dcera jen dokud jsem ji kojila, tzn. cca do 15.m . V roce jsem jí přestala kojit v noci, a od té doby v noci nečůrala. V 15m jsem ji odstavila úplně. PLeny přes den mi začala odmítat taky a od 17.m byla bez plen úplně.
Synek měl plíny na noc do 3,5r, s tím, že od 3a1/4r jsme intenzivně odnaučovali a budila jsem ho na čůrání, protože strašně chtěl jet se starší ségrou na týden na školku v přírodě.
Dcera v roce a půl bez plen na noc. O 2 mesice driv jsme sebrali pleny pres den. Budí se na curani sama od sebe, dáme na nočník a spí se dál.
Syn měl do 4 let od 3let jsme řešili s lékařem vše v pořádku jen měl malý mocovy měchýř a tvrdý spánek. Cvaklo to až v 6 letech kdy se začal budit na curani sám.
Nocni plena a pocuravani do 3.5 let (pres den do 2let). A ta nocni byla ze dne na den, porad byla nazvachana uplne durch noc co noc a najednou bum a sucha...kazdou noc...a od te doby ani jedina!nehoda (ma 5let)
Do necelych 3 let. Ale mohli jsme ji zahodit s odplinkovanim, jen jsem nemela koule mu ji vzit. Pritom stavilo koupit nepropustny chranic matrace
V 22 mesiacoch bola bez plienky na den a o velmi rychlo zacala mat suchu plienku aj v noci, cca o mesiac na to som prestala davat

@berda2 naší budou v říjnu 3 a má ji na noc. Na odpolední spaní ji nemá už dlouho. Občas má 14 dní plenu suchou a pak 2x po sobě nacurano.. Taky by mě zajímalo, kdy se toho zbaví..