icon

Reakce na zvuky u kojenců. Máte zkušenosti?

dasafles
2. bře 2011

Ahoj, zdravím všechny maminky 🙂 Mám 6,5 měsíce starého chlapečka a zaráží mě jeho reakce na zvuky. Prakticky vůbec se neotáčí za hlasem ani za jinými zvuky. Řekla bych, že tak z 10 podnětů zareaguje na 1-2 a to se nesmí věnovat ničemu jinému. Při hře nebo třeba při pasení koníků se většinou neotočí vůbec. Z mé iniciativy máme vyšetřený sluch a na obě uši slyší perfektně, ale to mě moc neuklidnilo, když reakce nevidím. Stalo se to také některé z vás a zlepšilo se to? Mám strach, aby to nesignalizovalo nějaké mentální opoždění.. A druhý dotaz, Honzík se mi teď začal hodně potit, i doma, kdy jsem si jistá, že není navlečený příliš, někdy je to i takový ten studený pot.. Objevilo se to až teď, proto mě to trochu vyděsilo.. Jsem holt nervózní prvomatka 😀

janocka951
•
2. bře 2011

Ahoj, @dasafles ja síce nemám také veľké bábo ale si myslím že by si mala ísť račej k dr. nech sa na tvojho drobca pozrie 🙂 Lebo mojej malickej dr. povedala pri novorodeneckej nasteve "racej prist 10x zbitocne nez 1x neskoro". 😉

romana29
•
2. bře 2011

dasafles tak pokud doktoři říkají, že je to v pořádku, tak možná je opravdu jen zaneprázděný a promiň, že to tak napíšu, ale víš jak, chlapi nejsou jako my ženský, oni zvládnou dělat nebo vnímat pořádně jenom jednu věc, né víc 😀
Potí se jak? Gábinka má třeba zpocené nožičky - chodidla, takže častěji musím měnit punčošky.

em_ka
•
Autor odpověď smazal
•
brisalek
•
2. bře 2011

@dasafles s tim sluchem nevim. Muze to byt jen obdobi, kdy poznava spostu noveho takze ho nezajima, ze na nej mamka vola🙂.
Ale s tim pocenim myslim, ze to nic nebude. Me se mala take hrozne potila(tak od 3 do 9 mesicu) a mela take treba studene spocene lokty v body s kratkym rukavem a hlavne za krkem a na zadickach. Jak se zpoti, tak je pak naopak studene. Mozna tim jak se zacal vic pohybovat je treba i kdyz se ti to nezda moc obleceny. Pokud neni zpoceny i v klidu a opravd hodne , ze je cely mokry nemelo by to nic byt.
Ale urcite se muzes dr. zeptat...kdyz pujdete na ockovani....

dasafles
autor
•
2. bře 2011

Ahoj, díky za reakce.. Co se týče pocení, opravdu to možná bude tím, že se malej teď více hýbe, to mě vůbec nenapadlo, jsme trubka 😀
Co se týče oušek, ano na kýchnutí nebo na zakašlání zareaguje.. Pokud kojím a Honzík je totálně zklidněný, leká se i slabších zvuků. My ale máme ouška docela podrobně vyšetřená a že má sluch v pořádku, to už víme na 100%. Mě jen zaráží, že ho ty zvuky prostě nezajímají.. Na začátku roku jsme byli hospitalizovaní v nemocnici kvůli epilepsii, natěstí je zatím léky zažehnána, tak jsem ze všeho více vyplašená a prcka stále sleduji a stresuji.. ☹

silvie22
•
2. bře 2011

@dasafles Ahoj! Náš Davča je taky k podnětům apatickej.dr to neřeší.Sluch má v pořádku protože ze spánku ho vytrhnout zvukem je víc než jednoduché.

palma111
•
3. bře 2011

@dasafles manžel mi taky tvrdí, že malýho moc pozoruju. asi je to normální... já teď řeším něco jiného - prcek se mi ani v 6,5 měsících nesměje nahlas. pořád jsem si říkala, že to přijde, ale teď už z toho začínám být zoufalá. tak si myslím, že brzo vyrazíme za doktorkou, jestli to je normální.

dasafles
autor
•
4. bře 2011

palma111 a jinak je malej spokojenej a usměvavej ? A pobrukuje si? V tomto věku by se nahlas už řehtat měl, ale každé dítě je jiné, i když chápu, že nás každé vybočení z normálu znervózňuje 😒 Máš nějaké podezření, že by třeba hůře slyšel, už by to mělo jít dobře poznat.. I když já u Honzíka tápala až do úterního vyšetření a i když teď už vím, že slyší dobře, pořád mě znervózňuje, že to není moc poznat.. když na něj volám, třeba u toho i tleskám, pískám, vyluzuji různé zvuky, zřídkakdy otočí hlavu.. Když je na zádíčkách reaguje častěji, na bříšku, když mě nevidí, málokdy...

palma111
•
4. bře 2011

@dasafles když jsme byli v porodnici, nejdřív si mysleli, že špatně slyší na jedno ouško, tak mu dělali test 2x a napodruhý vyšel OK. já bych za sebe řekla, že slyší dobře. za hlasem a zvuky se otáčí normálně. brouká si jak kdy, teď pár dní spíš ne, ale dneska to dohnal, vyprávěl si půl dne 🙂
ale stejně mě to znervózňuje. člověk se na to pořád těší, čte, jak se jiný děti smějou a je mu to líto a hlavně má strach, aby bylo všechno ok ☹