icon

Doktorka Plyšáková a právě probíhající diskuze o lesbickém páru s dětmi

nikahavel
20. led 2019

Zdravím Vás maminky, dneska mi to nedá a zajímalo by mě jaké má názory veřejnost, rodiče ohledně žhavého tématu. Konkrétně narážím na probíhající nelibost senátora Valenty a Rady pro rodinu ohledně zobrazení lesbické dvojice s dvěmi dětmi ve 4. řadě výše jmenovaného seriálu.
Nechci prosím vyvolat tímto tématem nějakou vlnu hádek a nenávisti. Jen ve svém světě nedokážu pochopit jak to někomu může vadit. V diskuzích se rada pro rodinu ohání faktem, že lesbický pár nemůže být rodina protože nemohou společně splodit dítě, já se pozastavuje nad tím, že i klasická heterosexuální rodina nemůže občas splodit sama dítě a taky když se povede jinou cestou za rodinu je ppovažujeme.Diky všem moc za názory snad to lépe pochopím díky nim.

Strana
z8
hankaviki
21. led 2019

@caverina všechna mají stejná

hankaviki
21. led 2019

taky už to balím, čus

mialagia
21. led 2019

@hankaviki to nechápu taky jaká práva mají, ale nevyužívají? 😃
@sudylichozrout souhlasím, pokud někdo na argumenty nereaguje, a odpovídá na něco úplně jiného, debata nemá smysl..

caverina
21. led 2019

@hankaviki to si ale ted delas ale srandu..

sudylichozrout
21. led 2019

@rencinka87 tezko se mi to tady vypisuje v poklusu, tohle fakt neni debata na psani z mobilu a kocirovani deti. Chce to soustredeni a klid na myslenku a jeji vyjadreni. Kazdopadne uz se fakt loucim, vic uz k tomu opravdu nemam co rici.

Ale moc diky vsem za kultivovane povidani nad horkym tematem 🙂

hankaviki
21. led 2019

Už jsem to tu psala, nechce se mi to mlít dokola. Fackovacího panáka vám tu dělat nebudu.

hankaviki
21. led 2019

Líbí se mi jak jste tolerantní k homosexuálům a všem aspektům jejich života, ale toleranci k mému názoru, že tohle v pohádce být nemusí, a že je na tohle spousta času, tu nevidím.

rencinka87
21. led 2019

@hankaviki je to naprosto legitimni tvuj nazor, ze tohle v pohadce byt nema, a myslim, ze ti to ani nikdo nevyvracel. Jsi extremne precitlivela, pouzivas silne citove zabarvena vyjadreni (fackovaci panak, netolerantni zrudy), cemuz nerozumim, protoze si myslim, ze jsme vsechny reagovaly normalne, vecne.
A ted jen tvrdis vec, ktera neni pravdiva, homosexualove proste nemaji stejna prava jako heterosexualove, tak to neni, ale pokud budes tvrdit, ze nebe je zelene, tak ti to asi taky nebudeme schopne vyvratit a budes si na tom trvat, jen nerozumim tomu, proc to tvrdis, ale to uz je tvoje vec, znovu me to jen utvrzuje, ze mas proste nejaky osobni problem.

hankaviki
21. led 2019

@rencinka87 reg.partnerství není rovnocenné s manželstvím po právní stránce, ale homo i hetero mají stejná práva. I homosexuál (viz moderátor Musil) se může oženit, nebo heterosexuál se může zaregistrovat s partnerem. Nikdo jim to nezakáže.

caverina
21. led 2019

@hankaviki ano,ale ozenit se muze jen s opacnym pohlavim...to jako by po Tobe nekdo chtel at uzavres registrovane partnerstvi..chapes vubec,ze homosexualita neni rozmar z nudy,ale vrozena vec.?

hankaviki
21. led 2019

@caverina chápu, ale tu možnost ženitby prostě má! nikdo mu toto právo neupírá. Nemluv se mnou jak s blbečkem, díky

caverina
21. led 2019

@hankaviki tak jo...fakt mam dost..

hankaviki
21. led 2019

Musil se oženil s ženou, i se po rozvodu zaregistroval s mužem. Jako osoba má právo na oboje a oboje i využil.

caverina
21. led 2019

@hankaviki tak jestli se taky neozenil proto,ze mu nic jineho nezbyvalo..bohuzel jak tak koukam tak ani dnes neni lehke priznat svou orientaci..natoz kdysi,kdyz to bylo brano jako psychicka nemoc..

hankaviki
21. led 2019

@caverina důvody jsou už jeho věc, po právní stránce je to jasné, proto tvrdím, že homo i hetero mají stejná práva

la_amanita
21. led 2019

Valenta je kretén, který místo toho, aby se jako senátor zabýval věcmi, které ohrožují společnost daleko vážněji - to by ale musel jít sám proti svému byznysu, že jo - se raději točí na takových maličkostech, jako je stejnopohlavní pár. A to si představte, kdyby se v tom dětském seriálu vyskytla třeba transgender osoba!

rencinka87
21. led 2019

@caverina ona @hankaviki zrejme mysli, ze homosexualove jsou si s heterosexualy rovni v LIDSKYCH pravech, v tech nejzakladnejsich zarucenych ustavou a listinou, jako pravo na zivot atd.
Coz (diky bohu!) nastesti ma pravdu, nastesti i homosexualove jsou brani jako lide, ale je s podivem, ze takovou vec musime zminovat.
Co se tyce rozdilu mezi manzelstvim a registrovanym partnerstvim, tak tam samozrejme je a pravne na tom stejne nejaou z hlediska vsech praktickych aspektu, ktere jsem jmenovala vyse, a to snad ani @hankaviki rozporovat nebude (protoze to je proste fakt).

rencinka87
21. led 2019

@la_amanita transgender osoba - s timhle terminem bych tady vubec nezacinala operovat, to uz by bylo tezce za hranou 😂

caverina
21. led 2019

@rencinka87 jenze mi to porad vyzniva tak,ze je to jen jejich vina,ze tech prav nevyuzivaji i za cenu popreni sebe sama..

mialagia
21. led 2019

@hankaviki samozřejmě na spoustu věcí můžeš mít jiný názor a nikdo ti to tu nebere, ale pokud tu tvrdíš, že černá je bílá, tak se nediv, že ti to tu všichni vyvrací, to není netolerance..tak když nevíš, přečti si příslušné znění zákonů a najdeš rozdíly v právech pokud jde o manželství a reg. par., v právech rodinných, sociálních..

rencinka87
21. led 2019

@caverina mne taky, ale treba to tak nemysli, jen to tak zni.

hankaviki
21. led 2019

@mialagia srozumitelně jsem to osvětlila, howgh

bamak
21. led 2019

@rencinka87 úplně dokonale napsane.

bamak
21. led 2019

@hankaviki
já bych byla radši, aby moje dítě vědělo, že rodina jsou dva rodiče (muž a žena) a děti. časem samozřejmě i informaci o tom, že někteří lidé to cítí jinak. Koukám, že jsem asi dost staromodní, konzervativní a neflexibilní.

Já si myslím, že je to právě naopak. Děti nemají předsudky, nejsou zatížení společenskými normami, onou "normalnosti". Proste to přijmou a nebudou to řešit jako něco jiného. Přirovnal bych to k levorukosti. Ještě za mého dětství byli levaci nenormální a byli násilné přeucovani na praváky. Ano našly se "pokrokové" učitelky které to nedělal, ale bylo jich zoufale málo a spousta děti z toho etla obrovské problémy. Dneska..... je to úplně normální, nikdo to neřeší, nikdo se na ně nedívá jako na "blbecky" nesnaží se je změnit. A o tom to je, společnost dozrala a dospěla. Tak proč to naším dětem neulehcit. Proč jim to někdy později vysvětlovat, když to teď můžou přijmout zcela přirozeně a nenásilně....jako leváky. Ani je jich méně, ale jsou tu a jsou stejní jako ostatní, jen mají tužku v jiné ruce.

hankaviki
21. led 2019

Pro mne je normální to, co je většinové a běžné, tudíž heterosexuálové a rodina tvořena otcem, matkou a dětmi.
Už toho mám dost, jestli mi chcete vnutit to, že jsem homofob a debil, když si tohle myslím, tak už toho nechme.
Kdo z vás žije v dvojmatečné rodině? Jak je tady častý jev.
Fakt už jsme tak daleko, že nesmím říct, že rodina je muž a žena? Musím se bát tohle říct? že se nestydíte,..

hankaviki
21. led 2019

Samy v tomhle vzorci žijete (žena, muž, dítě), ale běda to vyslovit nahlas a říct to dítěti? to je snad smrtelný hřích

rencinka87
21. led 2019

@hankaviki nezlob se na me, ale ty se sama neustale stavis do role nejaky chudinky, co je ji ublizovano.
Musis se bat rict svuj nazor? To snad ne..

NIKDO tu nepopira, ze “klasicka” rodina je muz, zena a dite, tos zase vycetla kde?
Celou dobu se ti jen snazime rict, ze povazujeme za normalni i to, co je mensinove, tim se to ted vysvetluje, protoze pokud davas rovnitko mezi vetsinovy a normalni, tak to pak mame absolutne jiny pohled na svet a nemuzeme se shodnout, tim se vysvetluje, ze se nemuzeme v tehle debate pochopit.

bamak
21. led 2019

@hankaviki ok. A co já? Já, můj přítel a 2 dcery. Žijeme spolu mnoho let, děti jsou naše společné, žádné jiné z předchozích vztahu nemáme. Máme se rádi. Jsme podle tebe rodina?

hankaviki
21. led 2019

@bamak a nejste? nebo v čem je ta nachytávka?? že nejste manželé? taky nejsem vdaná a mám dítě, takže smůla, na tohle téma se nepohádáme

odula
21. led 2019

@rencinka87 . "Normální " je od slova "norma", ve významu standArd, průměr atd. Takže "menšinové " nemuze byt z povahy věci "normální" - je to menšinové právě proto, že se to normě vymyká. Aniž by ovsem klasifikace něčeho jako "normální " v sobě nesla nějaké morální hledisko. Neštěstí současné doby je především nevyjasnenost pojmů znemoznujici komunikaci.

Strana
z8