icon

Kniha o českých tradicích pro děti. Máte tip?

marry94
18. únor 2025

Dobrý den, prosím máte doma nějakou knížku o českých tradicích a zvycích? Chtěla bych domu koupit ale je jich hodně tak s kterou jste třeba spokojené? Že je to tam popsané tak aby to dítě pochopilo a bavilo ho to
Děkuji

zuzkasim
18. únor 2025

Pro jak staré dítě? U nás frčela Chaloupka na vršku, kniha i pohádky, je tam krásně celý rok a několik let to bylo u dcery nejoblíbenější.

mamikajuli
AMBASADORKA
18. únor 2025

@marry94 Chaloupka na vršku mě taky hned napadla🙂 Nedávno jsem narazila třeba na tuto, budu ji objednávat 🌸

marry94
autor
18. únor 2025

@zuzkasim 6 a 3 roky at z toho mají něco oba 😊

1pomnenka
18. únor 2025

Valburga Vavřincová - Malá encyklopedie vánoc, Malá encyklopedie velikonoc. Pro tříletého to moc nebude, mám obě a jsou krásné.

zuzkasim
18. únor 2025

@marry94 Tak pro tento věk mi to přijde ideál.

fifinka2020
18. únor 2025

@marry94 Albi má teď s motivy Josefa Lady, vypadá moc krasne,jestli máte Albi tuzku

hafika
19. únor 2025

Našim dětem se líbily knížky od Andrey Poprové "..." s Luckou, Jendou a Martínkem. První bylo Čekání na Vánoce, pak bylo Jaro je tu a Pavoučí prázdniny a teď snad je i knížka Oříškový podzim, ale tu jsme nečetli a děti už nejsou cílová skupina. Je to vždy příběh o 3 sourozencích, kde se ukazují různé tradice, jsou tam i jednoduché úkoly stylu jako dřív bývaly v časopise Sluníčko nebo Puntík.

normalnimatka
19. únor 2025

Taky bych šáhla po Popprový, která má knížku pro každý období, ta se dětem hodně líbí.
Pro dospělý Tradinář, a ještě pro děti na předčítání bych doporučila Chaloupku na vršku.

rozaslavickova
20. bře 2025

Napadla mě ještě knížka Nejznámější lidové tradice od Horové, která je pro děti od 4 let. Je super, že v ní jsou v textu na některých místech namísto slov obrázky, což je baví hned víc, když se můžou do čtení samy zapojit.

martina1317
20. bře 2025

Ta od Albi je skvela