Jak se starat o řasokouli ve skleněné kouli?
Má ji někdo? Chtěla bych si ji pořídit a uvažovala jsem, že bych ji dala do skleněné koule, ale nevím, jestli by se jí tam dařilo.
Já ji mám přesně takhle 🙂 Hodí se mi to tak. Proplachuji pod tekoucí vodou a jemně očistím, můžeš ji lehce zmáčknout, tak jakoby vyždímat.
Já ji mám přesně takhle 🙂 Hodí se mi to tak. Proplachuji pod tekoucí vodou a jemně očistím, můžeš ji lehce zmáčknout, tak jakoby vyždímat.
@drtatko4 a teplota vody? Nebo musí mít nějakou chemii?
@hana_mikes jedna věta zadaná do googlu ;) https://rasokoule.eu/co-je-to-rasokoule-a-jak-j...
mame ji cca rok v akvarku, jednou za uhersky rok ji holky proplachnou, ale jako .. mazlicek to neni :D nechce po nas nic. Kakaji na ni rybicky
@hana_mikes jedna věta zadaná do googlu ;) https://rasokoule.eu/co-je-to-rasokoule-a-jak-j...
@miryp 🫣
Může mi někdo vysvětlit, co na té řaso kouli lidé mají? Je to kus mechu. Co je na kuse mechu zajímavé? 🤔 Žádný akvarista tuhle hrůzu do akvária dobrovolně nechce, protože je to děsný plevel a pak po celém akváriu rostou řasy. Na trhu už je to desítky let, ale teď přišel takovýhle boom a každý chce mít řasokouli. To už lidé definitivně blázní? 😳
@hana_mikes Je to řaso koule, je ji fakt úplně u 🍑 v čem je. Jestli je to kulaté, hranaté, jestli má vodu studenou nebo s určitou teplotu. Jako každá rostlina potřebuje akorát to, aby na ni buď svítilo sluníčko nebo lampička. Toť vše, není to živý tvor, je to plevel. Bude se jí dařit na světle a stačí, když jí člověk občas vymění vodu. Opět platí, že jako každá rostlina zrovna extra nemusí vodu hnedka z vodovodu s chlórem. To platí pro veškeré rostliny, ať už pokojové nebo akvarijní, takže stačí ji občas vyměnit vodu, kterou nechám pár hodin odstát a bude "spokojená". 😉
@hana_mikes my jí taky máme v akvarku 😶
@hana_mikes Vlažná – ani teplá, ani studená.
@hana_mikes Dostala jsem darem, mam je ve skleněné kouli,vodu měním dle potřeby, při výměně vody rasokoule propláchnu. Vodu dávám vlažnou, jinak je vůbec netěším, je to mech, nic víc..

Ano, měla jsem 2 ve skleněné kouli. Má ráda proplachování pod tekoucí vodou a uhlazování.