icon

Zoufalá matka hledá pomoc s potravinami pro děti

marie4044
1. črc 2025

Ahojte maminy,chtěla bych vás strašně moc poprosit o pomoc prosím!!!! Počítám spíše s tím že nejspíše pomocí nebude ale zoufalí lidé dělají zoufale činy, můj příběh je velice smutný , upřímně beru léky na spaní a chodím s dcerou k psycholožce, nějak jsme se s dětmi s tím co nám provedl jejich otec už smířily ale v paměti to zůstává stále a dlouho bude ....byly jsme nějakou dobu na azylovém domě, naštěstí se mi podařilo v březnu odejít a bydlet zas jako člověk ..díky bohu za to že začínáme s dětmi od znova sami ..chtěla bych vás poprosit prosím, neměla by jste doma nějaké přebytečné potraviny které už neupotřebíte prosím , potravinova banka tam mám jít v půlce měsíce , nemám komu říct o pomoc prosím! Je mi samotné trapně za sebe že musím prosit ale dělám to pro děti moc prosím ,jsem opravdu zoufalá, měla jsem tento měsíc výdaje za vodu a dcera měla narozeniny ,moc prosím pomohl by někdo prosím

mikejla93
2. črc 2025

Odkud jste?

marie4044
autor
2. črc 2025
@mikejla93

Odkud jste?

@mikejla93 olomoucký kraj

miryp
2. črc 2025

Po opakovaných zkušenostech s podvodníky přímou pomoc neprověřeným osobám neposkytuji. Ale doporučuji oslovit úřad práce, zda bys neměla nárok na nějakou pomoc, pak místní farní charitu a v neposlední řadě se obrať na organizátorky projektu FANDIMAT, který je určen pro materiální pomoc samoživitelkám. Jen tedy počítej s tím, že pokud se ti rozhodnou pomoci, budeš muset všechna svá tvrzení doložit. Pak mě ještě napadá, že se můžeš podívat na fcb, zda máte nějakou swap skupinu v místě bydliště a pozeptat se tam, zda by neměl někdo přebytky ze svých zahrad s tím, že jim za to třeba pomůžeš na zahradě, umyješ okna, apod.

miryp
2. črc 2025

A abych nezapomněla - děti mají otce, ten je ze zákona povinen podílet se na jejich výživě. Tudíž by ses v prvé řadě měla obrátit na něj, že jeho děti hladoví a je třeba jim nakoupit. A pokud doposud nemáš rozsudek o výživném, obratem bys měla podat návrh k soudu. Vzory najdeš na netu, případně ti mohu se sepsáním pomoct...