Ženy s PCOS a krvácení mimo cyklus - prosím pomožte 😞

erica212
13. říj 2015

Holky, ženy,

minulý únor jsem byla poprve na gynekologii (vim, pozde, ale do te doby bez problemu vetsich) a byla jsem diagnostikovana (na zaklade dlouheho cyklu 35-38 dni, a ultrazvuku) s polycystickymi vajecniky. Po te mi k teto "zalezitosti" gynekolozka podala zakladni informace s tim, ze pokud se zatim nepokousim o dite, nema cenu semnou cokoliv delat. Chapu, ze v tom ma asi pravdu, ale co me trochu zarazilo je, ze me neposlala ani na hormonalni obraz, ani mi nevzala krev.

Ale ted k tomu krvaceni...asi posledni dva roky se mi stavalo parkrat do roka (tak 4x) ze jsem v obdobi ovulace spinila. Vim, je to normalni, ale zacalo me to znepokojovat, kdyz to trvalo 5-7 dni a spineni bylo docela silne (az na 1 vlozku nebo tampon na den nekdy i 2) - nekdy se pridala treba na den az dva i syte cervena krev presto neslo o menstruaci, ta prisla jak mela.

Kdyz se mi to behem 3. roku zacalo dit u vetsiny cyklu (i 6x po sobe) a prakticky nebylo tydne, kdy bych aspon na den nemela vlozku nebo tampon, zamirila jsem na gyndu.
Doktorka mi rekla, ze se jedna o ovulacni krvaceni. Delku a vetsi intenzitu pripisovala PCOS a take me fyzicky narocne praci - hodne se v praci "nataham" a v te dobe nejvice.
Od navstevy u gynekolozky se mi cykly asi na 4 mesice prodlouzily az na 44 dni. Ovulacni krvaceni se behem nich ale nedostavilo. Po te se cykly vratily ma mych obvyklych 32-33 a to trvalo az do tohoto mesice, tedy do rijna. Menstruaci mam dostat tento mesic kolem 26.rijna. 7.rijna mi ale spolu s "plodnym" tydnem (jak alespon urcil menstruacni kalendar) zacalo špineni. Prvni dva dny slo pouze o jemne spineni - hneda zoxidovana krev - pak to ale zesililo a zacaly ze me vychazet vetsi kusy srazene tmave hnede krve a dnes (jiz 7.den) jsem na tampone objevila i tmave cervenou krev:(

Vim, ze nejlepsi by bylo zajit na gynekologii a taky tak ucinim, ale proste chci vedet jestli vy, co mate stejnou diagnozu mate nebo jste nekdy mely stejny problem?:( Uz nekolikrat jsem se docetla, ze krvaceni mimo cyklus (a v obdobi ovulace) je u zen s PCOS beznejsi nez u "zdravych" kvuli nizke hladine progesteronu a celkove slabsi sliznici, ale opravdu by me zajimalo jestli tomu tak je a jak to vy nebo Vas lekar pripadne resite?
A je aspon u PCOS zarucene, ze kdyz spinim v obdobi ovulace, ze ji i doopravdy v dany cyklus mam nebo si z nas jen telo utahuje? A vy co se pokousite s PCOS o dite (nebo se vam uz zadarilo) a mate to uz v maliku, muzu NEMIT ovulaci i kdyz mam vsechny priznaky (hustsi hlen, chut na sex, apod.)?

Vim, holky, ze jsem napsala opravdovy roman a pulka z Vas se to ani nebude obtezovat cist (a ja se ani nedivim), ale jen jsem ze vseho takova zmatena:( docela mi to i bere chuť do vaznejsiho vztahu (momentalne jsem rozejita), kdyz ani nevim na cem semnou dotycny partner bude:( Vím, ze PCOS neni konec sveta, ale ja se diky tomu momentalne citim strasne neschopne:( kdyby se semnou podelila o zkusenost aspon jedna, budu moc vdečna.

*PS. info o me: mam 23 let, antikoncepci neberu, zdrave jim (jsem bezlepkař a snazim se jist nizkosacharidove kvuli inzulinove intoleranci), cvicim, nekourim, ani se "nejevim" muzneji (hrubsi hlas, ochlupeni, apod.) a pravidelne piju kontryhel "na zenske zalezitosti"😀

ollunka85
Autor odpověď smazal
Zobraz