Fotka vlastního dítěte na Facebooku

misakri
23. říj 2018

Měla bych otázku,snad budete některá vědět,jak to je..
Kamarád má s bývalou partnerkou syna,kterému je 5 let. Malý byl svěřen do péče matce,otec nebyl zbaven rodičovských práv,kluka si bere,platí řádně alimenty.Jak už to bývá,rozešli se ve zlém,teď k tomu ten soud,ktery nevyšel úplně podle představ matky ( výše alimentů,četnost návštěv atd ) a ona teď přišla s další věcí,kterou požaduje a to,aby on ze svého profilu stáhnul všechny fotky syna,žádné další už nedával,že na to má právo,když ho má v péči.Na fotkách kromě otce a syna nikdo další není. Má na to matka pravo? Vždyť je to i jeho syn. Víte o tom některá víc nebo máte s tím zkušenost? Mě se to zdá absurdní.

ai30
23. říj 2018

@misakri Pravo jako takove na to asi neni, zalezi na domluve, ktera je evidentne tady slozita. Meli by si o tom pokud mozno promluvit, proc si to preje. Jde ji o to, aby nevisely fotky jejiho ditete volne na internetu? Pokud to i sama dodrzuje, tak bych to pochopila a fotky tam nedavala, uz v zajmu (snad jednou lepsich) vztahu. Pokud ona ale fotky syna na fb ma a jde ji jen o to, aby je tam nemel otec, tak samozrejme nakaslat...

sudylichozrout
Autor odpověď smazal
Zobraz
misakri
autor
23. říj 2018

@ai30 tak jsem koukla a ona sama je tam má a dokonce je vidím i já a to nejsme vzájemně v přátelích.. takže jde o její "truc"

sudylichozrout
23. říj 2018

@misakri tak pozadovat muze... Ale to je asi tak vse.

ai30
23. říj 2018

@misakri Tak v tom pripade bych se ji na to vykaslala...Muze ji rict, ze pokud nechce, aby byly fotky maleho na netu, tak to bude respektovat a bud je vymaze, nebo si nastavi soukromi na fb tak, aby je nikdo, koho nema v pratelich, nevidel. Ze to rozhodnuti se ale musi vztahovat na oba rodice, protoze nevidi duvod, proc ona by tam fotky mit mela a on ne. Proste zkusit to pratelsky, ale nenechat se sikanovat.

vikinkav
23. říj 2018

Nema pravo, je to i jeho dite, prestoze o nej pecuje ona. Priste mu rekne ze nema mit fotky doma v ramecku 😔

merope
23. říj 2018

S fotkami na netu (vůbec veřejně) by měl souhlasit zákonný zástupce - jen si nejsem v tomto jistá, zda stačí souhlas jednoho nebo musí být oba. Rozhodně oba mají práva stejná - tzn. on může navrhnout jediné - buď oba nebo ani jeden.