Jak nejlépe docílit otevření se při porodu většího miminka?

Zodpovězené
6. pro 2018

Dobrý den,

první porod dcery byl velmi dlouhý, skoro 24h, a to proto, že dcerka byla veliká, přes 4kg. Na porodní sál jsem šla brzy, protože jsem byla otevřená na 6cm, ale dalších 5 hodin do mě nacpali 3x oxytocin a nakonec mi stejně porodník ještě rukou pomáhal dostat hlavičku do porodních cest.

Nyní čekám opět velké miminko a TP je za 10 dní. Jak nejlépe docílit otevření? Při prvním porodu jsem hlavně ležela, bude lepší být na bobku nebo chodit, nebo být opřená o manžela, abych se lépe otevírala? Piju jen maliník a modlím se, aby byl porod rychlejší, než ten předchozí, ale přeci jen budu rodit po 5 letech, vůbec tomu tak být nemusí, že? Slyšela jsem, že pokud žena rodí později než v nějakém časovém intervalu, jsou už porodní cesty zase jako u prvorodičky, nebo je to hloupost?

Děkuji za odpověď!

Dobrý den,

hlavní zásadou úspěšného progresu porodu je pohyb, vertikalizace, gravitační pozice, kdy je pánev v pohybu a dítě může snáz do pánve vstupovat. Poloha vleže není pro aktivní fázi vůbec vhodná a porod se tím může prodlužovat. Zkuste ještě začít pojídat 5 datlí denně, ty lépe připraví porodní cesty k otevírání se. Každý porod je zcela jiný, je pravděpodobnější, že další porody už budou o něco rychlejší .

DRŽÍM VÁM PĚSTI PŘI DRUHÉM PORODU.


Přeji Vám krásný den,
Anna Kohutová