Koupě nemovitosti bez RK, kolik vás to vyšlo?

jitamala
29. dub 2017

Ahoj, je tu prosím někdo kdo v nedávné době kupoval nemovitost bez realitky? Naskytla se nám ta možnost a nyní se nám realitka snaží prodat služby, abychom se nemuseli o nic starat, přijde mi to dost peněz, proto bych se ráda zeptala někoho, kdo řešil na vlastní pěst, kolik ho to vyšlo a zda se to dá oběhat. Moc předem děkuji za každou radu, Jitka

filetra
29. dub 2017

@jitamala Jasně že je lepší kupovat nemovitosti bez RK. Kupní smlouvu doporučuji nechat sepsat nebo alespoň připomínkovat u advokáta, to je investice, která se opravdu vyplatí.

japona
29. dub 2017

@jitamala Když vám realitka vnuti své služby, co za ty peníze dostanete?
Nejdůležitější je dobře sepsana kupní smlouva. Dokáže ji realitní makléř sepsat lépe než právník? Dle mych zkušenosti s makléři těžko.. stáhnout vzor z netu si ostatne můžete taky🙂.
S bankou o hypotéce připadne také budete jednat sami. A na katastr vklad odnést/poslat taky zvládnete..

dandaa
29. dub 2017

RK neni potreba.Staci pravnik aby pros smlouvu,popripade upravil co je potreba .

cuuza
29. dub 2017

Případně lze i u notáře, vyřešiš tam i úschovu atd.

dzejn002
29. dub 2017

Určitě bez RK když je ta možnost! ;) my právě kupujeme být bez RK a už jen čekáme na převod v katastru. Vše se dá v pohodě obléhat a hlavně máme jistotu, že jsme nic nezapomněli a vše je v pořádku. ;)

jitamala
autor
29. dub 2017

@filetra
@japona
@dandaa
@cuuza
@dzejn002
Moc všem děkuji, my prodáváme byt přes RK a kupujeme dům bez RK, majitelka domu je právnicka, takže určitě musíme nechat vše překontrolovat naším právníkem, ale určitě to vyjde levněji, než 40tis., to si včera řekla realitka za to že nám chce pomoci. Dnes jsem zjišťovala co asi budou služby stát a vyjde to cca 10tis. a vidím, že zkušenosti s RK jsou hrozné. Kupovali jsme tento byt s RK a provize byla šílená, neudělali nic. Šlo mi spíš o to, jestli to třeba není větší jistota, že se to nikde nesekne, ale to snad pohlídá právník. Děkuji Vám a přeji pěknou sobotu.

berynka
29. dub 2017

Už je to déle,co jsme kupovali nemovitost bez RK.Majitel měl svého právníka,který připravil smlouvy.Ty jsme si jen nechali zkonzultovat,odmítli jsme přistoupit na penále. Platila jsem jen vklad do katastru a cca 7tis za jistotni účet u banky.

vanilkacka
30. dub 2017

@jitamala Před 5 lety jsem kupovala byt bez RK, hypotéku jsem si zařídila sama, smlouvu a úschovu peněz jsme řešili u notáře. Má pevně dane ceny podle ceny nemovitosti a hlavně je nestranny, chtěli jsme, aby prodávající neměl pocit,ze ho chceme nějak ošidit. Teď na podzim jsem stejný byt prodávala opět bez RK a kupujici byla ráda,že nemusí platit žádné provize realitce a vše se opět zrealizovalo přes notáře. Hypotéku ji zařizoval finanční poradce,což nakonec nebyla šťastná volba,protože musela vše nakonec predelavat sama. Papíry na katastr připravil notář a vklad vlastnického práva tam i dorucil.

katarad
Odpověď byla odstraněná
Zobraz