Na kolik vás vyšla asistovaná reprodukce?

michalelka
3. zář 2016

Ahoj holky,

ráda bych od Vás vyzvěděla pár věcí.. na kolik Vás vyšla asistovaná reprodukce? U nás začíná kolotoč IUI a konkrétně navštěvujeme IVF centrum Arleta..
Podle kamarádek a chytrého googlu jsem se připravila na větší finanční zátěž, ale až v případě IVF, do té doby zpoplatnění max. léků a i ty že nebudou žádná bomba..
Mno a teď jsme si kupovali první hormony na stimulaci před IUI a 1800,- Kč fuč.. samotné IUI prý zpoplatněno + za instrumenty a něco za lůžko.. Sem tam jsem s tu s holkami toto řešily a ty neplatily nic..
Asi jsem retard, ale nechápu proč někde i "obyčejné" IUI vyjde na to tolik peněz a někde ani ťuk..
Všem díky za reakce a fajn sobotu..

linusha
3. zář 2016

ahoj, v CAR v Brně jsme za jedno IUI platili 950 zbytek doplácí pojišťovna. Nemám teda žádné léky 🙂

michalelka
autor
3. zář 2016

@linusha Já jsem právě byla překvapená, že jsem léky dostala a navíc aplikované injekčně.. ale byla jsem tak v šoku, že jsem se pana doktora ani nezeptala..

merope
3. zář 2016

Pokud potřebuješ stimulaci před IUI, je otázkou, zda se na IUI nevykašlat a nejít rovnou do IVF. IUI bylo ještě na jaře 6x do roka zdarma a nevím, že by se něco měnilo (kolik ti je let?), poplatek za lůžko je co? IUI se udělá v ambulanci a jdeš domů, lůžko netřeba.

Najdi si ceníky, porovnej a případně změň CAR, protože 1800 za IUI je fakt moc.

Jen pro upřesnění - já jsem za IUI zatím za některá neplatila ani korunu a někdy cca 50 Kč doplatek za Utrogestan (po IUI).

michalelka
autor
3. zář 2016

@merope 1800,- je pouze za léky. No nevím, IVF beru jako krajní řešení, přeci jen je to finančně masakr.. Věk nějak cenově ovlivňuje zpoplatnění? Je mi 29..

merope
3. zář 2016

@michalelka Tak ve 29 bys měla mít vše kolem IUI na klinice zdarma. Pregnyl zdarma. Pouze pokud nemáš ovulaci, tak léky k tomu bys měla platit. A pak je otázkou, zda ti vyjde levněji stimulovat k IUI nebo k IVF s tím, že IUI zase nemá takové pravděpodobnosti početí. A vzhledem ke tvému věku bys mohla mít i to IVF klidně zdarma nebo za pár tisícovek. Pokud tě nebudou tlačit do ledasjakých metod, ale pokud máš šanci otěhotnět s IUI, tak nepotřebuješ ICSI, PICSI ani jiné podobné drahé věci, měla by ti stačit základní stimulace, kterou z velké míry nebo i na 100% platí pojišťovna, základní IVF na pojišťovnu a prodloužená kultivace (např. v Gennetu za 2500). Takže masakr leda pokud je to CAR, které se tě snaží oškubávat.

michalelka
autor
3. zář 2016

@merope teď se musím přiznat, že jsi mě zaskočila. Myslela jsem si, že to cenově bude +/- všude stejné..
Nejlépe asi dojít na pojišťpvnu a na všechno se poptat, že?
Léky jsem na podporu OVU dostala, ač normálně ovuluji, samotnou mě to překvapilo..
Ach jo, teď z toho mám ještě větší zmatek.. kamarádka, dva roky ode mě za IVF zaplatila +/- 35,000,- a to nepočítám léky na stimulaci.

kalipso
3. zář 2016

@michalelka já absolvovala IUI několikrát a za léky jsem neplatila nikdy víc jak pár korun (do 100Kč). Možná by stálo za to zeptat se lékaře proč ti dal hned injekční léky a ne třeba clostilbegyt, který stojí pár korun, zvlášť když bez problémů ovuluješ jak píšeš. Ale třeba k tomu má lékař nějaký dobrý důvod, takhle od pc se to těžko dá posoudit. Já platila vždy 1500,- za samotné IUI (Reprofit), celková cena byla 2600, ale 1100 hradila pojišťovna. Kamarádka chodila na IUI do Podolí myslím a tam to měla zdarma úplně. Takže se to opravdu dost liší.

nita1984
3. zář 2016

@michalelka Mám za sebou 2 IUI, každé v jiném CAR a doplácela jsem vždycky asi 40Kč za clostilbegyt a pak cca 200Kč za Ovitrelle před IUI, jinak vůbec nic. Takže nás každý "pokus" vyšel cca na 250Kč.

michalelka
autor
3. zář 2016

@kalipso na Clostylbegyt jsem měla špatnou reakci, tak proto.. Inu, moje chyba, měla jsem se vyptat hned.. Cena léku odpovídá, co jsem si prostudovala, tak uvidím..

salenas
3. zář 2016

@michalelka já měla IUI 2x a zcela zdarma, pár kaček mě stál utrogestan. Co jsi dostala za léky místo clostíku ? Pokud ho nesneseš, neovuluješ, tak asi proto ty dražší léky ?

michalelka
autor
3. zář 2016

@salenas měla jsem na něj blbou reakci a navíc snižuje sliznici, což snižuje i % úspěšnost IUI prý.. dostala jsem Menopur. Ale jak jsem psala výše ovulaci mám pravidelnou, až na pár denní rozdíly..

salenas
3. zář 2016

@michalelka ano, taky mi snížil sliznici ... menopur je stimulační látka při ivf, platila sis ji celou, aby ti při případném ivf protokolu mohli napsat léky normálně na pojišťovnu a neměla vyplácané jednotky. Ale myslím, že holky z heliosu platili jen pár korun, když jim menopurem zvyšovali sliznici

michalelka
autor
3. zář 2016

@salenas děkuju za vysvětlení.. Koukala jsem, že cenově to mohlo být ještě horší, tak asi přestanu brblat.. jen mi to vrtá hlavou, že někde to jde za pár kaček a jinde ne.. A to jsem si myslela bůhví jak to nemám všechno našprtané!

salenas
3. zář 2016

@michalelka njn, nic s tím nenaděláme, bohužel ...

linusha
3. zář 2016

mě překvapuje že se to tak v jednotlivých CAR tak liší

michalelka
autor
3. zář 2016

@linusha no to mě taky právě..

pitris77
3. zář 2016

@michalelka ahoj, já se chystám do Arlety poprvé příští týden a trochu jsem po přečtení tvé zkušenosti znejistěla... Doufám, že alespoň přístup doktorů bude dobrý???

michalelka
autor
3. zář 2016

@pitris77 přístup je naprosto profesionální, z téhle strany nemám sebemenší pochybnost a pan doktor je kapacita..

pitris77
3. zář 2016

@michalelka uf, tak jsem se trochu uklidnila... peněz na rozdávání sice nemáme, ale co bych pro mimi neudělala 😎 tak uvidíme 🙂
Jak dlouh

pitris77
3. zář 2016

@michalelka Jak dlouho chodíš do Arlety??? A dělají prosím i imuno a genetiku nebo to někam posílají???

michalelka
autor
3. zář 2016

@pitris77 tohle si asi nech pro pana doktora, my nic z toho nepostupovali, tak nevím..
Jinak kamosce upekli miminko po roce a půl.
My tam docházíme druhý měsíc.

merope
3. zář 2016

@michalelka Asi bych se hlavně zkusila ptát, proč ty léky na podporu ovulace, když ji normálně máš. A protože IUI je všude z principu stejné, tak bych hledala, kde bude vše další zdarma (na pojišťovnu).

Hlavní je, aby bylo prověřeno, že máš průchodné vejcovody a případně se hodí i další vyšetření.

michalelka
autor
3. zář 2016

@merope to už samozřejmě máme vyřešené.. asi přestanu řešit peníze, alespoň prozatím. Z okolních reprodukcních center je nejlepší, tak se toho budu držet.

trolik
6. zář 2016

@michalelka Ahoj,tak už vůbec peníze neřeš prosim tě,Já sem chodila na sanus do Jihlavy a tam jsou teprve umělci!Dostala jsem asi stejné léky jako ty injekčně cca 1800 Myslím že Puregon vždy před IUI prý jsem měla spoustu folikulů ale žádný dostatečně velký.Potom se platilo ještě 1000kč za výkon.Když už jsem měla jít na 3.IUI tak jsem den před začala slabě krvácet tak tam volám jestli je to normální a chytré sestry který mi nedali k tel.ani doktora řekly že to je blbý a že chodit už nemám....1800 za léky v háji!Už sem tam víckrát nešla a jela do CAR Brno obilní trh.Tam se strašně divili proč na IUI tyto léky?Že je teď budu potřebovat na stimulaci vaječníku na IVF a málem to vypadalo,že kvůli Sanusu budu mít zbytečně vybrané příspěvky od pojišťovny na které sem měla nárok.Naštěstí to dobře dopadlo a pojišťovna ještě přispěla.Ale další pokus už bychom museli hradit celý...Takhle nás to vyšlo cca na 23.000,- a synkovi bude ve čtvrtek 1rok