icon

Mám jít po pozitivním testu hned na neschopenku?

martina995
28. čer 2015

Kdybych zjistila, že jsem těhotná, jak je to se zaměstnáním? Dělám totiž pěčovatelku a žádný med to není. Mám jít k lékaři hned po pozitivním testu a jít na neschopenku? A kdy si můžu test udělat, když jsme měli nechráněný styk včera, musím čekat až do další možné MS? 🙂 V tomhle se vůbec neorientuju a mám strach, abych něco nezanedbala kdyby náhodou 🙂

madre1
•
28. čer 2015

Těhotenský test se většinou dělá v den očekávané menstruace a pokud vyjde pozitivně,na ne/potvrzení těhotenství lékařem zbývá dalších 14 dní.Pak teprve můžeš s dr. řešit případnou neschopenku-je pak na něm,jestli Ti jí napíše nebo ne 😉

zo_ja
•
28. čer 2015

Dohledej si informace - je povinností zaměstnavatele Tě přeřadit na vhodnou práci, pokud to ta Tvoje není (např. manipulace s lidmi, kdy zvedáš moc kg ap.). Pokud nemůže, nemá, tak seš doma za plný plat.
Tvůj zam. by mohl mít administrativu, úklid nebo něco, co dělat můžeš.

mercedesse
•
28. čer 2015

Já měla pozitivní test asi 10 dní po oplodnění, ale je to duchařina, dálnice byla kolem MS. Já zůstávala doma, protože jsem předtím potratila a byla jsem pak děsně vyplašená, aby se to neopakovalo. Ale pro neschopenku jsem si šla asi v 8 tt a dr. mi ji nabídla sama, právě kvůli tomu potratu.

pmikesova
•
1. črc 2015

A pokud tě nemá kam přeřadit, tak máš právo být doma za 100% platu, je to neco jako překážka ve výkonu práce na straně zaměstnavatele. To jsem měla já na začátku těhu, když ve škole byly neštovice. 2 měsíce jsem byla doma za plný plat, páč mě neměl kam jinam dát.