Vadí vám pracovat pouze na odpolední směny?
Ahojky všem,před 12ti lety jsem pracovala na ranní směny.A od té doby pracuji v tom samém zaměstnání jen na odpolední směny a už mi to prý nezmění.Tak už více jak 12 let. Od 13-21h.
A nějak už toho začínám mít dost,nebo jak bych to popsala.Ani osobní život nemám...
Vadilo by vám pracovat jen na odpolední směny?
Děkuji za odpovědi.
Ono to záleží na spoustě věcí. Na dětech a jejich věku, na pracovní době partnera atd. Mně osobně s dcerou v první třídě a manželem pracujícím na ranní by to vadilo tak, že bych tam nepracovala.
Me osobně by to vadilo bez ohledu na cokoliv, takže ne, nedelala, s výjimkou časově ohraničené doby za bezdetna ci s odrostlymi detmi, pokud by to bylo úžasně placene... Ale to zmanema minimálně dvojnasobek meho bezneho prijmu s flexi pracovni dobou, jinak ne.
Já bych tak pracovat nemohla, odpolední je úplně nejhorší směna, ještě horší než noční.
Když jsem dělala na směny (ranní a odpolední), tak jsem odpolední nesnášela. To je podle mýho v podstatě celý den v háji, rodinu člověk většinou nevidí, protože všichni jsou obvykle odpoledne doma, takže s nima se člověk akorát mine. Co trávení volného času? Já mám například ráda různé sportovní skupinové lekce, někdo třeba nějaké zájmové kurzy nebo kroužky...všechno se to koná samozřejmě odpoledne/večer (ráno jen v nějakých velkých městech), to jako bych nikdy v životě nemohla na nic jít, když bych měla pořád odpolední? Pro mě opravdu nepředstavitelné. Jediná výhoda, že se dá ráno přispat, ale to bych ocenila maximálně pokud by ranní byla od 5 a ne od 8, jak jsem to mívala já. A to vůbec neberu v potaz kdyby byly malé děti nebo proč malé, i větší - dodneška si pamatuju, že mi sice bylo 16, ale neskutečně mě štvalo, když měla máma odpolední, když jsem jí za celý den viděla jen pár minut večer a to jsem ještě k tomu musela na ní čekat do půl 11. Takže v případě dětí rozhodně ne, a v případě bez dětí jako taky ne. To už radši celodenní směnu a pak za to volno.
Ale jako znám lidi, co mají odpolední radši.
Mně by to vadilo. Když už, tak střídání. Mela jsem po týdnu a to bylo ideální. Chodili jsme tehdy dost na různá vyšetření, logopedii, když byly děti nemocné, stačilo hlídání na max dvě hodiny, než děti po ranní přebral manžel. U samých odpoledních nevím, kdy bych viděla děti. Už tak v tom jednom týdnu jsem s nimi byla jen 1,5 h ráno.
Vzpomínám si, když jsem dělala v Kauflandu, tak jsem odpolední nesnášela. Takže mě osobně by to vadilo. Člověk pořádně nic nezařídí. A víkend v měsíci jsem měla jen jeden celý volno. Jinak buď celý a nebo jeden den víkend. Teď sice dělám od 9 do 19, ale mám volné 2 víkendy v měsíci a taky v průběhu týdne mám 2-3 dny volno. Takže si v klidu zařídím a můžu se věnovat i klukovi
Jako máma od malých dětí bych tak pracovat nechtela. Ale kdysi při skole se mi to jako brigáda hodilo, dopoledne škola, odpoledne práce, že nevidim svoje rodiče bylo jedine plus 😅
Me osobně by to vadilo bez ohledu na cokoliv, takže ne, nedelala, s výjimkou časově ohraničené doby za bezdetna ci s odrostlymi detmi, pokud by to bylo úžasně placene... Ale to zmanema minimálně dvojnasobek meho bezneho prijmu s flexi pracovni dobou, jinak ne.
@j.a.n.i mám 22tisíc čistého a teď začala buzerace.Dostala nás jiná mistrová,tak si myslí,že je někdo.A pořádně nos nahoru.Dokud nebyla mistrová,tak úžasná ženská😭.Předešlá,hodná odešla na mateřskou
@j.a.n.i mám 22tisíc čistého a teď začala buzerace.Dostala nás jiná mistrová,tak si myslí,že je někdo.A pořádně nos nahoru.Dokud nebyla mistrová,tak úžasná ženská😭.Předešlá,hodná odešla na mateřskou
@alexandria80 Ani náhodou . A to ani kdybych byla bezdětná. Pro mě odpolední nejhorší směna, ráno se mi do ničeho nechce , když vím že mě čeká práce. Vadí mi ,když vidím že odchází ranní směna a já tam musím zůstat 😄. Ale třeba kolegyně si to nemůže vynachválit , odpolední má dobrovolně a je spokojená. Takže záleží jak to má člověk nastavený.
@alexandria80 To bych asi nezvládla s ohledem na malé dítě, ale i bez něho. Celé odpoledne zabité, přijdeš večer a jdeš spát. Nic z toho dne nemáš a přes léto, to musí být vůbec opruz, když je venku krásně a ty jedeš jenom odpoledni.
@alexandria80 Pokud máš 22 čistého tak bych hledala jinou práci, kde budeš mít finančně víc než teď.
Nedělala a už vůbec ne za takové peníze, ta "nevýhoda" by měla být placená jinak. Pokud má člověk děti, de fakto je vidí jen o víkendu, pokud nemá další směnu, je to hrozné, nedokážu si to představit. Šance na jinou práci není?
Pracovala jsem na 1/2 úvazek pouze odpolední (12 - 17 h) a středy volné. Tehdy dětem bylo 9 a 12 let a byla jsem spokojená. Ráno jsem děti vypravila do školy, uklidila, uvařila a pak jsme od těch 17:30 h byli všichni spolu.
Takovéhle směny rozhodně ne, nikdy. Miluju volné odpoledne. Když jsem byla na úřadě a měli jsme volnou pracovní dobu, raději jsem byla v práci na 6.hodinu a pak chodila odpoledne dřív domu. To mi vyhovuje, jsem pak odpoledne venku, s dětmi.
Tak zalezi - bez deti nebo naopak uz s odrostlyma detma by mi to nijak zvlastn nevadilo. Pracovala jsem pred detmi zejmena v rezimu 14-21 h a byla jsem spokojena, ze se rano muzu vyspat, dat si super snidani a pak jsem chodila cvicit nebo se probehnout a nikohoh jsem moc nepotkala, ve fitku vyrazne prazdneji nez odpoledne. Manzel chodil z prace taky dost pozde, cas na sebe jsme vecer meli
S detma vubec, to bych je nevidela
Pracovala jsem na 1/2 úvazek pouze odpolední (12 - 17 h) a středy volné. Tehdy dětem bylo 9 a 12 let a byla jsem spokojená. Ráno jsem děti vypravila do školy, uklidila, uvařila a pak jsme od těch 17:30 h byli všichni spolu.
@hany84 Do 17 a do 21h je opravdu velký rozdíl (ještě s volným jedním dnem), to se nedá srovnat. Do 17h mně to přijde v pohodě, to většina lidi končí taky i při běžném úvazku, ale do 21h, než bude doma, děti už spí, nevím, mně by to nevyhovovalo vůbec a autorce asi taky ne, když tu píše. Dokázala bych si to představit jako dočasnou nouzovku s vidinou změny v nějakém rozumném čas, horizontu. Pokud píše, že změna není ani v budoucnu možná, hledala bych jinde.
Jo, tak to by mě vadilo hodně. Teď máme děti, takže bych o takové práci nepřemýšlela ani na vteřinu. Když jsem jako studentka chodila na brigádu, tak jsem odpolední nenáviděla, protože jsem stejně nedokázala ráno nijak efektivně využít - prostě pro mě to byl ztracený celý den.
Za nic na světě bych takové směny dlouhodobě nedělala, nezávisle na dětech a rodině. Buď klasické střídání směn nebo ve výjimečném případě na omezenou dobu a za hodně zajímavé peníze.

Ano vadilo, ale 3 nebo 4 směnný provoz by mi nevadil.