Výpověď z org. důvodů. Budou mi i tak vyplácet MD?
Ahoj, pokud máte někdo zkušenost, chtěla bych poradit ohledně této situace :
jsem těhu, do práce dojíždím daleko a po MD+RD se na toto pracoviště vracet nechci
ve firmě dochází k úspoře prac.míst a bylo mi nabídnuto, jestli bych nechtěla vzít výpověď z org. důvodů (odstupné je 5násobek mzdy)
skončila bych těsně před nástupem na MD
- bude mi MD vyplácet bývalý zaměstnavatel? (měla by být 6měsíční ochr.lhůta)
- mělo by to, že budu nezaměstnaná po dobu MD+RD vliv např. na odpracované roky - důchod, praxi? případně na jiné věci?
Díky
ilci zkus kouknout na tyto stránky, je tam i poradna přes tyhle věci 😉 http://www.aperio.cz/
ahoj, MD ti bude vyplácet zaměstnavatel, jak píšeš ochranná doba, takže na tom tratit nebudeš.
MD (a snad i RD, ale tonevím přesně) se počítá do odpracovaných let, zavolej na sociálku a poptej se, ale já bych tu výpověĎ s pětiměsíčním odstupným brala. Zvlášt, pokud ani ty se tam nechceš vracet.
A dovolenou, která ti zbude si můžeš buď vybrat, nebo nechat proplatit.
ahoj
já měla před nástupem na MD problémy s účetním ohledně proplacení dovolené...na sociálce mi nějak nedokázali poradit, dvě ženský, dva různé názory...ale poradilly mi tohle
Je to "Český Helsinský Výbor", vyslechla mě pracovnice a poté mi vše zjistila a poslala do mailu i kopie příslušných paragrafů.
Tak snad Ti pomůžu 😉

ilci no sice tomu moc nerozumím, ale myslím si že kdybys přistoupila na tuto dohodu, tak ti MD a RD bude vyplácet stát u RD asi je to jedno ale u MD budeš ztratná podle mě, já bych na to nepřistoupila..ale zkus zabrousit do paragrrafů, tam jsou kočky co ti dokáží poradit 😉