icon

Dětský psychoterapeut pro dospívající dívku z Prahy. Doporučíte?

jajanek
25. srp 2022

Zdravím, není zde mezi Vámi detsky (pro nactiletou dívku s uzkosno depresivní poruchou) psycholog ideálně z Prahy, klidně i studující, prosím! Děkuji!

mumbaby
17. dub 2025

Dobrý den, chtěla bych se zeptat syn navštěvuje psycholožku ale ta nemůže udělat diagnostiku zda má nějakou poruchu nebo ne, že to musí nějaký speciální. Koho tedy mám kontaktovat? Setkávám se s tím že většina má plný stav nebo tohle nedělá ikdyz je to klinický psycholog detsky. Mám žádanku od lékařky, syn má odklad školní docházky takže chodí do školky a bude ještě rok chodit do ni. Máte s tím někdo zkušenosti? Jak to řešit ? Na koho se obrátit. Děkuji za odpověď

felis
17. dub 2025

@mumbaby ahoj, pedagogicko-psychologicka poradna

erchia
18. dub 2025

@mumbaby Hezký den, v ppp většinou diagnostiku nedělají, nicméně lze se na ně obrátit, jestli by vám mohli poradit, na koho se obrátit. V ppp řeší projevy, ale diagnózu nedávají, ovšem záleží, jak se domluvíte ve "vaší" poradně, kde jste byli na vyšetření školní zralosti.
A jinak by to měl dělat klinický psycholog, psychiatr, teoreticky by mohl být nějaký v nemocnici, popř. zkusit se zeptat doktorky?

mumbaby
18. dub 2025

@erchia klinický psycholog nás tam právě posílá. Ten to nedela, že to dělá někdo speciální kdo se tím zabývá. PPP nám doporučila jen SVP ale ti nám řekli že máme řešit ten daný problém s psychologem. Tak mne zajímalo kdo je ten speciální pedagog kdo dělá diagnostiku jak to zjistím. Když zadám ve vyhledávání psycholog tak právě že to většina nedělá neb mají všichni plno a neberou.