Diagnostika ADD/ADHD - Praha, středočeský kraj. Nemáte tip?
Ahoj holky, nemáte prosím tip (viz. nadpis)?
Za případné reakce děkuju.
Bohužel nejsem z místa požadavku. Já osobně jsem zastáncem klasického postupu, syn je totiž neurologicky naprosto čistý a jeho psychiatr mi stále to ADHD podsouvá. Ano, má typické znaky, ale bez nálezu. Jen to víc patří k jeho TS a nadání. V práci také potkávám dětí, co dostaly Dg. jen od psychologa, v praxi jsou to rodiči nezvládnuté děti a pak se ohánějí papírem. Zažila jsem víc zneužití diagnózy, než to, že si dají s dítětem víc práce a dovedou k samostatnosti. Je to sice náročná práce, dá to denně neskutečně zabrat, ale výsledky za to stojí. Recenze bych hledala na webu, známý lékař a podobně.
@tipata Chápu. Mně ale nejde primárně o papír - ať s dg nebo bez, ty problémy, co řešíme, tím nezmizí. Spíš mi jde o to poradit se, jak s tím naložit a zda je možné, že se jedná o tuto poruchu - aktuálně také řešíme, zda by nepomohl odklad. Nechci dceru tahat zbytečně po doktorech, právě proto, že se - alespoň zatím - nepotřebujeme ničím ohánět. Spíš mi jde o konzultaci jejího stavu.
Opravdu nikdo?
Znama byla se synem tady http://www.hyperka.eu a mluvila o tom pozitivně, ale detaily nevím, vidime se jednou za delší dobu...
*byla se tam poradit, ne že by chodili do té školičky
@urtica možná, nebo mají prostě plnou kapacitu... Co ja jsem obvolala psychologů kvůli synovo vývojové dysfazii (foniatr doporucil psychologické a neurologické vyš.), všichni plno nebo nekonečné lhůty... Nakonec jsem zkusila místně prislusnou PPP a tam nás nasměrovali na speciální centrum pro poruchy řeči, kde nás ochotně objednali. Tak jenom že sama vidím, že mají vsude plno... (asi kromě toho našeho centra, které je bohužel pro jiné problémy).

Obvyklá cesta je pediatr-neurolog-psycholog. ADD i ADHD jsou vidět na vyšetření EEG na neurologii, žádanku dá dětský lékař. Stejně ta diagnóza neosvobodí od denní "buzerace" a opakování, aby dítě udělalo co má. Jen je otázka, jaká bude čekací doba na vyšetření na neuro 😉