Jaké jsou nejlepší čtvrti pro život v Praze?
ahojte baby, som zo Slovenska ale píšem na český konik, lebo tu mi poradíte predpokladám viac 🙂 mam 25 rokov, som sama so psikom, som z maleho mestečka na Slovensku a uz dlhsie uvažujem o presťahovaní sa do prahy.. v Prahe som uz bola, ale len turisticky a velmi to tam nepoznam, ale strasne sa mi tam paci 🙂 v zahraničí som uz zila - pracovala som 4 roky v rakusku, ale tam sa vracat nechcem a na sk spokojna niesom, mam pocit ze v Prahe je viac príležitosti rast a rozvijat sa, takisto tu nemam ani vela priatelov nakoľko som tu dlhsie nebola a je to male mestečko ako som spomínala- láka ma nieco vacsie… avšak potrebujem radu - v akej lokalite prevažne hladat bývanie ? aky je tam zivot, odporúčate tam ist ? samozrejme by som bola rada aj ak by sa tu nasli nejake baby z prahy aby sme sa casom mohli zoznámiť, bola by som rada nakoľko samemu je predsa kazdemu smutno 😊 budem rada za kazdu radu, odporúčanie .. aj napr. Co sa týka prace, je tazke tam zohnat robotu ? nájmy samozrejme rátam ze budu drahsie ale tak su tam aj vyssie zárobky predpokladám … dakujem a krasny den este ❤️
V Praze je spousta krasnych mist k bydleni. Ja poradim tu "spravnou" stranu Vltavy, takze Vrsovice, Vinohrady, Podolí, napr.😀 Ale je toho fakt dost. Hledej, zda je v okoli dost prostoru na venceni, jaka je dostupnost na metro, aby ses dostala rychle, kam potrebujes. Asi bych nejdrive hledala praci a podle toho pak i vybirala misto k bydleni. Zivot je tady fajn, nevim odkud jsi ze SR, tak neumim porovnat. V podstate nic nepotrebujes, prechodny pobyt mit ze zacatku nemusis. Kdyz si najdes praci, prihlasis se na pojistovne. Na co nezapomenout urcite - odhlasit se v SR ve zdrav.pojistovne, protoze pokud to neudelas, naskacou ti tam brutal dluhy.
@tinatyn Za mě Praha 6 obecně (Dejvice, Veleslavín, Břevnov, Petřiny). Ale je taky jedna z dražších a lidi v Břevnově nebo na Petřinách hodně drží své byty a moc se toho tam neprodává. Je tam les Obora Hvězda, Ladronka na brusle a kolo. Břevnovký klášter s klášterní zahradou, Letná za rohem. Navíc historická část Prahy je také kousek, z Bělohorské člověk dojde na Pražský hrad i na Petřín pěšky, tam jsou další zahrady. Na Petřinách je navíc i metro, takže perfektní dostupnost. Na letiště kousek. Školy i školky, poliklinika, tramvaj, bus, metro. Výborné (a některé i vyhlášené) podniky (pekárna Hvězda, Kiosek na kafe, kavárna děravý kotlík s dětským koutkem, Anmi cafe na brunchování …. Miluju. A za 12 minut jsem metrem na Můstku i na Muzeu. Jak tu lidé říkají: Z Prahy 6 se nikdo dobrovolně nestěhuje. 🙂 Zároveň tu není žádná vystavba novostaveb, protože to je památková zóna. Ale vidíš názor nade mnou, každý má rád to své a něco jiného. Rozdělení na strany řek jsem za ty roky už úplně přestala registrovat, teď to vidím fakt po letech. Žili jsme i v centru a třeba Riegrovy sady na Vinohradech jsou taky moc pěkné. Všechno, co zmiňuju, je to ale trochu dražší.
@tinatyn Za mě Praha 6 obecně (Dejvice, Veleslavín, Břevnov, Petřiny). Ale je taky jedna z dražších a lidi v Břevnově nebo na Petřinách hodně drží své byty a moc se toho tam neprodává. Je tam les Obora Hvězda, Ladronka na brusle a kolo. Břevnovký klášter s klášterní zahradou, Letná za rohem. Navíc historická část Prahy je také kousek, z Bělohorské člověk dojde na Pražský hrad i na Petřín pěšky, tam jsou další zahrady. Na Petřinách je navíc i metro, takže perfektní dostupnost. Na letiště kousek. Školy i školky, poliklinika, tramvaj, bus, metro. Výborné (a některé i vyhlášené) podniky (pekárna Hvězda, Kiosek na kafe, kavárna děravý kotlík s dětským koutkem, Anmi cafe na brunchování …. Miluju. A za 12 minut jsem metrem na Můstku i na Muzeu. Jak tu lidé říkají: Z Prahy 6 se nikdo dobrovolně nestěhuje. 🙂 Zároveň tu není žádná vystavba novostaveb, protože to je památková zóna. Ale vidíš názor nade mnou, každý má rád to své a něco jiného. Rozdělení na strany řek jsem za ty roky už úplně přestala registrovat, teď to vidím fakt po letech. Žili jsme i v centru a třeba Riegrovy sady na Vinohradech jsou taky moc pěkné. Všechno, co zmiňuju, je to ale trochu dražší.
@teate presne tak, kazdy doporuci misto, kde bydli a libi se mu. To, co popisujes, je pro me vzdalena cast Prahy 😀 (jezdim vsude autem) Ale taky krasna cast, to musim uznat. Ja mam za rohem Grebovku, Riegraky taky nejsou daleko, do centra 10-15 minut tramvaji.
Všechny jsou OK kromě Bohnic. Bohničáci jsou divní, všechno by nejraději nechali jako v 80. letech, nechtějí nové domy, lanovku ani tramvaj

a co je najdôležitejšie si tam ihneď zariadit este pred tym ako by som tam sla ?