Jaké jsou nejlepší čtvrti pro život v Praze?
ahojte baby, som zo Slovenska ale píšem na český konik, lebo tu mi poradíte predpokladám viac 🙂 mam 25 rokov, som sama so psikom, som z maleho mestečka na Slovensku a uz dlhsie uvažujem o presťahovaní sa do prahy.. v Prahe som uz bola, ale len turisticky a velmi to tam nepoznam, ale strasne sa mi tam paci 🙂 v zahraničí som uz zila - pracovala som 4 roky v rakusku, ale tam sa vracat nechcem a na sk spokojna niesom, mam pocit ze v Prahe je viac príležitosti rast a rozvijat sa, takisto tu nemam ani vela priatelov nakoľko som tu dlhsie nebola a je to male mestečko ako som spomínala- láka ma nieco vacsie… avšak potrebujem radu - v akej lokalite prevažne hladat bývanie ? aky je tam zivot, odporúčate tam ist ? samozrejme by som bola rada aj ak by sa tu nasli nejake baby z prahy aby sme sa casom mohli zoznámiť, bola by som rada nakoľko samemu je predsa kazdemu smutno 😊 budem rada za kazdu radu, odporúčanie .. aj napr. Co sa týka prace, je tazke tam zohnat robotu ? nájmy samozrejme rátam ze budu drahsie ale tak su tam aj vyssie zárobky predpokladám … dakujem a krasny den este ❤️
V Praze je spousta krasnych mist k bydleni. Ja poradim tu "spravnou" stranu Vltavy, takze Vrsovice, Vinohrady, Podolí, napr.😀 Ale je toho fakt dost. Hledej, zda je v okoli dost prostoru na venceni, jaka je dostupnost na metro, aby ses dostala rychle, kam potrebujes. Asi bych nejdrive hledala praci a podle toho pak i vybirala misto k bydleni. Zivot je tady fajn, nevim odkud jsi ze SR, tak neumim porovnat. V podstate nic nepotrebujes, prechodny pobyt mit ze zacatku nemusis. Kdyz si najdes praci, prihlasis se na pojistovne. Na co nezapomenout urcite - odhlasit se v SR ve zdrav.pojistovne, protoze pokud to neudelas, naskacou ti tam brutal dluhy.
@tinatyn Za mě Praha 6 obecně (Dejvice, Veleslavín, Břevnov, Petřiny). Ale je taky jedna z dražších a lidi v Břevnově nebo na Petřinách hodně drží své byty a moc se toho tam neprodává. Je tam les Obora Hvězda, Ladronka na brusle a kolo. Břevnovký klášter s klášterní zahradou, Letná za rohem. Navíc historická část Prahy je také kousek, z Bělohorské člověk dojde na Pražský hrad i na Petřín pěšky, tam jsou další zahrady. Na Petřinách je navíc i metro, takže perfektní dostupnost. Na letiště kousek. Školy i školky, poliklinika, tramvaj, bus, metro. Výborné (a některé i vyhlášené) podniky (pekárna Hvězda, Kiosek na kafe, kavárna děravý kotlík s dětským koutkem, Anmi cafe na brunchování …. Miluju. A za 12 minut jsem metrem na Můstku i na Muzeu. Jak tu lidé říkají: Z Prahy 6 se nikdo dobrovolně nestěhuje. 🙂 Zároveň tu není žádná vystavba novostaveb, protože to je památková zóna. Ale vidíš názor nade mnou, každý má rád to své a něco jiného. Rozdělení na strany řek jsem za ty roky už úplně přestala registrovat, teď to vidím fakt po letech. Žili jsme i v centru a třeba Riegrovy sady na Vinohradech jsou taky moc pěkné. Všechno, co zmiňuju, je to ale trochu dražší.
@tinatyn Za mě Praha 6 obecně (Dejvice, Veleslavín, Břevnov, Petřiny). Ale je taky jedna z dražších a lidi v Břevnově nebo na Petřinách hodně drží své byty a moc se toho tam neprodává. Je tam les Obora Hvězda, Ladronka na brusle a kolo. Břevnovký klášter s klášterní zahradou, Letná za rohem. Navíc historická část Prahy je také kousek, z Bělohorské člověk dojde na Pražský hrad i na Petřín pěšky, tam jsou další zahrady. Na Petřinách je navíc i metro, takže perfektní dostupnost. Na letiště kousek. Školy i školky, poliklinika, tramvaj, bus, metro. Výborné (a některé i vyhlášené) podniky (pekárna Hvězda, Kiosek na kafe, kavárna děravý kotlík s dětským koutkem, Anmi cafe na brunchování …. Miluju. A za 12 minut jsem metrem na Můstku i na Muzeu. Jak tu lidé říkají: Z Prahy 6 se nikdo dobrovolně nestěhuje. 🙂 Zároveň tu není žádná vystavba novostaveb, protože to je památková zóna. Ale vidíš názor nade mnou, každý má rád to své a něco jiného. Rozdělení na strany řek jsem za ty roky už úplně přestala registrovat, teď to vidím fakt po letech. Žili jsme i v centru a třeba Riegrovy sady na Vinohradech jsou taky moc pěkné. Všechno, co zmiňuju, je to ale trochu dražší.
@teate presne tak, kazdy doporuci misto, kde bydli a libi se mu. To, co popisujes, je pro me vzdalena cast Prahy 😀 (jezdim vsude autem) Ale taky krasna cast, to musim uznat. Ja mam za rohem Grebovku, Riegraky taky nejsou daleko, do centra 10-15 minut tramvaji.
Všechny jsou OK kromě Bohnic. Bohničáci jsou divní, všechno by nejraději nechali jako v 80. letech, nechtějí nové domy, lanovku ani tramvaj
no já jsem asi přízemní, ale asi bych hledala podle práce a zároveň kde seženu bydlení... Vinohrady, Dejvice určitě nádherné, ovšem k nájmu to chce sponzora.
A zase práce - jaká by to měla být, obor...
Odpovědi jsou hrozně teoretické stejně jako dotaz...
Nejprve si najdi práci a bydlení potom podle příjmu a místa. Málokteré čtvrti jsou vyloženě špatné, záleží na konkrétním místě, ulici, domě. Ty, které jsou celé skvělé, podle toho stoji. Kdyz na to budeš příjmy mít, klidně si najdi něco na pěkných adresách (viz holky výše) - a zároveň v dostupné vzdálenosti do prace.
Klidně mi pak pošli adresy, o kterých přemýšlíš, dělám reality, řeknu ti, jestli je to ok.
No hele… jsem rodilý Pražák a dnes už nejsou v Praze “špatné čtvrti”… jako všude je to tak, že čím blíže centru, tím vyšší nájem.. pak také čím blíže metru a občanské vybavenosti tím spíš lezou ceny nahoru…
A nevím tedy jaké je tvé povolání, ale věř mi, že výdělky se absolutně nerovnají cenám za bydlení… Bydlení je v Praze strašně drahé… doporučuji si nejdříve sehnat zaměstnání a pak se porozhlédnout v okolí po bydlení dle tvých cenových možností… držím palce 🙂
V pristim zivote bych chtela bydlet na Letne, Holesovice, Dejvice, Vinohrady...to vnimam jako "ta Praha". Ani za nic Haje, Opatov, to bych radsi zkusila Brno.
To máš těžký, každej ti řekne ty nejlepší pro něj konkrétně...
V Praze jsem bydlela Dejvice, Bubeneč, Letná, Vršovice, Černý Most, Podoli, Ruzyně, Karlín
Dneska se sice v Praze vyskytuji denně, ale jen kvúli práci..kdybych nemusela, vůbec do ni nejedu jak je rok dlouhej..tím, že už v ní nejsem, tak si všímám těch věcí, co jsem dříve neviděla
Ale kdybych musela v ní žít, tak jediný, kam bych se ochotně vrátila, tak jsou ty
Dejvice, Bubeneč ,Hanspaulka, ještě tak možná Letná....ovšem to nevím jakou práci bych k tomu musela dělat, abych na to měla..😀To jsou moje srdcovky
Podolí a okolí Kavčích hor bývalo taky fajn, samé vilky, klidné ulice...
Souhlasím, že nejprve je třeba najít si práci a podle toho pak bydlení. Takhle, pokud bude v centru, tak asi není velký problém bydlet kdekoli v Praze. Osobně bych se orientovala hlavně podle metra, jakmile jsi blízko k jakékoli stanici, tak jsi v pohodě. Za mě je nejhorší dojíždění busem na metro, ale to je subjektivní.
Jinak pokud nejsi vrcholový manažer, tak si byt na Hanspaulce asi nepronajmeš. Pochybovala bych i o Bubenči a Dejvicích, ale zas takový přehled nemám. Třeba budeš mít štěstí a narazíš na něco výjimečně levného a dobrého, ale to jde podle mě spíš přes známé. Co vím z okolí (mám třeba hodně mladých kolegů, co žijí různě po podnájmech v Praze), tak blízko centra je to reálné třeba na Žižkově, v Michli, některé části Holešovic třeba. Jinak levnější nájmy jsou na sídlištích na okrajích v okolí metra (Stodůlky, Lužiny, Jižní město, Černý Most). A úplně nejlevnější co jsem vypozorovala jsou třeba Kamýk, Libuš, Modřany, ale tam nevede metro (zatím), takže je to o busu a tramvaji.
Jinak podle mě úplně špatná čtvrť v Praze není. Záleží na Tvých finančních možnostech a ochotě jít bydlet třeba na sídliště. A samozřejmě nejvíc bych se orientovala podle té práce, aby sis tu Prahu neužila hlavně tím, že budeš dlouho dojíždět každý den.
Jen pro zajímavost k cenám - neznám úplně důvod, ale ceny v centru za byt ve starém domě (což tam ani moc jiny nejsou) jsou srovnatelné s cenami novostaveb na kraji města, typické 2kk. Myslim pronajem. Kdyz srovnáte Vodičkovu a okolí s napriklad Stodulkami nebo Javorovou čtvrti, vyjde to nastejno.

a co je najdôležitejšie si tam ihneď zariadit este pred tym ako by som tam sla ?