icon

Kde najít dobrého pediatra v Praze 9?

barbora915
3. črc 2025

Dobrý den, poradíte mi opravdu dobrého pediatra? Nejlépe Praha 9, ale neni to podminka. Moc dekuji

xxx1991
29. srp 2025

@barbora915 ahoj, nevím zda stále hledas ale my jsme se registrovali kousek od Palmovky, pediatrie Sluníčko
Vypada to tam krásně, úplně nové a moderní, jen tam tedy chodí spousta lidi protoze pediatrů je tam několik najednou. Recenze jsou pěkné😇 vlastní zkusenost zatim nepřidam, termín porodu mame za 2 měsíce
Maji 2 čekárny, jednu pro nemocné a jednu pro ostatní. To je za mě super

sovicita
18. lis 2025
@xxx1991

@barbora915 ahoj, nevím zda stále hledas ale my jsme se registrovali kousek od Palmovky, pediatrie Sluníčko
Vypada to tam krásně, úplně nové a moderní, jen tam tedy chodí spousta lidi protoze pediatrů je tam několik najednou. Recenze jsou pěkné😇 vlastní zkusenost zatim nepřidam, termín porodu mame za 2 měsíce
Maji 2 čekárny, jednu pro nemocné a jednu pro ostatní. To je za mě super

@xxx1991 Moje zkušenost s Pediatrií Sluníčko byla bohužel velmi negativní a tuto ordinaci bych nikomu nedoporučila.
Na první pohled působí ordinace příjemně a pro „bezproblémové“ děti může být přístup milý. Jakmile ale potřebujete něco konkrétního řešit, ochota a podpora výrazně klesají.
V našem případě šlo o RS vakcínu (imunizaci proti RSV), kterou nám doporučili už v porodnici, protože syn se narodil přímo v sezóně a pojišťovna ji v takové situaci plně hradí. Syn neměl ani měsíc a já jsem chtěla postupovat tak, jak nám bylo doporučeno.
Pediatrie Sluníčko nám však vakcínu odmítla objednat a poslala nás do očkovacího centra. Jenže v každém očkovacím centru nám sdělili, že tuto imunizaci musí objednat a podat pediatr, a odmítli nás naočkovat. Volala jsem dokonce i zpět do porodnice, ale tam mi řekli totéž: po propuštění to už nehradí pojišťovna a musí to zajistit náš pediatr.
Když jsem tedy znovu psala na pediatrii s dotazem, kde tedy máme dítě naočkovat, dostala jsem stručnou odpověď „nevíme“. Upozornila jsem je, že většina pediatrů v Praze vakcínu už má, ale jako pacienty nás naočkovat nemohou. Odpověď Pediatrie Sluníčko byla:
„V tom případě je asi řešení změnit pediatra.“
Velmi nepříjemné a naprosto neprofesionální.
Můj manžel se pokusil situaci ověřit telefonicky, zda nejde o nedorozumění. Bohužel se setkal s dalším zklamáním — sestra mu řekla, že tak malé děti se neočkují, a zavěsila. Přitom RS vakcína je určena právě pro novorozence v rizikovém období RSV, což by pediatrie měla vědět.
Výsledek? Místo abych si užívala první týdny s novorozencem, obvolávala jsem půlku Prahy, jen abych pro syna zajistila to, co nám doporučili zdravotníci už v porodnici. Nakonec jsme museli jet až na okraj Prahy, kde nás jiná pediatrička bez problémů naočkovala.
Za nás bohužel velké zklamání. Pediatrie Sluníčko může být fajn pro děti, které nic nepotřebují a chodí jen na běžné kontroly, ale pokud je potřeba cokoliv řešit, doporučuji hledat jinou ordinaci.