Knihy do antikvariátu. Kde dát v Praze?

bluemamca
16. srp 2019

Dobrý den maminky,ráll rada bych Vás požádala o radu, kde v Praze nejlépe Praha 1, 2, 5 mohu prodat knihy do antikvariátu? Potřebuji se zbavit nepotřebných knih různých tematiclk- romany, dětská literatura, děkuji

guinea
16. srp 2019

@bluemamca Pokud ti jde jen o to, že je ti líto vyhodit knihy do koše, tak v nákupních centrech jsou tzv. knihobudky, kde si lidé můžou knihy zdarma půjčit (vzít), nebo je tam naopak věnovat. U nás (P 9) jsou i takové miniknihovničky v plexi budkách v parcích. Pokud vím tak anikvariáty přetékají a vykoupí jen opravdu hodnotné knihy.

penelopaw
16. srp 2019

Antikvariát11 tuším bere vše, ale je daleko a je otázka, kolik Ti za to dají. Ale jezdí tuším i k lidem domů. Kámoška likvidovala odbornou literaturu, jeden antik jí nabízel částky max. do 60,-, vykašlala se na to, dala i inzerát a jednu z knih pak prodala za 600,- ... Jestli se toho jen chceš zbavit, tak směšná cena nevadí, pokud ovšem chceš, aby se Ti investice i vrátila, tak je lepší zkusit internetové bazary, třeba na Databázi knih (vkládání inzerátů je tu ale zpoplatněno), nebo si dát inzerát na bazos.cz, tady na MK, apod., a knihy zkusit prodat. Knihy, kterých se jen chci zbavit, nosím do knihovny. Buď je zařadí do fondu, nahradí jimi opotřebovaný kus, nebo je dají do přepravky k rozebrání zdarma. Jedné paní jsem dětské knihy poslala pro dceru jen za cenu poštovného 🙂.