Pediatrie Prosek. Máte tip na dobrou paní doktorku?

pampeliska1313
12. lis 2021

Ahoj ahoj,
mate prosím někdo tip na dobrou pediatrii na proseku? Máme teď jednu paní doktorku, která je milá, ale to je asi všechno. Byla bych rada, kdyby byla schopna mi vysvětlit “proč, co a jak” Třeba když jdeme na očkováni, aby řekla proč se to očkuje, co dělat potom, co se muže objevit atd atd. Proste aby bylo vidět ze ví co děla. Moc dekuju.🙂

elesse
12. lis 2021

Jsem moc spokojena s mudr. Dostalem. Za me vse vysvetli dostatecne, ale priznavam, ze nejsem narocna a informuju se obvykle predem sama

pampeliska1313
autor
12. lis 2021

@elesse já se taky koukám předem, ale přeci jen jsem klidnější, když mě doktor informuje, ví, nespolíhá na to, že si něco vyhledám a odpoví, když se doptávám. Díky za tip.🙂

mourovatakocka
13. lis 2021

@pampeliska1313 Naše doktorka teoreticky vysvětluje, ne vyloženě sama od sebe, musím se ptát, ale zase ne úplně inkviziční výslech. Dostat z ní výsledky krve, o jejíž odběr jsem žádala kvůli výživě bylo složité, velmi složité, až jsem se bála, že na ně vlastně nemám nárok. A nakonec jsem je získala omylem. Současně ale některé věci, co se dozvídám od sestřičky jsou trochu zastaralé, neúplné, jdoucí proti jiným doporučením - třeba co se týká příkrmů a obecně stravy. Co umí vysvětlovat báječně jsou hlavně věci ohledně očkování, vše, co se nenaočkuje znamená automaticky trest smrti pro dítě. Muže mi takhle zmanipulovala kvůli odložení hexy a na několik let se tak nepodíváme k moři. A proč muže - na něj je jako med, na mě vždycky kouká podezřívavě, nejspíš první dítě týrám hlady a druhému odpírám životně důležité očkování. Ale to bude jen nejspíš nějaký můj problém. Takže Mudr Hrubešová - má velmi dobré reference. Jen myslím, že poslední dobou to jde trochu k horšímu, už jen se tam objednat není easy.

pampeliska1313
autor
13. lis 2021

@mourovatakocka naše paní doktorka a sestřička jsou fajn v tom, že očkování odložily z devíti týdnů na čtyři měsíce, takže syn měl jen rotaviry do tý doby.To jsem byla ráda, protože k těm kolikám ještě horečky, to bych se už asi složila.:D Nicméně sestra v jednu chvíli jak mílius a další návštěvu mám přednášku jak je špatně že má syn ve třech měsících 120ml um po čtyřech hodinach, protože bude vyžranej a tlustej atd atd a další kontrolu zase dostanu zjeba, že pribral na spodní hranici váhy. Několikrát se léčil zánět oka u syna a teď na poslední kontrole plakal po injekci, doktorka k němu přišla a řekla, že má přece šílenej výtok sekretu z oka, proč jsem říkala, že má oči v pohodě, tak jsem ji říkala, že zrovna přece plakal. Očkování taky - všechno automaticky smrt, když není - já pro očkování jsem, ale tyhle přednášky mě celkem odrazují, chápu ale že mají potřebu zatlačit. Opakovaně jsem upozorňovala, že syn špatně pase, nikdy nic až teď rehabilitace, divila se, jak je možný, že to neví..???Opakovaně jsem říkala, že po kravským mlíku zvraci do oblouku, má průjmy, má hlen, až po třech měsících teda připustila, že to asi nebude věkem. Teď máme mliko co nám sedne, napsala nám ho sama a najednou je špatně, protože je v něm stále kravska bílkovina. Proč ho psala? Navíc sem dostala recept na mliko kde už ve dvou lékárnách řekli, že ho nevyrábí. Na poslední kontrole po mne chtěla, abych se synem udelala cvik, jestli drží hlavičku, ptala se jestli to děláme doma, tak říkám, že ne, že jsem myslela, že to má dělat jen doktor, zvedla se slovy “tak já to teda udělám.” Nejvíc řeší to, že má seboreu.

mourovatakocka
13. lis 2021

@pampeliska1313 😤 Někdy je to legrace... Anabáze s tabulkama přibírání mě baví, mám první dítě hodně podměrečné a bylo kolem toho hodně řešení. S tím um je to děsivé, chudák prcek. Tím cvikem myslíš takové to posazení za ruce? To jsem četla, že se dělá jen u doktora, takové to okřídlené "doma to nezkoušejte" 😁 Já mám na vývoj prima knížku z Grady na první rok dítěte, hodně se snažím dohledávat info, taky už nejsem tak vyklepana jako u starší, ale nechci být sama sobě doktorem a chci, aby mě informoval někdo s diplomem a ne Wiki a Google maturitou. Takže chápu, že hledáš doktora, co vysvětluje a povídá co a proč.

treasurka
Autor odpověď smazal
Zobraz
pampeliska1313
autor
13. lis 2021

@mourovatakocka Jojo přesně ten. O jakou knížku prosím jde?🙂 Jako čtu, dohledávám info, zajímá mě to, jde o moje dítě, ale pořád jsem laik a čekám, že doktor mi to vysvětlí, když se zeptám. To samý třeba s očkováním - přečtu si nežádoucí účinky i ty vzácný a stejně mě vlastně neinformuje, pokud se nezeptám sama. Jasný, můžu si to načíst, ale myslím, že je fér, aby to řekla třeba i s tou horečkou. Už dvakrát se mi stalo, že jsem až na kontrole zjistila, že máme mít dvě injekce. Mluví o jedný, počítám s jednou a bum v sms o kontrole jsou najednou dvě. Ve škole nám vždycky říkali, abysme lidem všechno vysvětlovali jako by vůbec nevěděli o co jde, třebaže můžou. A to čekám od doktora.

mourovatakocka
13. lis 2021

@treasurka Jj. Po posledním kiksu s objednáním jsem skřípala zubama, ale měnit stejně nemá smysl.

@pampeliska1313 https://www.databazeknih.cz/knihy/prvnich-365-d...
Je to útlounké, ale na základní přehled mi to stačí. Ohledně očkování jsem si hodně četla Struneckou. Ale jak říkám, nechci sama všechno dohledávat, na odbornou práci mají být odborníci, jak říkal myslím Werich.

elesse
13. lis 2021

Holky tak to ja teda vubec neznam. Na ockovani se vzdy pta, chci nechci, kdyz se ptam na jeho nazor, ma nazor, netlaci. Na ockovani se objednavam sama a volim si i vakcinu z formulare. Na mmr jsme byli pozdeji, ale zase, nikdo nekomentoval. Jako strava dobre, ve 4 mesicich muzu zacit prikrmy a Um, ale ridila jsem se svym nazorem. Kojila jsem do 16m, jen se zeptal, zaznamenal a neresil.

fifinka2020
13. lis 2021

@mourovatakocka muzu se zeptat, kvuli cemu nemuzete nekolik let k mori??

pampeliska1313
autor
13. lis 2021

Ještě se chci zeptat, neslyšely jste, že by se kvůli intoleranci na kravskou bílkovinu muselo začít později s příkrmy? Těšila jsem se, že za měsíc už něco zkusíme, ale doktorka jen řekla, že kvůli alergii se musí začít později a teda tentokrat jsem se nezeptala proč.
@elesse jako my dostaneme letáčky, ať si to načteme a to je všechno, ale stejně ještě koukám na net, kde jsou třeba studie a tak, abych věděla, protože mám dojem, že v letáčcích taky není všechno. Zatím má syn jen rotaviry, první hexasimu a prevenar, opravdu proti očkování nejsem, naopak, ale stejně vždycky slyším jak děti umírají když tohle a tamto nemají atd. a i když zatím máme to, co můžeme mít, i nepovinný placený, vždycky si to vyslechnu, ale beru, prostě to asi říct musí..Takže nevim jak by vypadala reakce kdybych odmítla.

elesse
13. lis 2021

@pampeliska1313 nevim, no, syn rotaviry nema. Doktor se zeptal, jestli je chci. Ja na to, ze jsem a ze mi to prijde zbytecny. On mi rekl, ze jemu taky a bylo. A k tomu ma poradku alergologie, synovci dost pomohl s podezrenim na abkm a zjistil uplne jine vysledky a vse je uz ok

pampeliska1313
autor
13. lis 2021

@elesse jó, tak já si zas říkám, že náhoda je blbec, trochu to bylo i o tom, že neměl v tý době ani tu hexu, protože to doktorka radši očkuje později a já byla klidnější, že má aspoň něco.🙂 je fajn, že takhle pomohl, to se hezky čte.🙂

lenula02
14. lis 2021

My máme dr. Hrubesovou a jsme moc spokojení. Ale už nebere nové clovicky...

mourovatakocka
14. lis 2021

@fifinka2020 Protože vzhledem k situaci mám dojem, že byla letos poslední příležitost jet "normálně".

frja
15. lis 2021

Taky máme Dr. Hrubešovou a také spokojenost. I její zástup Dr. Holá je fajn. Obě pečlivé. S Dr. Hrubešovou jsme se v pohodě domluvily na rozvolnění očkování.

kassandra1
9. led 2022

Hlavně ne Ctibora Dostála, to je fakt strašný lékař. Museli jsme od něj odejít, ale i při tom nás stihli ztratit lékařskou dokumentaci. Na Známý lékař měl plno negativních hodnocení, které ale pečlivě maže.