5letá prohlídka, chlapec
Ahoj holky, nemám až tak problém, spíše se jdu vypovídat. Byli jsme s malým včera na preventivce. Konečně to byla relativně klidná prohlídka (z jeho strany), kdy zvládnul vše, bez breku, jen si nenechal změřit tlak. Do této doby u doktora vždy kravál, jen co vešel do čekárny. Tentokrát jsem s ním ale vážně hodně pracovala na tom, aby to bylo bez vyrvalu. Povedlo se, ale...
Zarazilo mě chování naší Mudr. Nikdy jsem s ní neměla problem, ale po včerejší prohlídce jsem rozhozená, a nevím, zda to hrotím já, nebo ona.
Na úvod dostal malý papír, kdy byla písmenka A,B,C, tři tvary, a jednoduchý panáček. Měl to překlesit na druhou stránku papíru. Malý je ale prostě svůj, a když nechce, tak to neudělá. Takže vzal jen tužku, a čmáral. Nevzniklo z toho absolutně nic. Věděla jsem, že je takový, tak jsem měla připravené jeho obrázky v telefonu. On když má svůj den, maluje krásně - dokonce třeba stoleček s akvariiem a v něm rybičky, toastovac na procházce, apod. Mudr si to ale nenechala vysvětlit a hned začala, že co toto jako je, že neopsal vůbec nic, že mu neda ani potvrzení do školky, že mu dá rovnou odklad, že má volnou ruku, a cosi ještě. Byla fakt ale hnusná, nepříjemná, ten tón byl hrozný. Nechtěla se podívat ani na ty obrázky z domu - prej kdo ví, kdo je kreslil. A pak už se to vezlo. Na tři létě prohlídce jsem ji upozorňovala, že se mi zdá, že má malý vpáčené kotníky. Dívala se na to, řekla, že je to normální, ukázala pár cviků a hotové.
O předkožce je zajímavý tento článek https://www.predkozka.info/stranka-pro-chlapce/
@slunea ty jo, to je dobře vážně napsáno. Moc díky!
@nikoulinka Souhlasim s @konidana. Doktori to casto delaji bez zeptani ☹. Jestli mas facebook, najdi si skupinku, ktera tuhle problematiku resi - je tam hodne podobnych pribehu a i to uklidni 🙂
Dala bych ji mozna jeste sanci, i kdyz horko tezko. Ale pokud do ted bylo vse ok...tak mohla mit hodne blby den, i kdyz to ji samotrejme neomlouva. 14dni zpet jsem byla se synem tez na 5lete prohlidce a u nas je maximalni hysterie uz od cekarny, valeni na zemi, rev a plac jako kdyz nekomu rezou koncetiny za ziva a krik vseho moznyho. Ja nastesti v klidu a potreboval syn cas a to ja vim, po pul hodine se povedlo, blik a byl uplnej opak a prohlidla probehla cela. Mam hade. Je to s ni vic nez slozite, i kdyz je to obcas strasne hodnej kluk a neuveritelne sikovnej a chytrej, sportovne nadanej. Kazdopadne sestra, ta mela reci a blbe pohledy celou dobu, doktorka tise tolerovala a ustala situaci prakticky celou v klidu. Sestra by ho nejspis zabila a nechapala. Kdyby predvedla toto doktorka a znala ho(nebyl tam poprve) a predvedla to, co vase, uz bych se tam nejspis neobjevila. Dejte na svoje pocity. Ja uz doktorku menila a jsem rada. Nesmite mit spatny pocit z doktora. Drzim pesti.

@nikoulinka Lékař má být partner a ne tě brát jako podřízenou, ale respektovat tě. Nenechala bych si to líbit a hlavně i sama reagovala, že se mi takové chování nelíbí.
Doporučuji bf boty a chodit hodně bosky venku, až to půjde, kontrola samozřejmě není na škodu.