icon

Co vzít zdravějšího do školky, když má dítě narozeniny?

konik28
6. zář 2016

Mate nekdo napad co vzit zdravejsiho do skolky v den narozenin?Upect nejake susenky?popr nejaky dobry recept.

Strana
z3
lajla
14. zář 2016

@lenka5731 tak to máte doma špatné kousky😉 pokud si myslíte že podle sebe soudím tebe... je to hodně špatný...můžete si myslet cokoliv ale je to mimo mísu
Ad už jen to stočeno úplně někam jinam...takže prosím nechme ostatní maminky ať se vyjádří k nadpisu prispevku

lenka5731
14. zář 2016

@lajla ? Vy zijete někde v izolaci? Nevidíš, co dětem a obecne lidem chutna a co kupují a jedi? Potom te chápu.

lajla
14. zář 2016

@lenka5731 víte že mi je naprosto egal co Vám, Vašim dětem a jiným chutná? Žijte si svůj život podle svého a nechte ostatní žít také tak, kazdemu chutná něco jiného...kdyby to tak nebylo, nerojily by se obchudky se zdravou ,raw a jinou stravou... a ze jich je😉v izolaci opravdu nežijeme....buďte vic tolerantní , bude Vám lehčeji, taky Vám nerypu do Vašeho stylu života, stravy atd...protože je mi po tom putna, tak prosím už mě Neberte do úst,ano?
Hezký den😉

lenka5731
14. zář 2016

@lajla myslím, že jsi to vůbec nepochopila. Ale s tim musí člověk počítat, když na tebe reaguje. Hezky den.

lamia
14. zář 2016

@lenka5731 Ne nebojí se me,bere jako normalni, ze se mnou probírá co ji, když jim něco nechutna,ozvat se umi pěkně. Je to asi stejne jako když se me ptá na cokoliv jiného ( třeba jestli může sama na hřiště). Na SVP se dožadovala ovoce a zeleniny.

lamia
14. zář 2016

Ale jinak my jíme celkem běžně, akorát deti necpu cukrem a snažím se o kvalitu jídla. Ale jestli si na SVP vzala občas bonbóny mi žily netrha,doma ji taky dávám,ale ne denně a ne humus.

lajla
14. zář 2016

@lenka5731 ale pochopila...pouze výsměch a zášť z Vaší strany, o nic jiného Vám nejde,stejne jako vždy...nereagujte a bude lip

lenka5731
14. zář 2016

@lamia co by ne. Jen jsem psala, že když jsou děti starsi trávi více času mimo domov, tak se pravděpodobnost, že se dostanou k humus sladkostem blíží 100%. A většina je myslím neodmítne. Ale někdo si klidne muže myslet, že to zrovna jeho děti odmítnou 🙂

lenka5731
14. zář 2016

@lajla asi sis me s někým spletla 🙂

ladyhacek
14. zář 2016

@lenka5731
@lajla tak mi když jsem byli malé tka jsem zdravo výživu neřešili . Nesměli jsem halvně colu a podobně, ale sušenku, zmrzlinu jsem dostávali a vždy se zeptali jsetli si můžeme vzít - ne kvůli složení, al ejeslti můžeme - většinou bylo řečeno ano někdy né až později > proto nevidím nic špatného na tom, že 9 letá holčička se pá jeslti si to může vztí a pokud je naučená, že některé věci nesjou vhodné a netíhne k ním tak proč né - klobouk dolů - je to úžasné!! Já pracuji (pracovala před mateřskou v McDonaldu) a jendou tam přišla maminka s dcerou (10-12?) a ta že si dá HappyMeal se salátem a neperlivou vodu - koukala jsem na to - to bylo úžasné - dítě si raději zvolilo salát mísot hranolek a vodu místo čehokoliv > nešlo o to, že rodič to zakázal, ale že to dítě to opravdu tak chtělo. Doufám, že se to jendou stane i mému synovi 😀 > i když i my doma nejíme vyloženě zdravě araw - ale snažíme se.

Osobně nevidím nic špatného na tom, když jednou za čas dítě dostane něco nezdravého, ale kolik dětí je ve školce? Pořád se asni něc slaví 🙂
Sladkosti se dají koupit i zdravé - sušené ovoce ....

Co se týče tématu tak miluji špaldové sušenky > 300g celozrné špaldové mouky, 200g másla, 100g medu (či sirupu - může být i méně) ale já dala omylem 120g a bylo to dobré a nebylo přeslazené. Zpracovat těsto a dát na hodinku odležet do lednice. Vyválet a vykrájet tvary a péct (180°C-čas nevím) > pracuje s tím jako z lineckým. Nezkoušela jsem ale chci pak pár kousků namočit v hořké čokoládě - třeba půlku > to by mohlo být moc dobré 🙂
@konik28

lajla
14. zář 2016

@ladyhacek pěkně napsáno,souhlasim😉 jj spaldove jsou super, taky u nás jedou😂
...kdyz nebudu svému dítěti důvěřovat v takové maličkosti jako je jídlo, jak mu potom mužů věřit v daleko jiných a závažnějších věcech?
Děkuji za příspěvek

lenka5731
14. zář 2016

@ladyhacek ruku na srdce, kolik % děti udělá dobrovolne takový výběr? O yo mi o jedine slo. Nehledede na to, že ve 12 už je holka v pubertě a muže klidne ve domě držet dietu.

lajla
14. zář 2016

Děti které jsou k určité stravě vedeny, jsou tak vedeny od malička, takže rozumný rodič vysvětlí proč toto jíst a proč toto ne...Nejde o zákazy a příkazy, ale výběr z...co je pro to a to konkrétní dítě nejlepší...
Pěkný je příběh o vláčků v bříšku, který pracuje dobře, když se mu dá dobré palivo( jídlo)
Běžné se tu na Mk resi problémy jak má dítě zácpu, jak pořad kašle, jak nechce zeleninu...my s tím nemáme vůbec žádný problém a jsme zdraví tuk tuk tuk...a když dotyčná napíše stravu daného dítěte, nedivim se že je ucpané

janawei
14. zář 2016

Budeme dávat ovoce, případně k tomu upeču špaldové sušenky či zdravější perníčky. Konvenční sladkosti - brumíky, sušenky, medvídky, čokoládu, ... nejíme.

lenka5731
14. zář 2016

@lajla to je úplný nesmysl. Pokud pises o starsich. Přijde mi, že se ti zatím narodily jen samé tvárne děti. I když se rika, že minimalne 1 dite je odrazem rodičů, takže to spravne tvrdohlavý se ti asi ještě nenarodilo 🙂 I když promiň, toto je mozna osobní 🙂

lajla
14. zář 2016

@lenka5731 víte já osobně nejim určité potraviny z důvodu protože mi nechutnají, a nejsem na ně zvyklá...děti.to samé...chuť zdravejsich potravin je úplná jiná...když potom zkusim konvenční sladkost, dělá se mi zle, je to jen chuť cukru...děti to mají taky tak...říkám tak si kousni když chceš třeba tatranky...ono.to zkusí..
A prostě vyplivne že nechce...nemusíte tomu věřit,to vůbec ale tak to prostě je...
Umíte si třeba představit potravinu kterou jste nikdy nejedla, dělá se Vám z ní špatně a naráz byste ji musela pozřít? Já teda ne...
Neříkám že nikdy moje děti nezklouznou k jinému.stylu, nezakazují, ale vysvětlují...třeba až bude 9 léta ještě starší.... pošle mě někam...zatím se to neděje a jsem ráda...
Okolí nás v tomto obdivuje, a jak by byli všichni.radi kdyby si jejich deti vzaly sušenku bez cukru místo tatranky či něčeho jiného, já jsem jen ráda, že to u nás momentálně takhle funguje...a dopředu se stresovat že to třeba bude jinak...taky nebudu

lajla
14. zář 2016

...jinak on to většinou člověk.ktery se trochu nebo víc vymyká z davu, většinou schytá...jsem na to už zvyklá tady na Mk
Včera jsem napsala že nepoužívám dětské vlhcene ubrousky protože je tam hodně chemie, a že tím otiram kočárky, kola,auto,atd...fakt to krásně vyleští😉 a pani mi napsala že by mi.ruce usekala za to co dělám...že až budu auto prodavat, a kupujícímu časem sleze díky ubrouskum z auta lak...jak k tomu přijde😂 a že mám používat chemii k tomu určenou...no...co na to říct, agresivita tu jen roste...ale to je zase úplně jiné téma
Od hippu jsou dobré😂

lenka5731
14. zář 2016

@lajla nevím, osobne to tak vůbec nemám. Jíme zdrave, sušenky atd Máme vlastni, ale když dostaneme kupovane sladkosti, tak to normálne všem chutna. Byt nektere mají dost syntetickou chuť, ale ani to mi nevadí, pokud písu jen o chuti. My sníme vse a vse nám chutna, nejsme v ničem vybíravi. Několika lety dost zdrave stravy se mi chuť nijak "nevytribila".

lenka5731
14. zář 2016

@lajla ted tu jim Raw mělněny kokos sufánek a je to lahoda, ale kdyby mi někdo donesl Apeninku z Lidlu, tak s tim problém nemám.

lajla
14. zář 2016

@lenka5731 a to je právě to , každý má jinou zk, jiné chuťově buňky, jiná očekávání...pokud Vám to tak vyhovuje, chutná,a jste spokojeni proč ne...je to výběr každého... jsem ráda že to děti prozatím mají nastaveno.takto a kdo ví...třeba to tak bude i nadále,třeba ne...ale to zjistím až za pár let

somalicats
14. zář 2016

@lajla Hehe, to, ze z auta udajne kvuli ubrouskum sleze lak, to nevadi, ale detsky zadky se tim utirat maji... Nevim, ubrousky mam jen na cesty, doma meju vodou pod kohoutkem 😀 .
Ad jidlo - nijak extra neresim, nezakazuju - domu sladkosti typu brumik a spol nekupuju, deti mi to ani nijak extra nejedi. Zato kdyz loupu mrkev nebo vyndam okurku, tak se o to tahaji.

lenka5731
14. zář 2016

@lajla me spíš vadi to složení než chuť. Sice mám pocit, že ten ztuženy palmac cítím, ale i tak to považuju za chutne.

lenka5731
14. zář 2016

@lajla podobnou debatu jsem mela s 2 kamarádkami, jejich děti chtěly od určitého veku jist totéž co ostatní, ruzne pochutiny, a oni musely ze všeho ustoupit, protoze jídlo začalo narušovat jejich vztah, deti jim lhaly atd. Věk cca 8-11 let.

lamia
14. zář 2016

Já to tak tedy mám, sladké prakticky nejim a když si výjimečně něco dam,tak ty klasické cukrovinky mi nechutnaji. V těhotenství jsem mela hroznou chuť na polomacene sušenky a tak jsem si je koupila a celé vyhodila,byl to hnus, to same tatranky nebo fidorka. Prostě jsem nakonec s mlsanim skončila u sušených datli, mandlí apod Na druhou stranu jsem ve 4.těhotenství pribrala jen 6 kg,tak me ta nechuť k cukrovinkam spis těší.

lamia
14. zář 2016

Fakt teda je,ze polomacenky aspol jsem mela naposledy jako dítě, možná ty dnesni jsou fakt hnusne i pro ostatní😀

lamia
14. zář 2016

Jinak mým dětem sušenky nekupuju a jediné,co jim chutnaly na táboře byly BEbe s oříšky. Bonbony a zmrzlina jim ale jedou normální, ty občas povolim a dělám jinak na mlsani doma zmrazeny kefír s ovocem,deti ho miluji

lenka5731
14. zář 2016

@lamia zrovna ty polomacene Opavia jsou opravdu hnus. Bohužel. Kdysi jsem je mela moc ráda.

nunacek
14. zář 2016

@konik28 Já dávám do školky podobně jako @lajla veganské sladkosti ze zdravé výživy (sušenky, lízátka,...) a k tomu pitíčko ze zdravé výživy.

majkoz
14. zář 2016

@nunacek Veganská lízatka? Z čehopak to je?

lajla
14. zář 2016

@majkoz že mluvím za někoho jiného, ale věřím že
@nunacek myslela veganské sladkosti, kam samozřejmě patří i nějaká lízátka z obyc obchodu...ale určitě měla na mysli lepší verzi a to Biolízátka bez přidaného cukru, umělých dochucovadel a barviv...

Strana
z3