icon

Čtyřleté dítě má pleny, považujete to za problém?

simmonazana
7. kvě 2015

Považujete za problém, když zdravé čtyř a půl leté dítě má na noc ještě pleny?

sarihy
Autor odpověď smazal
sarihy
Autor odpověď smazal
astyna
27. zář 2016

@sarihy

No proč ne, já jsem byla už od roka bez plen kompletně - od 9.měsíce zvládá přes den, sem tam si učůrne, to jako ano - ale venku už dává signal, v noci vůbec nečůrá, až se probudí na mléko, tak ho odchytnu a dám vyčůrat, jako nevidím v tom nic komplikovaného...Jen naučit ty signály.

sisstin
27. zář 2016

@jajinka3 a ja z vymesovani nikdy nedelala divadlo, ani ho neodmenovala. Proste je to normalni vec bez divadla, samo dite mit pleny nechtelo, konec.

jajinka3
27. zář 2016

@sarihy Pochvaly jsou nevýchovné? No tak to je na mě síla. A jak tedy vychováváte děti? Bonbony a tresty?

jajinka3
27. zář 2016

@sisstin No tak každý to dělá jinak, my divadlo dělali a děti byly bez plen raz dva.

sisstin
27. zář 2016

@jajinka3 pochvalama ucis dite hodnotit, tlak na "byt hodny a sikovny". Ja vychovavam hlavne svym prikladem a nechavam dite pocitit dusledky sveho jednani. Za bonbonky a odmeny nikdy nic nedelal, mne je to proti srsti. Ale to uz jsme off topic. Evidentne jsme kazda na jine vlne 🙂

sarihy
Autor odpověď smazal
sisstin
27. zář 2016

@jajinka3 ja mam za sebou vychovu typu "sikulkovani a pochvalovani". Dodnes bez pochvaly mam pocit, ze jsě uplne nemozna, ze me nikdo neoceni a hlavne vse delam kvuli okoli a ne kvuli sobe. Vzdycky jsem byla hodna a poslusna holcicka, coz konci tim, ze jsem vhodny objekt k manipulaci a asertivita je pro me sproste slovo.

jajinka3
27. zář 2016

@sisstin Možná se mnou nesouhlasíte, co se týče plen - ale přece mi netvrďte, že dítě nechválíte. Vychovávat příkladem je samozřejmost, to děláme všichni ať chceme nebo nechceme. Ale nechválit dítě? Proč pro pánajána? Pamatuju si z dětství, jakou jsem měla ze sebe radost, když mě rodiče pochválili, když se mi něco povedlo a slyšela jsem "teda ty jsi šikovná". Myslím, že pokud děťátko neslyší od mamky pochvalu, je o hodně ochuzené. A ano, chci mít dítě hodné a šikovné, chválím, povzbuzuji, taky se zlobím a pokárám.

sisstin
27. zář 2016

@jajinka3 ne, nerikam "ty jsi sikulka" ale treba "vyborn jsi prisel na to, jak ten priklad vypocitat", samozrejme umerene k veku. Dite ma vedet, za co je chvaleno, sikulkovani mu nic nerekne ;)

sarihy
Autor odpověď smazal
jajinka3
27. zář 2016

@sisstin Ale vždyť to je přece správně. Asertivita je moderní, ale do skupiny lidí naprosto nepoužitelná. Asertivitou jsme v práci pohřbili množství dobrých nápadů jen proto, že někdo nechtěl ustoupit, chtěl mít věci pouze podle sebe. Manipulativnost s tím podle mě nesouvisí.

sisstin
27. zář 2016

@jajinka3 pokud neco neudela spravne, tak musi vedet proc. Treba mel bordel v pokojicku. Nekarala jsem ho ani nenalepkovala, jen jsem rekla, ze je skoda, ze si ted nemuzeme hrat s vlacky, kdyz neni kde postavit koleje. No do 5 minut bylo uklizeno.

jajinka3
27. zář 2016

Jdu si hrát za synkem. Mějte se pěkně, příjemnou diskuzi. J.

gepe
27. zář 2016

Tak my jsme asi taky komedianti, kdyz jsme se i s malou radovali u nocniku, kdyz do nej udelala bobek, ci se pri uceni vycurala a sama si tleskala. Co jsem cetla tady ke konci, v podstate nikdo nechtel ani pochopit @jajinka3 co psala.
Jinak 4 lete dite s plinou na noc mi neprijde nic zavadnyho. Avsak co jsem jen letmo pochytila, zrejme je i dnes, jako napr pred 30-40 lety. My nezavodime a nesrovnavame deti. My taky malou nechvalime za to ze se procura v noci, proste vi ze se stane, nikdo ji za to neserve, pochvaly se taky nedocka. Proste se uklidi v klidu, mala zklidni a jde se dal spat.
@sisstin a proc bys jako mela ci kdokoliv karat apod za to ze ma bordel? Chce si hrat s necim jinym, tak si proste uklidi predchozi hracky roztahany, jednoduchy a logicky i bez chytrych rad v knizkach. Me neprijde, ze by jajinka3 byla bez pardonu tak blba jak z ni delate - tak to na me osobne pusobi. 🙂
No nic, tot vse, hezky den i nasledujici.
Ps: to nejsem vasnivou ctenarkou "chytrych knih" o ne/vychove deti atd. Mozna proto nejsem zrejme erudovanou osobou nekomu plkat do vychovy a soudit? ;)) pa

sisstin
27. zář 2016

@gepe no jediny, kdo soudil byla ona. Protoze prece matky, kterym se deti pocuravaji v nocu jsou line. Pak to sklouzko uz nekam jinam a nikdo nehodnotil. Ja naopak "chytre" veci ctu, protoze ja byla vychovavana v necem, co pro svoje deti nechci, ale dany postupy jsou ve mne zakoreneny a diky chytrym knizkam vidim, ze to jde i jinak a hlavne to funguje. Beru si to, co mi prijde vhodny a logicky ;)

sisstin
27. zář 2016

@gepe a ja bych treba jako prvni postup mela "jezis, mas tady bordel, ja ti to uklizet nebudu" atd. Protoze presne to znam z domova a je to prvni, co by mi vylitlo z pusy ;)

gepe
27. zář 2016

@sisstin pokud se z prijemneho a logickeho pro Tebe nestava demagogie a vnucovani pristupu a postoje druhym, ci poukazovani na druhych udajnou tupost apod. aj., tak je to OK 😉
Ja nerikam uplne ze si obcas neco neprectu, avsak vitezi selsky rozum. A zrejme jsem nemela tak poznamenane detsvi 🙂 coz uz je na jinou debatu i tema. Vychove deti zdar, jsou nasim zrcadlem 🙂

sisstin
27. zář 2016

@gepe ne, nejaky vnucovani neceho me uz davno preslo a stykam se jen "se svymi". Ale tahle diskuze mi nedala, protoze oznacovat matky deti se zdravotnim problemem za "line" na zaklade toho, ze prece ja a moje deti jsme to zvladli, to me docela nadzvedlo ;)

jajinka3
27. zář 2016

@sisstin
Asi ses přehlídla. Hned v prvním nebo druhém příspěvku jsem psala, že na noc plínu ve čtyřech letech bych pro jistotu pořešila s doktorkou, a pokud možno bych vytrvala ve snahách.

lajla
27. zář 2016

@jajinka3 dr to ale sami do 5-6 let vuuubec neřeší, ale pokud matka chce dítě nějakou tu hormonální chemii do jater dostane,zbytecna snaha.. jak u pediatry tak na urologii

jajinka3
27. zář 2016

@sisstin To se ale trošku překroutilo. 😒 Nikde jsem nereagovala na děti se zdravotními problémy, to bych rozhodně nesoudila. Vyjadřovala jsem se od počátku k tomu, že nejsou všechny matky podle mého názoru vytrvalé v odplenkování. Prostě mnohé jsou líné a hrdě se k tomu hlásí. Prosím, ať to tak mají, ale nesvádějme pak pozdní pleny TĚCHTO MATEK na děti. Klidně říkejte, jak je to super, že je dítě v klidu, bez stresu. Pak stačí jeden týden na horách, kde se neustále hledá vhodné místo k přebalení, které opravdu trvá déle než vyčurání. Jak kňučí, že ho zebe plínečka. Dost místa v batohu zaberou pleny, přebalovací deka. A to nepíšu o pokakání a o tom, jak se samo dítě stydí, že se počůralo. Za mě to tak super není, tak to nechci doporučovat ostatním...

jajinka3
27. zář 2016

@lajla Chápu. Nevím, nemám s tím zkušenost. Ze své strany bych udělala maximum, pokud by nám čůrání nešlo a byla bych přesvědčená, že se snažíme, šla bych k dr. Když nebude řešit, tak nebude... 🙂

lajla
27. zář 2016

@jajinka3 vyzkoušeno

lajla
27. zář 2016

@jajinka3 ale kdybyste diskuzí četla, tak byste přečetla...že to není o tom konkrétním typu matek..to jen vždy nějaká radoby chytrá, teď nemyslím Vás,do diskuze vstoupí a chytrači

sisstin
27. zář 2016

@jajinka3 resi se tu pleny na noc, kdy dite nema proste hormon zahustujici moc. To muzes ho budit treba 100x za noc a stejne se pocura, protoze se mu ta moc proste furt tvori. Ja nevim, co je na tom k nepochopeni uz. Nekdo temhle hormon ma ve dvou, nekdo v 5. Denni plena je pak uz o tom, jake ma ktere dite povahu, jaky ma kdo moznosti a zivotni styl a do toho je podle me kazdymu kulovy ;)

jajinka3
27. zář 2016

@sisstin No vidím, že s tou asertivitou na tom nejste až tak špatně 😉 Nic, mějte se pěkně, víc nebudu přispívat, J.

sisstin
27. zář 2016

Syn proste ve dvou netusil, ktera bije, mel z nocniku a vseho hruzu. Ve trech jsem videla, ze uz pobira, vzala jsem mu plenu, porad vysvetlovala, kam se cura. Do tydne byl bez a uz nikdy v zivote se nepocural. Do te doby nas plena nikdy nijak neomezovala, nebrecel kvuli ni atd. Tak jsem asi lina a neschopna, ja byvh nebyla schopna ho nutit nekde sedet, kdyz nevi proc a boji se. Kamaradky dite bylo v roce bez plen, proste si ji sam sundal a bylo. Oba kluci ted v 9 letech jsou na tom stejne, syn je vyborny v matematice, jeji je sikovny na ruce. Ale vyvojove jsou oba jako vrstevnici. A je mi naprost burt, ze jeji syn byl bez plen o dva roky driv. Tum bych to asi uzavrela tady ;)

gepe
27. zář 2016

U 4 leteho, zdraveho ditete mentalne I fyzicky je napr. denni noseni pliny i za me uz mazec 😀 ale tak kazdeho vec, lenost, pohodlnost, zivotni styl ci rikejme tomu jak kdo chce 😉 😀
To jen ma mala skromna vsuvka 🙂
@sisstin vidis, to chce proste klid 😉 me nadzvedavaji od 1.9. rodice co davaji nachcipany deti do skolky a ja mam byt jako jeste ten sobec netolerantni co po nich chce at tam ty deti nedavaji.

Strana