Čtyřleté dítě má pleny, považujete to za problém?
Považujete za problém, když zdravé čtyř a půl leté dítě má na noc ještě pleny?
@sisstin ja nepochybuju, neznam to z Czech ale zahranici, zdrave deti s plinou i dudlikem 🙂) hlavne ja nic nerozporovala, natoz abych hanila rodice a deti co spi v 4 letech v noci s plinou! Denni pliny se tady resily, ode me to byla POUHA poznamka! Jdes ted zbytecne proti me. Tak pa
@sisstin protože matky maji často potřebu definovat samy sebe úspěchy svých deti. Včera jsem se málem pocurala smíchy, když jsem četla diskusi, kde matka jednoho triletaka hladila, ze Pepiček umí počítat do 5. Během par minut tam prilitla reakce maminky (o par měsíců starší) Marušky, ze její dcera je taky moc šikovná, ze už pocita do DVACETI, akorát u patnactky se občas zadrhne.... Fakt jsem si nemohla pomoci a smála jsem se ještě asi 5 minut.
Hladila = hlásila ☺ ... To ten mobil, pardon
@josefina79 tak já se přidám...moje to umí v angličtině😂😂😂
@gepe memocnost deti v zarizenich je kapitola sama o sobe. Ja mam treba dite, ktere chodili do skolky asi tak 9 mesicu a tri tydny z 10 mesicu a ve skole nema ted v druhe zameskany ani den. Proste to tak je a pocet unudlanych deti na nej nema zadny vliv. Mam stesti. Nekdo takove stesti nema, ma dite nachylnejsi. Jenze stejne tak je matka samozivitelka, ktera zije z ruky do huby a byt doma s kazdou rymou ditete nemuze. Ja to chapu, ze ses nastvana, ale proste mas cernyho Petra v tomto a nikdy se lidi nebudou prizpusobovat v jinym na ukor svych moznosti. Ale to je debata uplne mimo uz....
@gepe ale samozřejmě že napadlo, ale nikdy nebudou rodiče jednotní...a hlavně nikdy nevíte od koho ten bacil je...já říkám nelíbí se mi to,ale chápu...tak si stezujte u učitelek a školky, holky chodily jednu doby do školky kde učitelky prostě nemocné do skolky nebraly...tak se sjednotte a pokud to vadí více maminam dá se s tím něco dělat
@sisstin jo, znam myslim relativne dobre Tvoji story, jsem tady 6 let. @lajla to je na jinou diskusi, pouze jsem poznamenala co nadzvedava napriklad me. Ucitelky i hlasily, ze tam je nekdo nachcipany, ci vietnamskemu rodici kdy chlapecek prasil sliny pri kasli po satne rikaly at poridi sirupek a blabla. Budeme to resit, avsak rozhodovani jake dite ne/muze do skolky viz.nachcipanost bohuzel vetsinou nerozhoduji ucitelky, ale zrizovatel.
Proste jsem tom chtela rict, ze kazdyho neco nadzvedava, a ze to chce hlavne klid. Emocni stranku je zbytecne do debaty tahat i kdyz se jedna o deti. A kor pak skatulkovat lidi 🙂 a je jedno zda jde skolni zarizeni, o pliny a vlastne dalsi veci typu treba kojeni, ockovani atd. 🙂 mam kolem sebe lidi ruzneho nazoroveho spektra i postoju, se vsemi v pohode. Tady je to fakt divoky, nejednou se nejde normalne bavit, ci podiskutovat..
@sisstin
@sarihy Ale u nás taky jak říkáte "divadlo" u nocniku zabírá. Jak u Anežky, tak i Vitka a nevidím na tom nic špatného. A co vím, tak je to "lety osvědčená praxe ". Proč se tady v tom státě vždycky to, co je z minulých dob a přesto funguje, apriori považuje za špatné? Vždyť za pár let si může stejně tak někdo "tukat" na čelo nad dnešními metodami "moderni" výchovy.
P.S. Nemyslím si, ze by pochvala typu "jsi sikulka" byla u malých dětí od věci a dítě nevi za co je. Teď jak učíme Vitka na nocnik, šel s mým manželem au na záchod a manželovi zatleskal. Takže bych řekla, ze dost dobře za co ho chvalime. Konstruktivní rozmluvy uz vedu s dcerkou (5 let), ale také jsme začínaly u "sikulky".
@jajinka3
@ilonne ja se normalne do techto debat nepoustim, ale popirani toho, ze nocni pomocovani nelze ovlivnit (kdyz to tvrdi i lekari a do 5 vas nikam nikde neposlou) jsem mela potrebu proste okomentovat. Ze se tu dal placam v tom, je pro me uz spis kontraproduktivni.
Dik holky za debatu, musim jit.
tak drobec mal narodeniny a v skolke mu ucitelka gratulovala a na koniec dodala ze...a aby si sa uz v skolke nepocikaval. On zostal zarazeny, a zacal pozerat do zeme a zrazu nevedel co chcel spravit, ze chcel rozdavat cukriky. A to sa pocikal za cely mesiac iba 3x v spanku. Aj to vyzeralo tak, ze sa proste nevycikal pred spanim, lebo toho bolo moc. :(
@strelicia Taky bych na to učitelku upozornila! Tímto sráží sebevědomí chlapečka a může to mít následky pro jeho osobní vývoj!!
Já se pridam, můj synator bude mít v prosinci 5 let. Cca od dvou let je pres den bez oken,ale v noci je ma stále. V lednu nas čeká speciální vyšetření, ale už teď tušíme, ze ma pravděpodobně enurezu, jeho moc se téměř nezahušťuje a on vůbec necítí potřebu jít curat. Bohužel ma často nehodu i pres den, proste to necítí. Považuju to za problém v tom směru, ze ho stále musím posílat, aby sel curat, ze ho musím často převlékat, ze v noci 2-3 vstavam, abych ho dala vycurat, ze musim porad kupovat pliny. Ale jemu nic nerikam, proste víme, ze v tomto směru není úplně zdravý, ale bohužel tohle dr do 5 let neresi, čekáme tedy na pate narozeniny a pak nas čeká kolečko na několika pracovistich.
Muzu se zeptat nema nejaka maminka na prodej neureticky alarm děkuji
@lajla Já taky. Můj syn se taky občas ve spánku počůrá, tak jednou do týdne max, ale jinak je velmi šikovný a tohle mu někdo říct,tak se proměním v zuřivou lvici. To je jako kdyby ti někdo přál a řekl "A konečně už zhubni/přiber/najdi si pořádnýho chlapa/počni první dítě a já nevím co všechno ..."
dakujem zienky za povzbudenie. ta ucitelka ma tak zblbla ze som s nim zacala chodit po psychologoch, neurologoch a vsetci sa divili ze z akeho dovodu, ze ho hned aj vyraduju z evidencie, lebo nejavi ziadne znamky problemoveho spravania. Odporucili zmenit skolku. Aj tak som uz bola rozhodnuta ze zmenime, po tom ako to na mikulasa vyvrcholilo a tato ucitelka zakazala Mikulasovi aby dal mojmu synovi darcek. Vsetky deti si tak chodili po darcek k Mikulasovi ale moj syn nedostal. Dostal ho az ked sme odchadzali a aj to pod hrozbami a vyhrazkami, a ja som len kukala a nechapala o co ide. Ked som sa spytala co sa stalo tak povedala ze bol velmi neposlusny a sotil jedneho chlapca do stola (viem presne ktoreho, vzdy mal problem len s nim - jeho otec na mna strasne v satni krical a vyhrazal sa mi, jeho syn robil zakerne veci mojmu, proste to nebolo dobre). No a ja som myslela ze vsetky deti dostavali az pri odchode darceky, ale dozvedela som sa ze iba moj syn. Odvteedy uz v tej skolke nebol, zmenili sme za inu a tam si ho nevedia vynachvalit, vraj tak poslusneho zlateho a sikovneho chlapceka uz davno nemali. Tak som iba lutovala, ze som to neurobila uz davno. Ponaucenie pre podobne pripady ako ja - necakat, riesit.
@sellenne dekuji😉
Mmch, nejen pro tebe. Po napsani lonskeho dlouheho prispevku jsem byla prave s nejmladsi v laznich. Nesouviselo to s pomocovanim, ale kvuli prodelane gynekologicke operaci.
Uz tam bylo pomocovani mene caste, kratce po navratu oslavila seste narozeniny a jak mavnutim proutku bylo po problemu. Behem mesice a neco pomocovani skoncilo. Jestli mela od te doby snad 3x nehodu..., a to byl jeste vzdy signál pocinajiciho prochladnuti, do dvou dnu kuckala a snoplila.
Nakonec tedy nebylo treba nic specialne vysetrovat, proste v teto oblasti dozrala pozdeji, ac v jinych cinnostech byla treba napred.
Jsem rada, ze jsme byli trpelivi a mala z toho nema zadne trauma a skarede vzpominky.
Ted koukam, ze ten prvni prispevek je dokonce predlonsky, v laznich byla loni v unoru.

Dcera od prvnich prikrmu sama ji (7m), je z toho neslutecny bordel, kazde jidlo uklizim 20 minut, ale vidim tu radost z toho, ze muze sama a ze ji jidlo bavi. Pro nekoho je to nepredstavitelny, nesnesl by spinavy dite a pul bytu a krmi treba dva roky. No ve 4 se stejne najedi obe deti. Proc ma porad nekdo potrebu hodnotit??? A soutezit, ze mije dite to a to, ja jsem ho naucila a vy ostatni jste line? Ja se nedivim, ze nas chlapi maji za slepice, protoze my se dokazem zhadat naprosto u vseho, fakt.