Čtyřleté dítě má pleny, považujete to za problém?
Považujete za problém, když zdravé čtyř a půl leté dítě má na noc ještě pleny?
Stekkna každé dítě je jiné. Mému budou v lednu 3 a plenu na den nemá teprve dva měsíce dřív k tomu prostě nedozral. Nepřipadá si jako líná matka když své dítě nenutim k něčemu co stejne musí pochopit sám a nikdo mu to do hlavy neda když nechce
Za tři měsíce bude synovi pět let a plenu na noc stále má. Už se nám stalo, že 14 dní byla suchá a pak si opět ucvrnknul. Spí jako špalek už od porodnice, opravdu ho nic nevzbudí. Už jsem to konzultovala s pediatričkou a doktorka mi řekla, že má ještě čas. Syn je druhé dítě, starší dcera byla bez plen velmi brzo, ale ta se v noci sama vzbudila na čůrání, má velmi lehké spaní.
Zasnu nad některými odpověďmi. Ufuf. Dle dětských psychologů je plina na noc do 5 let v pohodě. Takže nechápu, co se tady řeší.
Mě to připadá naprosto normální. Pokud tím rodič dítě ještě stresuje nejenom, že je dítě v tomto věku již hodně uvědomělé a trápí ho to, navíc ono to nespraví tím, že mu to rodič opakuje, takže k tomu se ještě přidá třeba i noční můra...... 😒 velká škoda a naprosto zbytečná. Do 5ti let má dítě plné právo na to mít plenu, at se to někomu zdá divné či nikoliv. Dokud mozek nebude vědět, co má s tímto dělat, tak močový měchýř ani nic jiného to také neumí. Rozhodně ani nepomůže noční buzení dětí (jen se tím naruší spánek a dítě bude spát hůře) ani nedávání pití před spaním, nic... je to jen o spojení mozek-močový měchýř- noc..... a výlevy které se tu nacházejí jsou spíše směšné, ke konci smutné.... hodnotit matku dle toho, jak dlouho má její dítě plenu mi přijde krajní debilita té matky, která to napíše....
Tak prvni syn mel plinku na noc do peti let a nikdy ji nemel suchou. Asi ve 4 letech jsem mu ji zkousela vzit, ale 14 dni a zadnej efekt. Jen ja nevyspana on dvakrat stejnw v noci pocuranej, takze jsem ji vratila.Presne v peti letech jsem to zkusila znovu a to ken proto ze se mi s nim nechtelo behat nikde po urologii. No asi po mesici jsme to celkem zvladli i kdyz jsem taky porad prala, ale vypilovali jsme to a stacili kdyz se dal zhruba dve hodiny po probuzeni vycurat a byl schopnej vydrzet az do rana, nekdy se ale stejne pocural. A to jsme tak delalu rok, pokud ksme ho nedali pocural se a on se sam nevzbudil, jelikoz ma neskutecne tvrde spani. I u toho curani spal. Noa ted po roce bude mitsest a on se budiiii sam a jde
Z cehoz mam velkou radost. Ale trvali to. No a mladsi bude mit 4 a plenku na noc ma stale. Uz jsem mu ji take zkousela vzit, ale dvakrat jsem ho dala vycurat a stejne se dvakrat pocural , takzw tak. Taky se na me divaji supermatky jako na lempla, ale my vime svy zejo. Kdo to nezazil tak to nepochopi. 😉
Mám čerstvě čtyřletého syna a suchou plenu na noc neměl prostě ještě nikdy. Ani jednou. I když jsme zkoušeli vstávat, nebyl schopen se natolik probudit, aby to dokázal pustit. Prostě jakmile upadne do hlubší fáze spánku, neví o ničem, spí klidně v mokrém až do rána. Když spí po obědě tu hodinku nebo tak nějak ve školce, tak to tak v 70 % vyjde bez počůrání. Přes den to bez problému zvládal až po 3. roce, kdežto jeho ml. brácha v 1,5 roce. Takže výchovou to nebude, pro šťouraly. Prostě každý dítě je nastavený jinak. Tuším, že kdybych na to nějak víc tlačila, tak se to projeví jinde na chování nebo tak, takže to si nelajznu.
ano. Pokud nevydrží, nemělo by už od 18 hodiny pít.
Ve 4,5letech je to tedy moc!
Považuji to za zcela normální,taky jsem měli do čtyř let na noc plínu.Za nenormální považuju jenom to,že se tímhle někdo trápí.Do školy jsme, myslím,všichni nastoupili bez plínky takže není důvod se stresovat,pokud je dítko zdravé 🙂
Jéé kolik já měla v tý době kolem sebe dokonale dokonalých matek,kterým děti byli od roku a půl bez plínky a dostávala jsem stovky zaručených rad jak na to 😀 😀
Stekkna Mě by teda zajímalo, jak to má ta matka udělat, jak vysvětlit dítěti, že se nemá v noci počůrat, když to to dítě prostě neovlivní a čůrá ve spánku a neví o tom. To jsou zas kecy tady 🙂 dítě k tomu potřebuje dozrát. Nečůrat ve spánku nejde naučit. Mozek musí být natolik vyspělý, aby si to uvědomil. Leda ho tak chodit budit na čurání, což ho ale taky nenaučí.
Já bych řekla, že jediné, co je tu moc, jsou lidé, kritizující ty, v jejichž botách ani krok neušli. A opravdu vtipné mi přijde tvrzení, že vše je o vysvětlování a důslednosti. Jen to potvrzuje to, jak mají někteří klapky na očích a vidí jen to své já dokázala, já umím. Zakladatelko, hlavně trpělivost a cit, jednou to přejde a to že to některým přijde divné, je jejich problém v jejich hlavě. Z odborného hlediska je to v normě a i kdyby nebylo, stresováním a drilem ničemu nepomůžeš.
Ano povazuji to za normalni. Ohledne svych deti nestresuju, myslim, ze do skoly v plenach nepujdou a na kecy z okoli a rodiny z vysoka kaslu. Dudlik, pleny a mnoho dalsiho nechavam na nich, kdy dospeji samy , ze uz nechteji. A nejvetsi tema je to pro babicky.
Pevné věřím, ze příspěvek od stekkna je jen žert!! Jinak do 5ti, 6ti let je to rozhodne normalni a neni treba řešit s x odborniky
Stálo to sice půl balíku plenek, vlastně nestálo, jen ten malej si to myslí. Kamarádka začala vysvětlovat 4-letýmu, že už nemusí mít plenku, ale musel. Tak ji začala dávat i jeho plyšovému medvědovi. Měla k ránu sice starost tu plenku pocmrndat vodou, ale vydržela to asi necelé tři týdny. Samozřejmě, tu vodou pokapanou nechala uschnout, nic jí nebylo, ale komunikovala s medvědem a malým zároveň. Pak jednou nechala medvědovi plenu suchou a malej začal s medvědem "závodit". Aby mu udělala pré, tak ještě mezitím nechala medvěda počůrat..., ale už tři měsíce je malej bez plenek
Ne, nepovazuji to za problem. Moje neter to tak mela taky a nic s ni neni ... Kdyby slo o pliny pres den, tak to bych jako zasadni problem videla, ale ne v noci ...
Můj syn měl pleny na noc do šesti let - jezdili jsme na nefrologii, kde nenašli žádný problém - jen zkrátka nebyl dost vyzrálý.... Řekla bych, že je to naprosto normální a divila byste se, kolik dětí to tak má 🙂.
Já nevím myslím,ze každé dítě ma svůj čas....my plenku na noc dáváme ještě taky. Tedy jen pro jistotu,ale dáváme 🙂
Ahojte, pisem sem, lebo ma zaujima ako to je v Cechach. Stala sa nam taka vec, ze syn v 3r a 9m sa este pocikava v spanku. Presne ten problem co ste tu uz popisovali. Nezobudi sa na to ze sa mu chce a pocika sa pocas spanku a spi v takom mokrom. Ked sme ho minule v noci prezliekli pocikaneho, rano sa zobudil pozera ze: jeeej mami, ja som sa nepocikal a vycaril taky stastny usmev na tvari ze mi vyhrkli slzy, no musela som mu povedat ze sa pocikal. Proste to nevie ovladat. Trapime sa uz 5 mesiacov, kazdu noc ho 2x za noc budime raz o polnoci potom o 3h rano. A davame ho vycikat. Aj sa zobudi a mrnci ze mu vadi svetlo, ale vycika sa. Uz padame na hubu s muzom, co sme sa pol roka nevyspali vsetci. Nech mi este niekto kaze o lenivosti a nezodpovednosti rodicov. No ja by som v tom taky problem nevidela, ovsem ako syn nastupil do statnej skolky, pre pani riaditelku je to obrovsky problem. Dostali sme kazanie, ze toto ma dieta ovladat uz v 2 rokoch, bolo ho to treba doma naucit, a ze keby to vedela, neprijala by ho. Vylucit ho zatial neplanuje, ale musime nosit svoj paplon a plachtu - v com samozrejme nevidime problem. Bolo to strasne ponizujuce, vypocut si ako sme nezvladli vychovu a povedala ze to musime riesit cez nefrologa a psychologa. Sme z toho nestastni a najviac sa bojime, aby z toho drobcek nemal traumu, pretoze on si to velmi dobre uvedomuje ze sa mu to nedari a je z toho vzdy velmi smutny a sklamany. Aky nazor mate, bola ta kritika riaditelky na mieste?
@strelicia ach ja začínám na to "tabulkove" okoli byt tak alergicka. 🙁 v roce musi umet tohle, ve dvou tohle, ve trech tohle a kdyz neumi, tak je divnej nebo mozna zanedbanej. NEBO MOZNA JE SPIS KAZDE DITE JINE!!!vyprdnete se na reditelku. Joo nektery deti nemaji v roce pleny, protoze jsou neuveritelne sikovny a nebo rodice neuveritelne tlacili na pilu a nektere dite k tomu dospeje pozdeji. Ja dávám na potřeby dítěte, ne na tabulky. Nebojte přijdou noci bez plen.
@strelicia ono je to naprd. Sice chápu, že za to nemůžete vy ani dítě, ale na druhou stranu i pro učitelky je to hodně nepříjemné. Mít takových dětí víc, tak se z toho zbláznění ☹. Ale to odpolední spaní ve školce tak dlouho netrvá, nemůže učitelka dohlédnout na to aby si před spaním malý opravdu odskočil?
@strelicia a to se pocurave jen v noci, nebo i ve dne? Pokud jen v noci tak bych to ve skolce ani nerikala...
@strelicia pokud se malý počurává ve spaní ve školce, tak je problém s paní učitelkou, protože si nezkontroluje, že malý se před spaním opravdu vyčural. Během té hodiny a půl, kdy spí není možné, že se počurá, když se předem opravdu vyčurá. Přineste do školky jednorázové podložky pro přebalování a ať mu je dávají pod prostěradlo. Jinak v noci má nárok na plínku. Takže bych netrápila vás ani malýho a dávala mu na noc plínku s tím, že kolem půlnoci (pokud jste vzhůru) bych do dala vyčurat. Ve tři fakt už né. To musí být na hlavu. A hlavně víc věřte sobě a taky malýmu. Je to určitě šikovný chlapeček. A učitelka sprominutím KRÁ*A
@nikinnna no oni tvrdia ze v celej skolke takeho nikoho nemaju (pretoze cela mala trieda ma adaptacny proces -t.j. este tam nikto nespava a z druhej triedy tam spava par deti este iba). ked je len jeden a sam, tak by ju to nemuselo tak obtazovat. Navyse ked sme vsetko doniesli z domu - pogumovanu pokryvku na plachtu ktoru len zhodi a paplon aj s povleceneim sme doniesli z domu a budeme to prat a nosit ciste. Nikto by si to ani nemusel vsimnut, ak to syn bude robit sam, nema ich to ako obtazovat. Je to len nehoda pocas obedneho spanku a nie vzdy. Za tyzden sa mu to stalo len 1x.
@holubice.petra je to pocas obedneho spanku, inak cely den chodi sam na wc uz asi 2 roky, s tym problem neni, jedna sa len o obedny spanok aj to nie na dennej baze
@evulina77 dakujem za pochopenie, som rada ze niekto zdiela tiez moj nazor. Horsie ze uz aj moje blizke okolie na nas zacalo tlacit ze to nie je normalne ze v tom veku je to uz porucha a mam ho vlacit po odbornikoch a tlacit liekmi ktore ho zazracne naucia budit sa v noci na cikanie. Inak je zaujimave, ze v noci doma vydrzi pravidelne 3 hodiny necikat pocas spanku, v skolke aj 2 hodiny spanku su problem, lebo sa pocika a este kolko moc....jednoznacne siel spat nevycikany, aj ked som hned v prvy den na to ucitelku upozornila nech na to dohliadne a este si to ona aj znacila do zosita. Neviem, budem len dufat, ze nas nevylucia koli tomu a ze sa to syn co najskor nejak nauci, dozrie. Tu plienku na noc sa mi nechce vracat mu, aby to nebral ako svoje zlyhanie, strasne intenzivne take veci on preziva.
@strelicia dceři jsou 3 roky a 3 měsíce. Doma mi v poledne nespává, takže jsem pro jistotu dala do školky už na začátku pogumované prostěradlo. Navíc učitelky posílají všechny děti před spaním čurat. Nikdo s tím problém nemá. Vím, že loni se to stávalo pravidelně i jedné předškolačce a maminka prostě každý den fasovala věci na praní, ale nevšimla jsem si, že by ji některá z učitelek nějak ponižovala.
Co se noci týče, dceru nebudím - nestojí mi to za to. Na noc má plenky a ráno jsou pročůrané opravdu hodně. Do šesti let noční počůrávání neřeší ani lékaři, protože každému dítěti dozrává nervový systém jinak a tak to prostě některé dítko zvládne dřív a jiné později.
syn jak kdy moc de zbavit plen nechce dcerka to už nekdydava ted obvikle maji rano suchou plenu oba ale syn je zhnili chodit řekne vždy až se vyčura dcerka si parkrat donese nocník a pak zas to pustí kam se ji zamane . syn 3roky dcera 14mes dop podloýky proti počurani ja použivala cu male protoze i když sem ji v noci do 11m prebalila 3 x tak byla durch latkoive to pobraliu ale papiraky žádné
Dotaz znel: Povazujete to za problem? Holt nekteri ne,jini ano, toto snad nema byt diskuze,kde se vsichni poplacaji po zadech se stejnym nazorem. Rozcilit se nad prispevkem o line nedusledne matce,to umim pochopit,ale spilat tu vsem,co si mysli,ze to normalni neni,mi prijde take smesne. Pani se ptala na nazory,ne na lekarske zavery,ktere si beztak jiste vygooglila.

Jediný problém, který po přečtení těchto odpovědi vidím, jsou některé kecy o neduslednosti ci lenosti rodičů. Takze opět... Pouze netolerance a omezenost.