icon

Čtyřleté dítě má pleny, považujete to za problém?

simmonazana
7. kvě 2015

Považujete za problém, když zdravé čtyř a půl leté dítě má na noc ještě pleny?

petradova
10. zář 2016

elephant:
@elephant A ty jsi jeho počůrávání neřešila s lékaři? Mě tedy nepřijde osmileté dítě s plínou po urologické (a možná i psychické ) stránce v normě. ☹ . Stejně tak jako když vidím ve školce pětiletou holčičku s dudlíkem 😝 , taky masakr.

magdalenax
10. zář 2016

Už jsem tu jednou přispěla. Pokud to zakladatelce diskuze nevadí, jakože asi vadí, jinak by se neptala, tak ať to nějak řeší. Nemá-li dítko zdravotní problém, tak si myslím, že odnaučit pleny na noc by neměl být až takový problém.
Někteří rodiče bohužel ze své vlastní pohodlnosti ledacos neřeší, viz příspěvek výše. Než aby pětiletou holčičku odnaučili od dudlíka, tak raději počkají, než jej zahodí sama, ale již si neuvědomují, že dítko, kterému se může dostat posměchu od ostatních může do sebe dostat určitý blok, se kterým se bude těžko srovnávat, a že si děti pamatují a hlavně to, co se jim hodí, to víme všichni.
Pleny, dudlík, nebo jezení příborem...., to je jedno. Pokud dítě nebude k těmto "věcem" vedeno, tak bude mít pleny pořád a ještě v patnácti bude jíst rukama......

Jako rodiče jsme od toho, abychom dítě nějak vedli, odnaučovali od zažitých věcí a učili nové.

tahejhula
10. zář 2016

@strelicia Nocni pocuravani je v tomto veku normalni. Opravdu se to resi az po patem roku veku ditete. Nocni pomocovani neni o sveracich ani castem vysazovani na nocnik nebo toaletu. Horsi je to pocuravani po obede a to predevsim z hlediska te skolky. Nemohl by si tam sam natahnout kalhotkovou plinku s tim, ze by se samozrejme i nadale snazil udrzet moceni na zachod - tedy vycurat pred spanim a ihned po probuzeni?

jizi
10. zář 2016

Dceři bude pět. Plenu na noc mívá. Má diagnostikovaný dráždivý močový měchýř, bere léky. Vše není jen o důslednosti. Těm, kdo žádný problém nemají, se to kecá. Taky jsme si dlouho mysleli, že je to o tom, že se málo snaží, už jsme nevěděli z který do který, až jsme skončili na dětské urologii. Náš problém je naštěstí poměrně běžný a není to nic hrozného. Je to ovšem běh na dlouhou trať. Takže s těmi soudy bych brzdila, nikdy nevíte, zda tam nějaký fyzický problém není.

svetlus_pepca
10. zář 2016

@strelicia Nemám zatím zkušenost se svým dítkem, protože malému jsou teprve dva roky, ale mám jednu z vyprávění. Od mých rodičů. Narodila jsem se v době, key se jelo jen a pouze podle tabulek. A naši tehdy řešili totéž. Noční počůrávaní. Tak dlouho je totiž všichni tlačili do toho, že musím být bez plenky, až se to dopracovalo k tomu, že jsem se ještě v deseti v noci počůrávala. Zdravotně jsem byla naprosto v pořádku, nikdo a nic mě nestresovalo, přesto jsem se v noci nevzbudila a počůrala se. Takže já bych to nehrotila, na pilu bych netlačila. Malému bych plenku v noci nechala a dala tomu ještě chvíli čas 🙂 Třeba bude nakonec stačit pár týdnů. Ale ze všech opadne ten stres a pak to půjde samo. Držím pěsti!

sarkar
10. zář 2016

Dceři jsou 3,5, přes den je bez pleny od 18 měsíců, ale v noci plenu stále chce, tak neřeším, na nějaké buzení jí nebo odpírání pití večer nemám nervy, to dám radši tu pětikorunu za plenu 😝 naštěstí nemám okolo sebe takové ty věčné dotazovače, tak se tím moc nestresuju.

holubice.petra
10. zář 2016

@strelicia a byl by pro ucitelku tak strasny problem mu pro jistotu dat na spani plenku?

magdalenax
10. zář 2016

@holubice.petra ...a už jsme u toho..., že by se jí mohly ostatní děti smát, že má plenku, to nikoho asi nezajímá, že

etinka
10. zář 2016

Dětská lékařka mi řekla,že do 5let je to naprosto normální.Dcera byl bez plně na noc od 3,5let.Syn se na noc odplenkoval ve 4,5letech (později jsme zjistili,že je autista) a kamarádky naprosto zdravá dcera je měla o rok déle než syn.Dneska je holčičce 11let,je naprosto zdravá a bez problémů....každé dítě je jiné.

holubice.petra
10. zář 2016

@magdalenax kdyby mu ucitelka dala plenku nekde stranou tak to ostatni deti nemusi ani vedet...to kdyz bude mit mokrou postel se smat nebudou?

tahejhula
10. zář 2016

@magdalenax A jsme u toho, deti by se smaly, protoze je tomu nekdo naucil. Casto pri jejich samotne drezure na nocnik. Necht si hrabou do svedomi pritroubli dospeli, kteri si potomky pletou s cirkusovym konem.

magdalenax
10. zář 2016

@holubice.petra Pokud dítě nepotřebuje plenu přes den a ukočíruje potřebu natolik, že si řekne, či samo dojde na záchod, považuji noční počůrávání za pohodlnost rodičů, pokud - jak jsem zmiňovala, není problém zdravotní.
Jasně, dám dítěti plenu, uložím do postele a o nic se více starat nemusím.....

markyzka84
10. zář 2016

N o takze my komplet nez plin a chodime kakat i curat na zachudek takze zhruba u nas plenka (na noc) do 33 mesícu

magdalenax
10. zář 2016

@tahejhula Nepřeháněj, víš dobře, jak jsem to myslela

tahejhula
10. zář 2016

@magdalenax Vis vubec neco o tom, jak ma vypadat nocni provoz ledvin a cim je rizen? Nocni nepomocovani neni o vysazovani na nocnik. To totiz pouze narusuje spankovy rytmus, ale pricinu nocniho moceni neresi.

tahejhula
10. zář 2016

@magdalenax Nevim, kdyby deti nebyly casto "motivovany" nesmysly tipu: Prese nejsi mimino, abys mel plinu... Pliny jsou pro mimina, smali by se ti... tak by je nejak nenapadlo, ze reakci na plenu ma byt vysmech.

magdalenax
10. zář 2016

@tahejhula Aha, takže když se dospělý člověk probudí a jde na záchod, tak je to špatným provozem ledvin

tahejhula
10. zář 2016

@magdalenax Muze to byt nadmernym pitim, muze to byt snizenou koncentracni schopnosti ledvin... treba.
Ale zakladem je, ze stav nutnosti nocniho moceni je fyziologicky u deti do cca peti let, tehotnych a starych lidi.
Ale zakladem nemoceni je funkce mozku, ktera vecer prevede ledviny do stavu "spanku" a ty zacnou moc silne koncentrovat. Proto je taky rano tmava.

tahejhula
10. zář 2016

A pokud si kdo mysli, ze tuto funkci lze naucit, nebo nastartovat nucenym buzenim a kruhy pod ocima rodicu, tak uz nemam co napsat. 😂

lajla
10. zář 2016

...holky ona
@magdalenax ví vždy všechno nejlíp, tak ji prosím u toho nechte... nepřežila by😉

heduska82
10. zář 2016

@tahejhula naprosto souhlasim...drezura deti ve smyslu pocuraneho bytu, protoze mu tu plinu proste nedam a hotovo (o tom, jak je ve stresu to dite asi neni treba mluvit), omezovani piti pred spanim (pokud je v rozumne mire tak jo, ale znam i takove, co po 17.hodine nedaji napit, aby postel byla sucha) a nocni buzeni je debilita nejvetsiho kalibru....co si jako tyhle super neomylne a bezchybne matky mysli, ze to tomu diteti v polospanku da? Krome teda toho, ze ho nenechaji v klidu spat...ano, to dite jednou suche bude, ale urcite ne z toho, ze ho v noci tahaly z postele, ale proto, ze k tomu dozral mozek. Je mi z vas spatne!

holubice.petra
10. zář 2016

@magdalenax pises blbosti...pokud ma dite tvrdy spanek tak ho nevzbudi ani nutkani na zachod...a ano dam klidne diteti plenu nez ho za noc nekolikrat budit nebo mu v noci prevlikala postel...memu diteti totiz vubec nevadilovze spi v mokrym ani ho to neprobudilo...nastesti ve trch letech jako kdyz utne a prestal se v noci pocuravat a sam si rekl ze uz plinku nechce

lajla
10. zář 2016

@heduska82 ...ono nejhorší je že na to noční buzení se i ty názory doktoru různí...někdo říká buďte ve stejnou dobu, dítě se to naučí a bude se tak budit, druhy nebuďte... dítě dozraje..ale kdy? Třetí říká kupte si enureticky alarm a dítě si dojde samo... někteří říkají nedávejte pít, druhy vám řekne ať pije ať hezký pije...jinak ono celkově se nemá na noc a v noci pít...ledviny mají zůstat v klidu
...a hlavně mám.takovy dojem že většina zdejších úžasných madam má pocit že ty děti to snad dělají schválně😞 samozřejmě že se nechtějí pocuravat... malá teď dovršila 6 roku a kolikrát se mi v noci pocura...a je jí to líto, ale řekne maminko ja nevím proč se pocuravam,ja se nechci pocuravat...jak to mám.udelat? Atd...no co na to říct😞

heduska82
10. zář 2016

@lajla Jasne, rozumim, pokud jim da clovek napit s rozumem, tak se to da. Ale me prave nejvic stve, ze si tady nektere mysli, ze to ty deti delaji z trucu! Starsi byl na mrtvici z toho, ze se pocural a za ty jeho stavy mi brani plen fakt nestalo. Pres den ji nemel ve 2 a 3/4....bez stresu a z hodiny na hodinu, pak uz se nikdy nepocural, na noc byl bez ni asi o pul roku dyl. A uplne nejvic me vytaci, ze pak tyhle bludy se siri tady a mamy jsou na nervy, protoze jsou naprosto neschopne.

magdalenax
10. zář 2016

Dobře děvčata.
Bylo tu napsáno, že já mám ve všem pravdu, s čím se rozhodně neztotožňuji, protože i já si pro ty rady chodím. Bylo tu i naznačeno, co já o tomhle problému vím, až jsem měla pocit, jako bych nebyla matkou. Nechme toho, co tu bylo psáno a pojďme se na to podívat z druhé strany. Kdyby jste byly nucené používat látkové pleny, také byste neřešily počůrávání u téměř 5-letých dětí? Mimochodem, ještě se zeptám, zda víte, kdy se daly koupit na našem trhu jednorázové pleny....

lajla
10. zář 2016

@heduska82 ony by si měly vážené přečíst co píše urologicka Společnost a ne šířit bludy tady na konikovi, žádná z nich ani.z rychlíku netuší jak to funguje...ale hloupých rad mají plnou pusu
Každé dítě je úplně jiné třetí byla bez plen v roce a půl a nemusela jsem pro to udělat zhola nic

lajla
10. zář 2016

@magdalenax žádná z nás nepíše že to neřeší...90% plinu nedává a denně prevlika, zbytek tu plinu dá...?ano klidně bych si navíc ty dvě latkovky vyprala...je to lepší než prát cele povlečení😂

somalicats
10. zář 2016

Nejstarsi byla bez plen ze dne na den v 2,5 letech, asi 4 mesice na to se prestala pocuravat behem odpoledniho spani. Bez nocni pliny byla az temer ve 4 letech. Prostredni se sama odplenkovala na roce a trictvrte, ted ve 2 a trictvrte zacina zvladat odpoledni spani. U nocniho zatim neresim a resit nebudu, az dozraje, odplenkuje se. Latkovky jsem pouzivala a pouzivam a s radosti tu nocni plinu vyperu. Stresovat ji s pocuravanim a neustale prevlikat postel nebudu.

heduska82
10. zář 2016

@magdalenax netvrdim, ze to neresim, ale jak super extra palicaka dostanete na nocnik nebo wc, aniz byste mu zlomila nohy? Neco jineho jsou deti, ktere se daji ukecat nebo jinak zabavit. Na nej bohuzel nic neplati ve spouste ohledu, po dobrem nebo pozlem bylo jedno. A moc bych vam prala videt ten pohled, kdyz jsem mu sebrala plinu, tak jak se to praktikuje tady... ten pohled to nestesti, stud a litost v tech jeho ocich mi rvaly srdce na kusy spolecne s tim silenym litostivym brekem. To se neda ani popsat, to se musi zazit!!!!! Doma mi to taky nikdo neveril a sli do me za vsech stran...tak jsem jim to predvedla a pak uz mi nikdy nerekli, za ho mam nutit!

heduska82
10. zář 2016

@magdalenax jo a ty jednorazovky kupovala segra nekdy kolem roku 91-92....tusim Boby s krtkem.

Strana