icon

Čtyřleté dítě má pleny, považujete to za problém?

simmonazana
7. kvě 2015

Považujete za problém, když zdravé čtyř a půl leté dítě má na noc ještě pleny?

pajula123
10. zář 2016

@magdalenax Ja se v noci obcas pocurala jeste na zakladce. Sebevedomi z toho mam narusene doted. Ten pocit studu pokazde,kdyz se to stalo,bych nikomu neprala. Mela jsem pro to urologicky duvod. Jeste v dobe,kdy se to nevedelo,teta radila me mamce,at mi naseka zadek koprivou,ze se pak prestanu pocuravat-ze to pochopim-naucim se!!! Dikybohu za me skvele rodice-mamka mi v zivote nevynadala,vzdy jen naprosto v klidu rekla: to nic,to se vypere. Jen diky jejimu klidnemu a pohodovemu pristupu to na me psychice nezanechalo horsi nasledky...

magdalenax
10. zář 2016

@pajula123 Urologický důvod je něco jiného, ale to, že jsem to zmínila, nikdo nečte, nebo nečte ten, komu se to prostě nehodí

pajula123
10. zář 2016

@magdalenax jde mi o to,ze ani u ctyrleteho ditete nemusi byt urologicky problem rozpoznany! U me to taky prokazali az v peti a pul! A zbytecne se stresuji nemocne deti!

makronka222
10. zář 2016

Me to prijde jako problem dost, sorry ale od doby co dite chodilo delala matka co? Srkala kafe a nenapadlo ji posadit dite na nocnik? Kor v lete ucit curat venku? To snad ne. a co jeste neumi? Nebo respektive umi....

zuhur
10. zář 2016

@makronka222 tady se, ale pokud vím, řeší počůrávání v době spánku. Přes den to dítko dle toho co jsem četla, zvládá.

magdalenax
10. zář 2016

@zuhur No právě, přes den to zvládá a v noci ne?

zuhur
10. zář 2016

@magdalenax moje dcera zvládá přes den a v noci má plenku vždy mokrou (3 roky a 3 měsíce). Před poledním spánkem ji učitelky nechají spolu s ostatními dětmi vyčůrat a zvládne to bez nehody, ale v noci to prostě nezvládá.
Dokážu ji naučit spoustu věcí, ale nedokážu zajistit aby ji její mozek probudil v noci. Budit ji cíleně nehodlám. Prostě tohle je věc ke které musí dozrát.
Nenutila jsem ani syna a taky se to kolem 3 a půl naučil.
Jak jsem psala, ani pediatři noční počůrávání do šesti let neřeší. Ten dětský mozek k tomu opravdu musí dozrát sám.

strelicia
11. zář 2016

@zuhur ano to on sam navrhol ze uz nechce plienku na spanie. Jedneho dna. Tak sme nedali, tri noci sa ani vobec nepocikal a potom sa zacal a stale ho musime budit inak sa pocika a nevie o tom :(

zuhur
11. zář 2016

@strelicia ☹ ono je to těžké, když se snaží a nejde to. Přesto bych se ho na tu plenku asi ještě zeptala. Budu držet palce, aby to brzy zvládnul 😉

strelicia
11. zář 2016

@tahejhula sak to prave sa bojim ze dat mu plienku by sa on hanbil alebo mozno by pokojne cural do nej, ja ti neviem co spravit.

strelicia
11. zář 2016

@svetlus_pepca dakujem za povzbudenie. Suhlas. Nie som zastanca donucovacich prostriedkov a snazim sa respektovat kde ma syn uz hranice unosnosti. Nemienim ho ani hresit ked sa pocika, ani odmenovat ked sa nepocika pocas spanku lebo viem ze to nedokaze ovplynit, a sameho ho to trapi a citi to ako svoje zlyhanie. Neprajem si aby mu to ani v skolke pripominali a upozornovali, hold oni su tam take tabulkove tety a stara skola.

tahejhula
11. zář 2016

@strelicia Muze si ji natahnout sam nekde stranou, jsou tenke a mene napadne... a pak je to na ucitelkach, aby mu i tak pripominaly wc. Ja tedy vazne netusim, zda je z hlediska psychiky lepsi ta denne pocurana postylka. Aspon nejakou nepropustnou podlozku mu davat s sebou?

strelicia
11. zář 2016

@holubice.petra ano, je pre nich problem plienka, a velky

strelicia
11. zář 2016

@magdalenax odsudila si ma prilis rychlo. V noci uz pol roka vstavame 2x za noc a davame syna cikat na wc, este ho tam nosime, aby ani chodit nemusel. Uz sme sa pol roka nevyspali. Kolkokrat zazvoni o 3 rano budik a hups...neskoro, uz sa stihol od polnoci pocikat. Tak prezliect postel, jeho a este ho dat cikat pre istotu. Este stale si myslis ze som len pohodlna? lebo my uz doslova padame na hubu. Vsimli sme si, ze on moc v noci zadrzuje, a silno, asi vies ako sa to da vsimnut ;) ale nezobudi sa na to sam, ze uz to nevydrzi. Moja matka nas vsetkych odplienkovala v 2 rokoch a to tak, ze prvu noc bez plienky nas zobudila a dala cikat, druhu noc uz sme sa zacali budit same a tretiu noc sme boli odplienkovane na noc. Preto ak sa niekto v spanku pocikal este v 4 rokoch bol v jej ociach zanedbany. Az teraz ked vidi ze robime uz tak dlho maximum a ziadny vysledok uznala, ze sa mylila.

strelicia
11. zář 2016

@lajla presne. Syn ma v noci bledy moc a vela, tzn ze ladviny nie su v spankovom rezime. A tiez chudatko ked je rano mokry tak je smutny a pyta sa ma: mami preco som sa pocikal?

luj89
11. zář 2016

@strelicia ahoj, ještě mě tak napadlo... co pod něho dát takovou tu plenku jako mají v nemocnici? Je to vlastně jako jednorázová podložka na přebalování.

ivonek
11. zář 2016

Holky já už jsem víš psala jak to máme ze synem a že se nám konečně skoro v šesti začal budit v noci sám. Bohužel to trvalo dva měsíce :( Tak jsem neváhala a objednala ho na nefrologii. Vše má v pořádku a dostal hormony aby se mu v noci netvořilo tolik moče. A jsem velmi nadšená. Někdy to prostě jinak nejde a horzně mě mrzí komentáře typu že jsem horzná matka že je to moje vina atd. Kdo to nezažil bohužel to nikdy nemůže pochopit a odsoudit je taky snadny že? Kdybych byla taková macecha tak bych ho nechala počůrávat a nikam s ním nešla. Držím pěsti a pevné nervy. Jo mimichodem. S mladším synem to vypadá úplně stejně :( Takže už jsme objednaní také. říkala že se to dědí.

lajla
Odpověď byla odstraněná
achjonetusim
11. zář 2016

Pro ignoranty a rozumbrady kteří nečtou dávám příspěvek hned z první stránky vlákna: http://www.searchnet.cz/nem_priz/pomocovani.html
Všem co tím prochází držím palce a přeju hodně sil aby odolali všem chytrolínům a netraumatizovali zbytečně svoje děti.

tahejhula
11. zář 2016

@ivonek Bud v klidu, muj prostredni odlozil nocni plenu v peti a ctvrt. A take od te doby mel pouze dve "nehody" a to v dobe nachlazeni. I dle rad lekarky je mozno cekat i lehce po patem roku zivota. Pak uz by mel cely nocni rezim fungovat. Pokud ne, muze byt nekde potiz, ale zaroven nemusi a muze to byt proste jen opozdene dozravani dane funkce. Ale to proste nekterym nevysvetlis, ze pokud nefunguje nocni rezim a mozek "nenaridi" ledvinam koncentrovat, tak nepomuze nic. Druha vec je ta, ze castym vysazovanim se mocovy mechyr nenauci roztahnout na urcite mnozstvi, sverace jsou navykle na caste moceni mensiho mnozstvi a nefunguji spravne.

lajla
11. zář 2016

Admine...
@makronka222 neuráží? Platim stejnou mincí ve stejném stylu...nenecham se napadat a ostatní maminky taktéž

lajla
11. zář 2016

@ivonek hormony bych nedávala😞 kamarádku tak kdysi léčili a je neplodná...jestli je to z toho nikdo neví, ale...
Já sama budu zkoušet homeopatika, hodně nám pomohly při jiných věcech... samozřejmě ještě skocim na Sono ledvin, naposledy byla jako malá a teď by měla jít na kontrolu

ivonek
11. zář 2016

No to je antidiuretický a po půl roce je budem zkoušet vysazovat. Dáváme 4 měsíce. poslední měsíc ob jedno a za celou dobu se počůral jen jednou a v dny kdy nedáme to bud vydrží nebo se jde vyčůrat. ještě do konce září a pak budem vysazovat a uvidíme.

Mimochodem já jsem ten hormon taky brala a s otěhotněním jsem neměla žádný problém ;) Otřu se o manželovy trenky a jsem v tom :D

ivonek
11. zář 2016

četla jsem nějaké komentáře víš. Toho většího nevzbudila ani atomovka sice se ve spánku vyčural, ale stejně o tom nevěděl, takže to efekt stejně nemělo, akorát byla postel suchá. A když vzbudím toho mladšího tak se vzteká a plače a nedává to a to mi za to nestojí. Akorát mu naruším spánek :(

edeltraut
11. zář 2016

@strelicia Zkuste enuretický alarm 🙂.

strelicia
11. zář 2016

@magdalenax
@makronka222 mile damy, tu sa od zaciatku riesi zdravotny problem a zaclenenie dobezneho zivota. Nie nesrkala som kavu, od 2 rokov je cez den odplienkovany a na wc chodi sam, predstavte si. Napriek tomu sa v noci uz rok a pol nedokaze zobudit aj ked ma nutkanie - zadrziava to predsa vidim. Ale taketo nazory som cakala.

strelicia
11. zář 2016

@tahejhula ano tu podlozku tam ma, ale oni este aj paplon a plachtu nakazali, ale ok ziadny problem

tahejhula
11. zář 2016

@strelicia Chudak malej. ☹
Vzdyt tohle ty ostatni deti take vidi. A je mi lito i tebe, normalni mamu takove trapeni u ditete ubiji. Nepomohla by rec s reditelkou?

lajla
11. zář 2016

@ivonek v pořádku, hlavně ať je na tom malý stejně a nějak mu to neublíží...
@edeltraut ti jsou zbytečné peníze, neni to mala castka.kuk na recenzi, jinak stejně dobře poslouží domácí mobil

terezapetrova
11. zář 2016

@magdalenax a co takhle vymitit všechny deti od 4. roku vys, které se nekdy ve spanku pocuraji a tez jejich rodice ☹ /fakt mi nedalo to nenapsat/

Strana