Existují nějaké školky, kam vemou dítě bez očkování?
Dobrý den,
nechci očkovat dceru vůbec ničím. Zatím to odkládáme....Pokud nebudeme očkovat hrozí, že nám dítě nevezmou do školky..
Existuje nějaké jiné řešení? Školka kde děti vezmou bez očkování? Dá se s někým domluvit?? 😖
Díky Dana
@lenicka07 obrna - současné byla zavedena režimová opatření (jako izolace nakažených) a taky velmi změněna kritéria pro to, co dětská obrna je a co není (zpřísněna, čili se papírově vykázalo výrazně méně případů - a to některé z toho právě jako důsledek vakcinace) .... nelze určit, co mělo vliv a co ne.
@katyxq Nevidím důvod, proč by měl stát nést zopodvědnost za vaše ,, nezdravé dítě´´, která má např.špatnou imunitu po vás nebo po manželovi.
Cílem státu v tomto případě je ochrana populace před závažnými chrobami.
To, že vy na to máte špatnou reakci, je bohužel váš problém, tedy chyba je hlavně na straně dítěte!(to jste sama potvrdila) Nezbývá vám nic jiného, než se s tím smířit..
@katyxq Co prababička líčila zemřelo na to ve vsi mnoho lidí, i její maminka a bratr té nemoci podlehli, a nikdo z nich v nemocnici nebyl, všichni leželi doma. Prostě přežili ti nejsilnější. Říkala že byla řadu týdnů v hrozném stavu, prakticky nevěděla o světě, slezly jí všechny vlasy...
@merunkova Vždyť ano, narodilo se vám zdravé dítě, naočkovala jste. Mělo problémy, neočkujete. naučte se číst.
@katyxq Ja teda z tech vasich grafu vidim hlavne to, ze vyskyt chorob sice klesl i kvuli zivotni urovni, ale hlavne po vynalezu vakcin.
A jak tedy vysvetlite to, ze v poslednich letech, kdy se ve vyspelich zemich zacalo propagovat ''zlo'' ockovani, se nektere tyto nemoci zase zacaly vracet? Napr. spalnicky?
@ivulinka123 takže stát mě NUTÍ dítěti dát píchnout vakcínu, ale za následky zopovědnost mít nemá .... wow, tohle už je teda drsné .... mám si nechat zničit dítě? To nemyslíte vážně, jestli ano, pak bych se nechtěla dostat do vaší péče, jste nebezpečná.
@lenicka07 Oni to nepochopí a ani nechtějí pochopit.
@karlajasmine asi máme jiné oči ... dobíhání trendu poklesu za průkaz funkčnosti považovat moc nejde 😉. Nemoci mají své přirozené cykly, vakcíny nemusí být funkční, jsou místa, kde je to s hygienou, stravou na štíru atd. Ale víra je mocná síla, takže klidně si věřte a očkujte. Já už nevěřím a neočkuju. Toť vše.
@lenicka07 nemyslim, ze by proockovanost klesla tak dramaticky... v hodne zemich je moznost volby. ale resit coby kdyby asi stejne nevyresime 🙂 ja jsem pro bezpecnejsi vakciny, zacit ockovani ve starsim veku a hlavne peclive kontrolovat pred ockovanim deti co se tyce alergii na slozky vakcin a taky pri reakcich na vakciny to resit a neprehliset a schovavat. treba je to hudba budoucnosti 🙂
@katyxq Větsina lidí má zdravé děti i po očkování. Takových jako vás, je málo. To že máte ,,problematické dítě´´ je váš problém a tu zopodvědnost si musíte nést sama, není to problém státu. Cílem státu je ochrana obyvatelstva před závažnými chorobami.
@rozzaarka Přesně tohle si přeji i já... Nic víc, nic míň. dokud to tak nebude, tak očkovat nebudu a když mě někdo bude nutit, nemám problém se odstěhovat. Děti mají i jiné občanství, takže to není tak těžké. Díkybohu.
@ivulinka123 málo ... hm, vidím to jinak (tedy ne podle oficiálních statistik - protože podhlášenost NÚ je 90-99%, jak přiznává i sám SÚKL)
Pokud stát něco NUTÍ, pak za to MÁ nést i zodpovědnost (třeba odškodněním) - něco za něco. Jinak je to víc než podezřelé, je to porušování lidských práv, nedemokratické.
@katyxq stat by nemel nutit dite, u ktereho je pravdepodobnost vyskytu alergie. Ale pokud vase dite onemocni anginou, tak mu taky daji penicilin, a az potom treba zjisti, ze ma vase dite na penicilin alergii.. to je proste holt riziko, ktere existuje u vseho. Ale to ockovani nekolik jinych deti pred tou nemoci ochrani, napr. klistova encefalitida - kliste.
@lenicka07
@karlajasmine rozumné argumenty na které druhá strana nechce slyšet..ach jo
problém téhle diskuze je citová zabarvenost, jako plky, stádnost a podobně, po přečtení článků jsem proto jako
@rozzaarka bezpečnější očkování, očkování v pozdějším věku a podobně, ostatní je pro můj zdravý rozum nezodpovědnost, jak říkám mé babičce zemřely dvě děti na záškrt a žádné tabulky mne nezajímají, protože jak jedna či druhá strana je sestaví tak, jak se jí to hodí a život ukázal, jak to dopadlo u nás v rodině
@lenicka07 Leni, myslim, ze se ty nemoci v dnesni dobe nevrati v takovem rozsahu, i kdyby se vratily, vetsi byznys nez ocko by to nebyl. Mozna by se mohly rozsirit v nejakych oblastech jako Afrika/JV asie, kde jsou mizerne hygienicke podminky. Ale nemyslim, ze by se neco vratilo jako epidemie, ktera zabije kazdeho druheho... Ale to je zase - kdyby...uhel pohledu, nazor. nekdo ho muze mit jiny. Kazdopadne naprosta vetsina dospelych uz stejne neni ockovana a stav jejich imunity je diskutabilni... Taky si vem treba priusnice v NHL - vsichni prosli povinnym ockem a stejne je to tam. Uprimne, moc rada bych vedela, kde je opravdu ta pravda.
@karlajasmine jenže když bude reagovat na penicilin, nikdo mu ho už nebude nutit znovu. Narozdíl od očkování...
@karlajasmine jenže nikdo mě nenutí podat antibiotika nebo nepovinou vakcínu - to je ten rozdíl - můžu se rozhodnout, přečtu si příbalový leták a buď to to dítěti dám a nebo ne.
Pokud mě stát nebude nutit očkovat, nebude šikanovat při neočkování, pak ani nemusí odškodňovat.
@nasekuratko No pokud vase dite melo alergickou reakci na ockovani a nekdo mu nejaky ockovani nuti znova, tak je to samozrejme spatne a takovy 'doktory' bych rozhodne odsoudila.
@karlajasmine hm, pak by tu byl kritický nedostatek pediatrů asi 😀 (když vezmu zkušenosti maminek malych alergiků)
@katyxq Nesouhlasím. Je to stejné jako ve škole. Pokud mám chytré dítě, má výborné známky ve škole. Pokud mám hloupé dítě, které mi nosí samé pětky, tak bude chyba v dítěti, potažmo v rodičích.
Co má moje dítě v hlavě, nenese zopodvědnost stát, ale samotný jedinec! A tak je to stejné i s tím očkováním. Je to povinné kvůli ostatním. Pokud se vaše dítě s tím nesrovná, ok, neočkujte a zodovědnost si neste sama.
@karlajasmine jenže tak to v dnešní době je. Tak to chodí. ☹ Protože lékaři musí povinně očkovat, jinak jim hrozí vysoké pokuty. A jako kontraindikace se neuznava nic. Bohužel. Je to jen napsané teoreticky, prakticky to ale chodí jinak. Ani můj syn, který skončil v nemocnici pro ně nebyl kontraindikace. Dál by ho očkovali i když jsem měla potvrzené z gastroenterologie alergie a těžký atopický ekzem. A ani nemluvím o NU několik dnů po vakcinaci.
@katyxq Stat se jenom snazi zabranit sireni nemoci. Pokud chcete odskodnit za to, ze vase dite melo alergickou reakci na ockovani, tak potom musi i maminky, ktere neockuji, odskodnit rodiny, kvuli kterym jejich neockovane dite nakazilo spalnickami sousedovo novorozene..
Nevim, me uz tahle diskuze asi nebavi 🙂 Kazdy ma svuj nazor a nikomu ho neberu, ja svoje deti ockovat budu.
@nasekuratko To mi je opravdu lito.. ve vasem pripade rozhodne nedava smysl vam nutit ockovani... to je stejny nesmysl, jako podavat penicilin diteti, ktery na nej ma alergii..
@karlajasmine právě o to se jedná. O to, jak je ten systém nesmyslně nastavený. Že se dává očkování nemocným dětem, nutí nás do toho a dávají pak od následků ruce pryč.
Pokud by se dělaly řádné vyšetření dítěte před očkováním (to dělá opravdu jen pár výjimek) a očkovalo se nejdříve v 6 měsících a vakcína byla bezpečná, nemusely bysme toto vůbec řešit.
Já myslím, že většina maminek není proti očkování jako takovému, ale jsou přímo proti těm konkrétním vakcínám a proti tomu, že se to dává bezhlavě naprosto všem v 9 týdnech a jakmile maminka cítí, že miminko není uplně vpořádku a chce počkat, tak je problém a vyhrožuje se jí atd.
@karlajasmine proto jsem tu i psala, že když narazím na lékaře či sestru výjimku, tak k nim mám důvěru, poslouchám jejich rady, chodím výhradně za nima a mám k nim opravdu úctu. Takovým lidem ráda dávám i dárečky, napíšu pozitivní reakci na internet atd. Moc si takového přístupu vážím, protože tohle fakt většina doktorů vůbec nezná a neumí se chovat.

@ivulinka123 Co to tu zase blábolíš, že očkují matky, co mají zdravé děti ? Mě se taky narodilo zdravé dítě a bylo zdravé do té doby, než dostalo vakcínu.