Existují nějaké školky, kam vemou dítě bez očkování?
Dobrý den,
nechci očkovat dceru vůbec ničím. Zatím to odkládáme....Pokud nebudeme očkovat hrozí, že nám dítě nevezmou do školky..
Existuje nějaké jiné řešení? Školka kde děti vezmou bez očkování? Dá se s někým domluvit?? 😖
Díky Dana
@merunkova nejsem naštvaná, přešlo mne to, samozřejmě bych se jako matka trápila, hledala chyby u lékařů, to jsem snad ani tu nemusela psát přece, to je pochopitelné každé normální ženě, vyčítala bych si přece, proč právě mé dítě, ale zakázala bych očkování? samozřejmě že ne, natolik jsem soudná, že vím, že milionům dětí zachrání život a to je celé, má kolegyně se vrátila z Egypta, dostala tam růži do nohy, otevřené maso v noze, hrozné, měsíc v nemocnici, doktorka jí řekla, že tam má všechny bakterie z Egypta, o tom to je..chránit rozumně děti, vést diskuze o tom, snažit se eliminovat nebezpečí na všech stranách a ne říct kategorické NE, protože to je podle mne nezodpovědné taky
@ivulinka123 haha, tak krom všeho jsem ještě nezodpovědná? To jsem to tedy dopracovala....
Ale za prvé, to že zdravotní sestry dělají chyby na to se u nás upozorňuje docela často, bohužel až na výjimky se dozvíme to, že jich je málo a že to musíme vydržet. Je to smutné, já sama radši budu dělat sama než bez špatné sestry, ale vedení nemocnice to vidí jinak a tabulk\ kapacit jsou tabulky. Stačila by místo toho administrativní pracovnice, co si bude těch peněz co by dostala vážit. Co se týče kolegů u nás na oddělení to není, ten kdo byl špatný, tak odešel. Já nebudu dělat a zodpovídat za lidi, co nepracují tak jak chtějí a z mého úhlu pohledu na to nemají. Na ostatní jaksi nemám právo. Nahlásit, jak směšné... Jestli jsi opravdu zdravotní sestra (což bohužel asi pravda bude), mohla by jsi vědět, jak to v těchto kruzích funguje, bohužel 😒
@lenicka07 proč pro lékaře? Já se očkováním nezabývám, ale jaksi nevím, co očkování běžný doktor má..... Spíše farmaceutické firmy, stát v tom má sposuty financí a atd. Obětování prá jednotlivců není problém, navíc ono se špatně dokazuje, že za to může očkování. To asi vědí všechny maminky, co po očkování nějaký problém měli...
Každopádně jestli jsi dobře četla všechny mé příspěvky, já nejsem proti očkování. Naopak, neočkování si myslím že je velký krok zpět. Ale vadí mi očkovací látky a schémata očkovaní. To co bylo vymíceno a nevymíceno očkování to taky těžké říct. Uvádí se že ano, ale medicína je taky někde jinde a atd, třeba by to bylo stejné a řada nemocí by též neexistovala. Ale to podle mne nemůže teď nikdo s jistotou vědět. Každopádně kdyby se přestalo úplně očkovat, řada nemocí se asi vrátí, ale když si to veemš reálně, vrací se stejně a těch pár nenaočkovaných za to asi nemůže, i když to se pak dostámmáe k tomu, že očkování nechrání a lidi jsou spíše přenašeči, takže všechny ty nemoci tady s námi v poklidu žijí a stejně jednou zaútočí.
@sulemina Já jsem nikde nepsala, že bych očkování zakázala, naopak píšu, at si každý dělá co chce, jen že já s ním nesouhlasím a vadí mi ta diskriminace dětí do 6 let.To je vše.A tebe jsem se ptala, zda bys i po postižení svého dítěte byla pro to, aby se dítě dál očkovalo a zda by ti vadilo, že pokud ne, tak nesmí do školky. Jde o to, že člověk soudí jen to svoje, ráda bych, aby se i druhá strana vžila do té strany, která nemá s očkováním dobrou zkušenost.Někdy mám pocit, že píšu anglicky.... 😲 .
Každopádně jestli jsi dobře četla všechny mé příspěvky, já nejsem proti očkování. Naopak, neočkování si myslím že je velký krok zpět. Ale vadí mi očkovací látky a schémata očkovaní
to je přesně to, co si myslím i já, je dobře, že tu píše i člověk z lékařského prostředí pro pestrost názorů a taky z pozice odborníka
@lenkavd
@sulemina Povinné očkování někde při dovolené tě zajímá, ale že v jiných zemích je veškeré očkování nepovinné a žádné epidemie apod. se tam nekonají, lidé tam žijí uplně normálně a v klidu, to si vysvětluješ jak? A jsou to naši sousedé 😉 A ještě k tomu, že kdyby mělo tvé dítě reakci na vakcínu, tak by ses začla zajímat o to, proč se to stalo, proč jeho organismus tak reagoval... No tak bys přišla na věci, o kterých teď nemáš ani ponětí. A bylo by ti z toho zle.
Babičce zemře dítě na nemoc, očkuji...Sakra, co když JEŠTĚ vakcína neexistuje?
Babičce zemře dítě na vakcínu, neočkuji....????!!!!
Ne, já si prostuduji všechna pro a proti, opravdu důkladně a pak se rozhodnu.
@merunkova samozřejmě, že každý to soudí ze své pozice, jak jinak, nikdo ale přece se plně nemůže vžít do situace matky, které se stalo toto neštěstí, jako ty se nemůžeš vžít do situace jiných, pochopení soucit máme, ale to je asi tak vše, můj názor ani váš není tak až důležitý, jako názor odborníků, to je pro mne nejdůležitější pro rozhodnutí očkovat nebo ne
@bobulinka74 to je tvé rozhodnutí, na to máš právo, jako já budu mít to své, přečteš si plno článků jako i já, ale i tak můžeš mít jiný náhled na to, a to tě ještě nedělá odborníkem na očkování ani mne ne
@katyxq Sama jsi psala, že své druhé dítě v žádném případě naočkovat nenecháš, takže předpokládám že se tomu nějakým způsobem vyhnout lze. Povinností je řada, otázka je jak jsou vymáhány. V tomto případě nevím. Jen jsem slyšela, že snad lze uložit pokutu. Jen mě ještě zaujalo, žes napsala, že bys i emigrovala kvůli očkování. Zajímalo by mě jak bys vybírala zemi svého případného příštího pobytu - jestli bys sis zvolila zemi, kde se vyskytuje nákaza, proti niž se u nás běžně očkuje. Nehledej v tom nic jiného, jenom by mě zajímalo, jestli by ti přítomnost takové nákazy vadila.
A k tomu penicilinu - pokud moje matka nebyla informována o důsledcích, velmi to zkreslilo její rozhodnutí. Kdyby znala důsledky, dobrovolně by na to nepřistoupila. Takže v tom nevidím až takový rozdíl.
@sulemina Mýlíš se, tvůj názor jako matky je ten nejdůležitější - v případě, kdy dáváš k něčemu souhlas.A proto by o tom měl člověk vědět co nejvíc.Ti "odborníci", jak píšeš, v mém případě chtěli, ať svého syna i dál očkuji.....a jedním dechem řekli, že mi nezaručí, zda to jeho stav nezhorší.Tak kde je ta odbornost? Naštěstí jsem řekla ne.Takže až tak o odbornosti to vážně není.Chce to používat i selský rozum a ne slepě poslouchat " ty nahoře"
@bobulinka74 A prosím máš informaci o tom, jaká je proočkovanost populace v sousedních zemích i při dobrovolnosti očkování?
@lenkavd ještě jednu věc nechápu - když tedy lékaři vědí jaké je to svinstvo, proč jich tedy řada z nich veřejně nevystoupí proti takové povinnosti a společně neučiní razantní krok k tomu aby se s tím nepokračovalo? Dost dobře si nedokážu představit, že vykonávám zdravotnické povolání, vím o nebezpečnosti, peru vakcíny do lidí, protože to mám nařízeno a držím hubu? Neumím si to vysvětlit jinak než právě tím ekonomickým zájmem.
@sulemina Ale pokud má dítě jasné kontraindikace, tak by nemělo být očkováno nehledě na miliony jiných dětí.. K čemu vám bude, že jiné děti to zachránilo (nevím, jestli miliony, to asi nezjistíme) když zrovna to vaše má závažné komplikace, nebo nedejbože zemře?
Lidi, kteří jsou pro očkování mají představu, že ostatní odmítají očkování obecně. Tak to ale nemusí být, ta otázka je složitější.. Jde i o to KDY se bude očkovat, ČÍM - vakcínou jakého výrobce a PROTI ČEMU. Je to taky hodně o hledání informací. Hodně lidí, kteří jsou pro očkování ani neví, jak se vakcíny vyrábí, testují a jaké mají vedlejší účinky (v každé zemi píše výrobce něco jiného). Je tam prostě strašně moc otazníků a asi neexistuje plošná odpověď, o to víc si myslím, že by takový zásah do těla měl rozhodovat každý sám za sebe a své děti. Jen předesílám, že dříve jsem byla pro očkování a poté, co jsem si zjistila další informace, už tak jednoznačně rozhodnutá nejsem - ani pro, ani proti.
Očkování u nás
V České republice je povinných deset vakcín, ty první děti dostávají už v porodnici. Zatímco dříve se za nedodržení očkovacího kalendáře rodiče dočkali pokuty, průlomový rozsudek z letošního léta situaci změnil: rodiče už v takových případech nemají být trestáni.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/sveho-syna-nenechavam-ockov...
@luj89
Ale pokud má dítě jasné kontraindikace, tak by nemělo být očkováno nehledě na miliony jiných dětí
s tím se zásadně nepřu, lékař by měl přece a musí dbát na to v jakém zdravotním stavu je dítě a ne jet striktně podle očkovacího kalendáře
@lenicka07 To nemám, ale doporučuji německé stránky a literaturu. 😉
@bobulinka74 Očkování proti infekčním nemocem je od Pasteurovy doby jednou z nejúspěšnějších preventivních lékařských metod. Její název, vakcinace, je odvozen od viru kravských neštovic, vakcínie. V převážné většině civilizovaných států je vakcinace organizována státní zdravotní službou a u nejzávažnějších chorob je povinná. Přesto se stále objevují proti povinnému očkování protesty. Od počátku proti očkování vystupovala homeopatie, protože Hahnemann uznával jen homeopatickou léčbu (léčení podobného podobným), kdežto očkování je léčení stejného stejným, což je tzv. isopatie. V současné době se proti očkování argumentuje právem na svobodné rozhodování, a také poukazem na možné komplikace. Aktuálně je v centru kritiky uvažované očkování proti pneumokokům. I v ČR se podávají proti očkování petice adresované Ministerstvu zdravotnictví nebo hlavnímu hygienikovi.
Hodnocení: O zásadním významu očkování proti infekčním nemocím není pochyb. Díky světově řízené akci se podařilo zcela zlikvidovat neštovice, na minimum snížit výskyt dětské obrny, výrazně omezit výskyt tuberkulózy a jiných závažných chorob. Výsledkem bylo že infekční choroby přestaly být hlavní hrozbou lidskému zdraví a ztratily prioritu v příčinách úmrtí. Podmínkou úspěchu ale je, aby byla proočkována převážná většina populace. Jakmile proočkovanost klesne, jako např. v případě spalniček v Rakousku nebo dětské obrny v USA epidemie opět vypukne. Jako každý lékařský zásah, i očkování je někdy provázeno komplikacemi, ale z hlediska společnosti prospěch z očkování vysoce převažuje nad rizikem. Svobodné rozhodování o očkování dětí je rizikové, protože je vzhledem k možnosti rozšíření choroby ohroženo právo na zdraví ostatní populace. Laické petice proti očkování jsou nemístné, protože rozhodování o povinném očkování v konkrétních případech je záležitost vysoce odborná. Je nutno znát povahu choroby, způsob přenosu, její incidenci v zahraničí i doma, závažnost, účinnost a cenu vakcíny, frekvenci a vážnost komplikací atd. Rozhodování o vhodnosti očkování proti určité chorobě by mělo být ponecháno na státní zdravotní službě, bez zasahování jakýchkoli ideologických, politických nebo náboženských tlaků.
vždy je ale důležité vědět, kdo tu literaturu a články píše, zda ten, kdo je striktně proti očkování, pak chápu...
@sulemina Lékaři by to znát měli, ale často to nedodržují. Stačí si projít diskuse na slovenském koníkovi - z té mi až šel mráz po zádech :-/. Hodně se potom z těchto dětí stávají autisti nebo alergici a z rodičů plošní odmítači jakéhokoliv očkování. Lékař bez rozmyslu řekne, že to nemá souvislost s očkováním, nikam to nehlásí a potom jako by vedlejší účinky nebyly. Ty výhody očkování jsou obrovský a u mě asi zatím převažují, ale nemůžeme se tvářit, že vedlejší účinky neexistují a neinformovat o nich rodiče. Připadá mi kolikrát, že i lékaři mají strach přijmout ty vedlejší účinky, protože tím by popírali výhodnost očkování, a tak by šli trochu proti zákonu.
http://www.vakcinace.eu/otazky-a-odpovedi-blue
Existují studie, které dokazují, že očkování, v němž ve vakcíně figuruje hliník v množství, které při příjmu z potravy nevadí, ale při svalové aplikaci způsobuje alergie, astma, spouští autoimunní onemocnění i autismus. Jsou tyto studie pravdivé a výsledky opodstatněné?
O závažných zdravotních komplikacích spojených s očkováním koluje řada mýtů. Ten o souvislosti mezi autismem a očkováním vakcínou proti zarděnkám, spalničkám a příušnicím vznikl na základě záměrně chybné studie britského lékaře Dr. Andrewa Wakefielda z roku 1998. Data byla upravována s úmyslem získat velká finanční odškodnění za domnělé „nežádoucí účinky“. Přestože tato chybná studie byla již vyškrtnuta z odborného lékařského časopisu Lancet a lékař byl kvůli svému pochybení vyřazen z registru General Medical Council, mnoho rodičů se stále ještě zbytečně obává této neodůvodněné spojitosti.
Např. Jefferson et al. (Lancet Infect Dis 2004; 4: 84–90) provedli metaanalýzu pěti studií, které porovnávaly podávání vakcín s obsahem hliníku vs. žádný adjuvans a nenašli důkaz, že by hlinité soli ve vakcínách způsobovaly nějaké závažné nebo dlouhotrvající reakce.
Očkování osob se systémovými autoimunitními onemocněními je doporučováno. (Rahier JF et al. Rheumatology 2010;49:1815–1827). Pokud by např. za autismus byla zodpovědná ethylrtuť ve vakcínách, proč když se již rtuť ve vakcínách nepoužívá, dochází k nárůstu autismu v řadě zemí. Hlinité sole používané ve vakcínách jsou, na rozdíl od hliníku v našem okolí, ve vodě nerozpustné a tudíž jejich průnik do krevního řečiště po očkování je velice omezený. Také jejich obsah ve vakcínách je již daleko nižší. Rodiče současných dětí byli očkováni vakcínami s obsahem hlinitých solí 4x vyšším než je v dnešních vakcínách.
Zmiňované informace o vyšší úmrtnosti dětí v zemích, kde se očkuje, nepochybně vyvrací jedna z nejnižších kojeneckých úmrtností v ČR, kde naše republika je tradičně již několik let mezi 5-ti nejlépe hodnocenými zeměmi na světě.
@merunkova to máš jako v jiných oblastech medicíny, bohužel, obvoďák mne posílal od čerta k ďáblu, protože jsme zhubla 15 kg, nevěděli si se mnou rady, já nemocná, srdce špatně bilo, už jsme nevěděla co dělat, šla k léčitelce, léčitelka mi řekla, že je to štítná žláza, tak jsem si vymohla k němu návštěvu a výsledek? nefunkční štítka napadená imunitou, haschimoto...do konce života léky..
Tak se dívám, že se tu zase rozmohla diskuze o očkování/neočkování - srážky různých názorů a napadání - a kde je odpověď na otázku tazatelky, zda existuje někde nějaká školka, kde vezmou neočkované dítě?
Je jen její rozhodnutí, že v žádném případě očkovat nechce - hrozit jí může postih pokutou za "neplnění povinnosti", a nedej bože může jejímu dítěti hrozit nákaza neočkovanou nemocí, ale taky se může vyhnout negativním následkům, které mohou některé vakcíny vyvolat... Ale pořád je to jen její rozhodnutí... Zbytečné někoho odsuzovat a vnucovat mu své postoje a své názory... Ach jo...

@ivulinka123 Mám z vašich reakcí pocit, že máte patent na život 😀, nechápu proč se stavíte nadřazeně nad určitou skupinu uživatelek, s kterými názorově nesouhlasíte, snad, že jste zdravotní sestra? Já mám také zdravotnické vzdělání, ale s vašimi názory nesouhlasím. Snad jen, že rodiče mohou za vrozenou imunitu svých dětí 😅 . No jo a jak ti "chudáci" rodiče, kterým se takové dítko narodí a standardně ho nechají naočkovat a pak se jim potomek definitivně imunitně rozloží? Vy se jim budete posmívat, no jo, smiřte se s tím, život je krutý? Radit, že si nemají pořizovat děti? To je hodně cynické, čekala bych to spíš od chlapa, ale od ženy a ještě zdravotní sestry? Já naopak obdivuji takové matky, které nejsou ochotné se smířit s tím co jim život přinese, ale přemýšlejí, vzdělávají se a nacházejí příčiny problémů, kterým se u dalších dětí mohou vyvarovat a žít tak kvalitnější život 😉